Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Condamnat pentru trafic de minori, Elvis Boceanu a vrut o pedeapsă mai blândă

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 2889

b_400_250_16777215_10_images_2168_Clipboard13.jpg La începutul lunii martie, anul trecut, o reţea de proxeneţi care exploatau două minore a fost capturată de procurorii DIICOT şi poliţiştii de la Crimă Organizată. Este vorba de membrii unei familii de romi din Câmpulung, care au fost ridicaţi din paturi de anchetatori, fiind bănuiţi de trafic de minori, proxenetism şi exploatarea cerşetoriei: Elvis Ioan Boceanu, de 26 de ani, Alexandru Boceanu, de 24 de ani, Dafinel Boceanu, de 20 de ani, plus Mircea Bucur, de 46 de ani, şi Ioan Ciolan, de 67 de ani, cei care îi ajutau. Pentru definitivarea anchetei, pe 17 martie 2016, 24 de persoane au fost conduse la sediul Direcţiei de Investigarea Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism, Serviciul Teritorial Piteşti, pentru audieri. La finalul lor, oamenii legii au reţinut, pentru 24 de ore, trei dintre cei patru suspecţi vizaţi iniţial, fraţii Boceanu, plus Ioan Ciolan, care s-a dovedit a fi complicele acestora. 

Potrivit anchetatorilor, din 2014, până în prezent, Elvis Ioan Boceanu, Alexandru Boceanu şi Dafinel Boceanu ar fi racolat trei minore, pe care le-ar fi transportat şi exploatat sexual în Piteşti şi în diferite hoteluri şi pensiuni din Argeş, activitate din care membrii grupării ar fi obţinut aproximativ 150.000 lei.

Tot procesul s-a derulat la Tribunalul Argeş. Magistraţii au încuviinţat cererea procurorilor DIICOT, astfel că fraţii Boceanu şi Ioan Ciolan au fost arestaţi preventiv pentru 30 de zile, iar Mircea Bucur a fost lăsat liber, sub măsura controlului judiciar. În această formulă s-a derulat şi procesul, Elvis Ion Boceanu, Alexandru Boceanu şi Dafinel Boceanu fiind judecaţi pentru trafic de minori, Ioan Ciolan şi Mircea Bucur, pentru complicitate la infracţiunea de trafic de minori.

După mai multe amânări şi apeluri, pe 22 iunie 2016, Tribunalul Argeş s-a pronunţat, condamnându-i pe cei cinci. Elvis Ion Boceanu, recidivist, a fost condamnat la 4 ani de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de minori. Alexandru Boceanu, fără antecedente penale, pentru trafic de minori, a fost condamnat la 2 ani şi 6 luni închisoare, cu suspendare. Dafinel Boceanu, fără antecedente penale, a fost condamnat la 3 ani de închisoare, cu suspendare, pentru complicitate la trafic de minori şi proxenetism. Ioan Ciolan, fără antecedente penale, pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la infracţiunea de trafic de minori, a fost condamnat la 2 ani de închisoare, cu suspendare. Mircea Bucur, fără antecedente penale, a primit pedeapsa de 3 ani de închisoare, cu suspendare, pentru proxenetism şi complicitate la infracţiunea de trafic de minori.

Pentru că hotărârea Tribunalului Argeş nu a fost definitivă, a fost atacată de Elvis Ion Boceanu, cu speranţa că va primi o pedeapsă mai mică, dar şi de Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism, care a considerat prea blânde condamnările. Curtea de Apel Piteşti, după cinci amânări, s-a pronunţat şi a dispus ca cei cinci inculpaţi să rămână cu aceleaşi pedepse. În schimb, a respins apelul lui Elvis Ion Boceanu, în prezent aflat în Penitenciarul Mioveni, care a fost pus să plătească 200 de lei, cheltuieli judiciare.

The most visited gambling websites in The UK