Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Haideţi să-i ajutăm! Pentru a realiza cel mai mare mozaic de notebook-uri, „leuţii” au nevoie de 20.000 de caiete A4

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 210

b_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2021_aprilie_2574_Clipboard05.jpgAşa după cum v-am informat la începutul lunii martie, tinerii de la Leo Leolution Câmpulung vor să doboare un record mondial pentru a trage un semnal de alarmă privind salvarea mediului înconjurător, intenţionând astfel să realizeze cel mai mare logo pe mozaic din caiete A4. Cum a venit această idee? Pur şi simplu, pentru că, în ultimii 40 de ani, consumul de hârtie a crescut enorm, cu peste 400%, iar pădurile au fost rase, de multe ori şi în acest scop (în jur de 35% dintre copacii tăiaţi de pe întreaga planetă sunt folosiţi pentru producerea de hârtie). Acţiunea leuţilor e în toi şi încă e nevoie de „materie primă” pentru atingerea obiectivului propus. @Noi ne-am apucat de sortat! Fapte, nu vorbe!!! Tu ai trimis caietele de care nu mai ai nevoie?! Haideți să faceți parte din doborârea unui record mondial! Știm că e vacanță și asta poate ne-a încurcat puțin în organizare, dar... nu mai sta pe margine! Acționează! Să oferim planetei o îmbrățișare, iar lumii întregi un exemplu de urmat!” este îndemnul către tineri lansat pe Facebook de consilierul Clubului Leo Leolution, Carmen Victoria Bârloiu.

Logo-ul Leo va măsura aproximativ 755mp

Funcţionând sub deviza „Solution through evolutioan”, Clubul Leo Leolution este o extensie pentru tineret a Clubului „Lions - Negru Vodă” şi şi-a făcut simţită prezenţa în viaţa comunităţii din Câmpulung încă de la înfiinţare, promovând diferite proiecte social-umanitare. Acum, membrii clubului vor să realizeze un mozaic de notebook-uri mai mare decât cel creat, pe 21 martie 2018, în Emiratele Arabe Unite, la Abu Dhabi University & Knowledge Group, care măsoară 702,82 mp, dorind astfel să atragă atenţia cât mai vizibil asupra importanţei enorme a protejării mediului şi reciclării hârtiei. Pentru a-şi atinge ţelul, „leuţii” au nevoie de 20.000 de caiete în format A4. „Caietele tale stau pe dulap sau te împiedici de ele prin casă? Noi avem o soluție! Până pe 26 aprilie 2021, strângem toate caietele pentru a le da o a doua viață într-un mod unic: încercăm să depășim un record mondial realizând Logo-ul LEO (aprox. 755mp) din caiete folosite format A4, iar numărul necesar este de 20.000 caiete. După alcătuirea mozaicului, pe Stadionul Clubului Sportiv Muscelul, toate caietele vor fi încredințate spre  A.D.I. SERVSAL  Argeș  pentru redirecționare către o reciclare eficientă. Realizarea acestui Logo-ul mozaic reprezintă o șansă de a ne afirma într-un mod unic și concret implicarea în viața comunității - noi, Clubul LEO Leolution, dar și orașul nostru și chiar la nivel de țară! Acest lucru este posibil și cu implicarea TA! Haideți să oferim planetei o îmbrățișare, iar întregii lumi un exemplu de urmat!”, este îndemnul transmis de Carmen Bârloiu.

Reciclăm hârtia, salvăm pădurea

Deşi trăim în era tehnologiei, hârtia este încă des utilizată în aproape toate domeniile de activitate şi reprezintă o resursă extrem de importantă pentru întreaga planetă. Oamenii aruncă cel puţin o dată pe zi un ambalaj realizat din hârtie, însă este esenţial să înţelegem importanţa reciclării deşeurilor din hârtie sau maculatura şi să reducem consumul. „Deșeurile de hârtie constituie o importantă sursă de fibre de celuloză, aceasta fiind substanța naturală care stă la baza producerii hârtiei. Resturile de hârtie se biodegradează ușor, în mod natural, spre deosebire de alte deșeuri sintetice. Consumul de hârtie a crescut cu 400% în ultimii 40 de ani și acest lucru a dus la exploatarea intensivă a pădurilor, despădurirea aducând cu ea implicații enorme asupra habitatului uman și animalier. Aproximativ 35% din copacii tăiați pe întreaga planetă sunt folosiți pentru producerea de hârtie. Reciclarea deșeurilor de hârtie este o activitate menită să producă economii. O fabrică de hârtie consumă cu 40% mai puțină energie dacă folosește hârtie reciclabilă, decât fibră nouă. Cu tehnologiile actuale, hârtia poate fi reciclată de cel mult patru ori. De asemenea, producerea hârtiei din lemn consumă mai multe resurse decât producerea hârtiei din deșeuri. Spre exemplu, o tonă de hârtie reciclată poate economisi 3200 litri de apă, 380 KWh energie electrică, 17 de copaci de vârsta de 20 de ani și evită eliberarea în atmosfera a aproape 850 grame de dioxid de carbon.”, informează fostul preşedinte al Clubului “Lions - Negru Vodă”. Narcis MANOLE

The most visited gambling websites in The UK