Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

„Pardon, îmbrac un pom, ajut un om!”, campanie caritabilă a elevilor de la Şcoala „Nanu Muscel”

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 1693

b_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2020_februarie_2461_22.jpgb_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2020_februarie_2461_23.jpgb_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2020_februarie_2461_24.jpgCopacii din Parcurile Kretzulescu şi Pardon, dar şi băncile de pe Bulveradul Pardon, au fost îmbrăcate în haine groase şi călduroase. Iniţiativa le-a aparţinut unor mămici, care, în plină iarnă, s-au gândit să îşi ajute semenii mai puţin norocoşi, copii şi adulţi. Alături de cele două, Graty Viţelaru şi Gabriela Savu Pârlici, s-a alăturat toată Şcoala Gimnazială „Nanu Muscel”, acolo unde copii lor sunt elevi în clasa pregătitoare. Au fost inspirate de acţiunile similare derulate în oraşele mari din ţară, iar ideea caritabilă a fost împărtăşită de zeci de copii şi părinţii acestora, care au participat sâmbătă, 15 februarie la acţiunea care a purtat un nume care să ducă cu gândul la Câmpulung, „Pardon, îmbrac un pom, ajut un om!”. Hainele donate de micuţi au fost înfăşurate cu grijă în jurul copacilor din parcuri, iar cele de dimensiuni mai mici, căciuli, fulare, mănuşi, jucării, au fost lăsat în plăcute, pe bănci.

„Mulţumesc celor care au venit şi au fost alături de noi, să facem cunoscută această campanie. A fost ideea mea, Grety m-a ajutat extraordinar de mult, practic toată munca şi alergătura au căzut în sarcina ei. Am avut şi susţinere şi îndrumare din partea administraţiei, iar primarul ne-a sugerat să dăm un nume exact campaniei, care să facă referire la oraşul nostru, iar soţul meu a avut inspiraţia să ne servească exact denumirea: „Pardon, îmbrac un pom, ajut un om!” Doamna învăţătoare, Diana Brăgărea, ne-a susţinut, ne-a făcut cunoscută campania în şcoală, printre colegi, printre părinţi, printre prieteni. Ne bucurăm că a venit lume multă să ajutăm semenii. Toţi aven hăinuţe adunate în case, nu ştim ce să facem cu ele, cui să le dăm, şi poate nu totdeauna ajung unde vrem şi unde e nevoie şi, prin treaba asta am zis că poate se va împământenii ideea, se va face cunoscută, va prinde rădăcini şi o să putem aduce pentru adulţi şi pentru copii destul de frecvent, ca să ştie lumea că „Pardon, îmbrac un pom, ajut un om!” e şi la noi în localitate.”, a transmis Gabriela Savu Pârlici, una dintre iniţiatoarea campaniei caritabile, care a ţinut să mulţumească celor care au dat dovadă de simţ civic şi au adus în parc zeci de lucruri de care nu mai aveau nevoie.

Alături de elevii au fost şi cadrele didactice, care speră ca prin astfel de activităţii să dezvolte în micuţi altruismul. „Astăzi (nr. sâmbătă, 15 februarie), la Şcoala Gimnazială „Nanu Muscel” s-a desfăşurat o activitate de voluntariat. Am încercat să ne implicăm într-o acţiune ce a fost iniţiată de un părinte de la clasa pregătitoare, în parteneriat cu Primăria Câmpulung. Noi nu am făcut decât să ducem mai departe mesajul organizatorilor în rândul copiilor din şcoala noastră şi, implicit a familiilor de unde provin. Am avut surprize plăcute, deoarece au dat dovadă de empatie şi s-au adunat hăinuţe pentru copiii şi adulţi, pe care le vedeţi aşezate în jurul nostru, am îmbrăcat copacii din Parcul Kretzulescu. Într-adevăr, şcoala noastră se implică în astfel de activităţi în cadrul Strategiei Naţionale de Acţiune Comunitară, cu diverse acţiunii, de genul donaţii de fructe şi legume pentru cantina săracilor, pentru familiile cu posibilităţi reduse din şcoala noastră. Anul trecut am avut o activitate în cadrul căreia s-ai strâns fonduri pentru copiii cu probleme, am ajutat un caz de la noi din şcoală şi altul din afara şcolii. Principalul este să îi formăm pe copiii noştri să fie mai buni, să-şi ajute semenii aflaţi în dificultate.”, de-a spus Anca Pâtea. Hainele care au rămas au fost strânse şi predate unei fundaţii, astfel nu s-a pierdut nimic. Organizatorii vor să mai facă această campanie şi în anotimpul cald. Isabela FILIP

 

The most visited gambling websites in The UK