Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Colegiul Tehnic şi-a aniversat „seniorii”

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 1352

b_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2019_Octombrie_2424_Clipboard05.jpgPentru că s-au finalizat lucrările de reabilitare a localului din strada Negru Vodă a Colegiului Tehnic, conducerea unităţii a organizat şi „Aniversarea Seniorilor”, în cadrul căreia au fost premiate toate cadrele didactice care, de-a lungul timpului, au contribuit la dezvoltarea şcolii, din 1970 şi până în prezent. Noua înfăţişare a acestui local a fost posibilă prin accesarea unui proiect, prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală, unde, cu ajutorul Primăriei Câmpulung, a fost reabilitată şi modernizată întreaga clădire. Proiectele de pe care firma Sercop a derulat lucrările au fost realizate de doi arhitecţi originari din Muscel, câmpulungeanul Răzvan Puchi şi rucăreanul Horia Rădulescu.

Colegiul Tehnic a fost înfiinţat în 1948

Geneza acestei şcoli este strâns legată de cea a Uzinei Constructoare de Maşini ARO din Câmpulung. Certificatul de naştere al acestei şcoli îl reprezintă Legea Învăţământului din 1948, care hotărăşte înfiinţarea învăţământului profesional. Apare, aşadar, Şcoala Profesională de pe lângă Uzina Metalurgică sau IMS Câmpulung, iar instituţia a funcţionat atunci sub denumirea de Grup Şcolar IMS. În timp, şcoala şi-a schimbat pe rând numele, din Liceul Mecanic Nr. 1, Liceul Industrial Construcţii de Maşini Nr. 1, Grup Şcolar Industrial Construcţii de Maşini, Grup Şcolar Tehnologic ARO. Denumirea de astăzi a liceului, Colegiul Tehnic Câmpulung, îşi asociază profilele şi specializările adaptate nevoilor societăţii contemporane şi cererii existente pe piaţa muncii.

„Emoţiile sunt foarte mari, pentru că am în faţa mea colegi, directori, directori adjuncţi pe care i-am avut, profesori. Mă bucur să vă revăd, oameni frumoşi cu sufletul, care întotdeauna aţi fost alături de această şcoală şi sunteţi un simbol al nostru, precum copacii cu rădăcini puternice, seniorii, care ne inspiră, şi care aţi contribuit la ceea ce am devenit noi astăzi. Mă înclin în faţa dumneavoastră, celor prezenţi, şi-i regret enorm pe cei care nu mai sunt astăzi printre noi.”, a deschis evenimentul directorul Adriana Nedelcu. S-a continuat cu un moment de reculegere în memoria cadrelor didactice care au decedat.

Pentru implicarea şi susţinerea în derularea tuturor activităţilor care au condus la creşterea calităţii actului educativ, primarul Liviu Ţâroiu a primit o Diplomă de Excelenţă. 

„Sunt la o întâlnire plăcută pentru mine şi îi mulţumesc doamnei director că am fost invitat, pentru simplul motiv că îmi place să fiu în faţa dumneavoastră, şi al doilea motiv că văd în sală figuri cunoscute. Cu greu îmi aduc aminte numele fiecăruia dintre dumneavoastră, dar pe majoritatea vă ştiu din şcoală, din uzină, din oraş, vă recunosc. Vă felicit că sunteţi prezenţi la această aniversare, ştiu foarte bine că aţi muncit şi aţi dăruit acestei şcolii tot ceea ce aţi avut dumneavoastră mai bun, în aşa fel încât şcoala să fie şcoală. Ca administraţie, dar şi ca persoană, şcoala rămâne o prioritate, am fost permanent şi vom fi în continuare un sprijin pentru actul educaţional, atât cât este posibil. Colegiul Tehnic este o emblemă a oraşului Câmpulung. În 1977, când am terminat eu facultatea, venind direct în Uzina ARO, am avut o legătură directă cu dumneavoastră, şi pe majoritatea directorilor vă cunosc, v-am cunoscut ca directori, ca profesori, când dumneavoastră aţi pregătit ceea ce noi aveam nevoie, maiştrii, muncitorii, strungarii, şi lucram cu grupele care îi aduceaţi dumneavoastră la Uzina ARO. Cred că efortul pe care l-am făcut, în mod special, pe această unitate de învăţământ, pe această clădire, cu insistenţele doamnei director, ca să ţinem clădirile, terenurile la un nivel înalt, şi o felicit cu această ocazie, atât în partea de sus, cât şi la „Liceul de Fete”, am reuşit să  adăugăm câte ceva bun. O felicit, de asemenea, că face parte dintre puţini care a început să revină la învăţământul profesional, şi după câteva discuţii cu Ministerul Dezvoltării, după apariţia acestui program de dezvoltare locală, am reuşit să introducem reabilitarea acestei clădiri de care suntem mândri că am reuşit s-o finalizăm. Mai avem parţial, în cursul acestei luni, vom finaliza şi partea superioară.”, a transmis edilul Liviu Ţâroiu.

Prezent la evenimentul de la Colegiul Tehnic a fost şi inspectorul şcolar general Dumitru Tudosoiu, care, de asemenea, a primit din partea şcolii o Diplomă de Excelenţă, „pentru încredere, colaborare şi sprijinul acordat pentru desfăşurarea în bune condiţii a întregului proces instructiv-educativ”. Acesta a ţinut să precizeze: „Am venit la Câmpulung pentru câteva motive întemeiate, motive în care cred. În primul rând, pentru respect. Respectul pentru această şcoală, pentru directorul ei, pentru colegii care fac parte din această unitate de învăţământ şi constituie corpul profesoral. Şi nu numai prezenţa mea astăzi, aici, cred că alocarea în cifre, a numărului de clase în fiecare iarnă din ultimii mulţi ani, a condus la ideea că ţin foarte mult la această şcoală şi, în general, la ideea de relansare învăţământului profesional şi tehnic. În egală măsură, din acelaşi motiv al respectului, sunt puţine întâlniri de suflet pe care le poţi avea în calitate de şef al unei instituţii, întâlniri de suflet în care te poţi revedea cu oameni care au fost poate cu mult înaintea ta, oameni care au fost în şcoală, care au pus bazele şcolii, care au pus cărămidă cu cărămidă, fizic, dar şi prin educaţia generaţiilor care au condus la ceea ce moştenim astăzi. Întâlnirea acesta este cea mai importantă a zilelor mele de astăzi, pentru că am avut şi în continuare am un program extrem de prins. Doar a început şcoala şi, imediat, încep şi problemele, de multe ori. Vă transmit gândurile mele bune, salutul meu călduros şi al echipei mele de la Inspectorat şi miile de mulţumiri pe care le meritaţi. Eu sunt născut în 1975, iar o parte dintre dumneavoastră, atunci, eraţi profesori ai şcolii. Această diferenţă, în timp, mă face să roşesc de emoţie şi îmi sensibilizează toată fiinţa. Multe se schimbă în timp, doar un lucru dăinuie şi continuă să dăinuie în sensul bun, să se transforme, învăţământul, şcoala. Acest colegiu a rezistat, a evoluat, este o şcoală frumoasă, în continuare se dezvoltă, are specializări, cadre didactice performante şi cred că lucrurile acestea nu se puteau întâmpla dacă dumneavoastră, înaintaşii noştri, n-aţi fi ţinut ştacheta sus, n-aţi fi muncit la locul dumneavoastră de muncă şi nu aţi fi investit suflet în această şcoală”.

108 cadre didactice au fost premiate

Evenimentul „Aniversarea Seniorilor” a însemnat premierea tuturor celor care, într-un fel sau altul, au făcut posibilă existenţa şi continuitatea şcolii. Au fost celebrate, înainte de toate, dedicarea şi efortul, dar, mai ales, lupta şi sacrificiul depuse pe calea cunoaşterii. Astfel, au fost aduşi în faţă cei care au fost până nu de mult parte din sufletul şi cugetul acestei şcoli. „Pentru mine, personal, această aniversare este plină de emoţii, pentru că am în faţa mea fiinţe dragi, care merită aprecierea noastră, a tuturor. Am fost primită în această şcoală, în 1987, ca într-o familie, ne-am aniversat zilele onomastice împreună, am făcut Revelionul, am sărbătorit zile de 1 şi 8 Martie, m-aţi încurajat, m-aţi sprijinit şi aţi avut încredere în mine şi pentru toate acestea, eu vă mulţumesc.”, a declarat directorul Adriana Nedelcu.

Pentru dăruirea, abnegaţia din întreaga activitate remarcabilă în slujba şcolii şi pentru merite deosebite în formarea şi educarea generaţiilor, au primit Diplome de Excelenţă: Crăiţa Albu, Ion Antone, Sofia Baciu, Elena Balteş, Viorica Bădescu, Florina Bogdan, Teodora Boteanu, Gheorghe Buzatu, Victoria Buzatu, Maria Cartaleanu, Spiridon Călugăru, Gheorghe Căţoiu Chiţulescu, Elisabeta Chiroianu, Adrian Chivu, Cristina Luminiţa Chivu, Niculina Cimpoca, Gheorghe Ciopată, Maria Cojanu, Nicolae Coman, Sevastian Cărnăţeanu, Gherghina Coza, Paul Coza, Georgeta Crăciun, Aurel Cristescu, Mihai Cristudor, Anttoneta Diaconu, Ionela Diaconu, Ştefan Dole, Maria Duţan, Alexandru Duţă, Ana Duţă, Maria Enache, Gheorghe Florea, Iosif Fulga, Petre Ghinete, Gheorghe Herişanu, Corneliu Herţea, Maria Horhoianu, Constantin Huţanu, Antoaneta Ionescu, Ioan Dănuţ Ionescu, Justina Ioniţă, Ion Iordache, Valeria Iordan, Ion Iosivoiu, Maria Ivaşcu, Gheorghe Jinga, Zâna Jinga, Marcela Jubleanu, Ion Manu, Dumitru Mare, Steluţa Matei, Floarea Mateoiu, Ion Răzvan Ştefan Măgeanu, Dumitru Mălăncioiu, Gheorghe Micudă, Vilma Mirea, Nicolae Moise, Georgeta Moroe, Adrian Puiu Nicolaescu, Lucia Lizoneta Oană, Cornel Oargă, Gabriela Olteanu, Aurel Oprea, Costache Oprea, Elena Oprea, Maria Oprea, Lidia Panaitescu, Livia Păştin, Ştefan Pelmuş, Cornel Pepenel, Nicoleta Petrescu, Constantin Petrişor, Romeo Phifer, Elena Popescu, Severica Popescu, Teodor Popescu, Chivuţa Predoiu, Ion Pristavu, Ion Răcăşanu, Simona Răducanu, Rodica Rujan, Liliana Elena Rujoiu, Silvia Rusu, Pavel Schiucu, Gheorghe Sîrbu, Constantin Stana, Ion Stănescu, Ion Stănescu, Violeta Stănescu, Adela Şucu, Liviu Teodorescu, Marta Teodorescu, Emilia Tudosie, Ştefan Tudosie, Elena Ungureanu, Mihaela Vasilescu, Mircea Bogdan Vasilescu, Aristotel Vătăşescu, Gabriel Vâjan, Lucia Vintilă, Maria Doiniţa Vintilă, Anton Vlaicu, Ion Vlădău, Ion Voican, Maria Voicu, Gabriela Voinescu, Pavel Zăbavă.

Evenimentul a continuat la sediul şcolii din strada Braşovului, cu un tur al atelierelor şcolii, cu oprire în cantină, unde au petrecut în continuare. Isabela FILIP

The most visited gambling websites in The UK