Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Unităţi şcolare fără pază, în Muscel

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 1449

b_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2019_Octombrie_Clipboard14.jpg

Aşa cum poliţiştii, jandarmii sau bodyguarzii firmelor private (plătite tot de la bugetul de stat) asigură paza anumitor instituţii publice din judeţ, tot aşa ar trebui să fie supravegheate şi unităţile de învăţământ, indiferent dacă sunt în centrul oraşelor sau pe cele mai îndepărtate uliţe ale satelor. Vorbim de această supraveghere în contextul evenimentelor nedorite, petrecute în ţară în ultima perioadă, abuzuri sexuale, violenţă fizică şi verbală, trafic de droguri şi persoane, care au avut ca victime elevi.

În Argeş sunt multe şcoli şi grădiniţe care nu agenţi de pază şi nici sisteme de supraveghere video. Lista acestor unităţi a fost expusă de inspectorul şcolar general adjunct Sorinel Fusea. Conform acestuia, sunt în situaţia menţionată unităţile şcolare din Albeștii de Muscel (Şcoala Gimnazială, Grădiniţa Cândeşti); Bălileşti (Şcolile Poieniţa, Priboaia, Băjeşti); Grădiniţa de la Bughea de Jos; Grădiniţa de la Bughea de Sus; Câmpulung (Şcoala Primară Grădişte, Şcoala Apa Sărată, Grădiniţele cu Program Normal nr. 1 şi nr. 2); Coşeşti (Grădiniţele Coşeşti, Priseaca, Lăpuşani, Şcolile Jupâneşti şi Petreşti); Hârtieşti (Şcolile Primare Lucieni şi Lespezi); Mioarele (Şcoala Primară Coceneşti); Stoeneşti (Şcolile Primare Piatra şi Bădeni); Vlădeşti (Şcoala Primară Vlădeştii de Sus, Grădiniţele Valea Lacului şi Valea Ursului); Vultureşti (Şcolile Primare Bârzeşti şi Huluba, Grădiniţele Mâzgana şi Valea Caselor).

Tot Sorinel Fusea a mai declarat presei judeţene că, în extrem de puţine unităţi de învăţământ din Argeş, paza este asigurată de unităţile administrativ teritoriale (serviciul este plătit de Primării). Se întâmplă asta la Câmpulung, la Seminarul Teologic Ortodox „Iustin Patriarhul”, Colegiul Tehnic, Colegiul Naţional „Dinicu Golescu” şi Colegiul Naţional Pedagogic „Carol I”; Broşteni-Aninoasa; Hârtieşti; şi Centrele de Educaţie Incluzivă. Cele mai numeroase sunt şcolile străjuite de angajaţi ai firmelor de pază, plătite prin asociaţiile de părinţi. 

Sunt şi cazuri în care supravegherea elevilor este făcută prin intermediul camerelor, dar în unele nu există nici aceste monitoare video, sistemul de securitate constând doar în nişte alarme. De notat că, în timpul recreaţiilor, copiii sunt urmăriţi, prin rotaţie, de profesorul de serviciu. Cu ochii pe elevii care se zbenguie în pauză stau, din când în când, şi femeile de serviciu.

 Ama IVAN

 

The most visited gambling websites in The UK