Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Va reprezenta România la Olimpiada Internaţională de Limbă Franceză Ioana Tuţu, premiată de Asociaţia „Radu Negru”, pentru rezultatele la olimpiade

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 1202

b_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2019_Septembrie_2418_Clipboard06.jpgAşa cum a declarat directorul Colegiului Naţional Pedagogic „Carol I”, George Radu, care şi-a deschis porţile pentru a 153-a oară, „educaţia autentică se bazează pe toleranţă, respect, responsabilitate şi bun simţ, ca valori fundamentale. Învăţământul pentru viitor înseamnă dezvoltare personală, să dezvolţi o gândire practică şi analitică, chiar dacă programele şi manualele nu sunt elaborate întotdeauna pe aceste principii.”

Ca o încununare a eforturilor comune, elevi-profesori, Colegiul „Carol I” este printre puţinele cu promovabilitate de 100% la examenul de Bacalaureat. Rezultate meritorii, care sunt o bună carte de vizită a şcolii.

Acum doi ani, preşedintele Asociaţiei „Radu Negru”, Nicuşor Bănăţeanu, în memoria bunicului său, Nicolae Bănăţeanu, preot şi profesor la Şcoala Normală, dar şi director în mai multe etape, a instituit o bursă pentru elevii şcolii cu rezultate deosebite la învăţătură.

La deschiderea anului şcolar 2019-2020, a fost recompensată Ioana Tuţu, elevă în clasa a XI-a, pentru rezultatele deosebite obţinute la olimpiadele şi concursurile naţionale. Ioana Tuţu, sub îndrumarea profesoarei Mihaela Grigorescu, a obţinut premiul întâi la Olimpiada Naţională de Limbi Romanice - Limba Franceză şi va reprezenta România la Olimpiada Internaţională de Limbă Franceză, aflată la a V-a ediţie, care va avea loc în perioada 27-30 septembrie, la Chişinău, în Republica Moldova. „Am deosebita bucurie şi plăcere de a rememora aceste momente emoţionante, unice, probabil, în viaţa fiecăreia dintre noi, începutul anului şcolar. Vreau să vă felicit şi eu, doamnelor şi domnilor profesori, pentru aceste minunatele realizări şi  succes pe mai departe. Totodată, vreau să-i felicit pe copiii care astăzi au păşit pentru prima dată în această minunată şcoală, Colegiul Naţional Pedagogic „Carol I”, pentru că au făcut această alegere. Felicitări tuturor copiilor, tuturor adolescenţilor, tuturor tinerilor pentru aceste minunate realizări. Voi sunteţi viitorul nostru, voi sunteţi viitorul României, voi sunteţi tineri, sunteţi frumoşi, sunteţi puternici şi veţi fi numărul unu. Se acordă de către Asociaţia „Radu Negru” din Câmpulung Muscel o Diplomă de Excelenţă elevei Ioana Tuţu, de la Colegiul Naţional Pedagogic „Carol I”, pentru rezultate deosebite obţinute la olimpiade şi concursuri naţionale.”, a declarat preşedintele Asociaţiei „Radu Negru”, Nicoşur Bănăţeanu.

Ioana Tuţu le-a transmis profesorilor şi colegilor, dar şi celui care a premiat-o: „Vă mulţumesc pentru acest premiu! Le urez tuturor colegilor mei un an şcolar cu multe satisfacţii, în care să fim într-o continuă evoluţie şi să ne implicăm cu pasiune în tot ceea ce facem, fiindcă doar aşa ne vom bucura cu adevărat de rezultatele obţinute. De asemenea, domnilor profesori le doresc multă sănătate şi putere de muncă pentru a ne îndruma cu aceeaşi pricepere şi dăruire ca până acum. Mult succes tuturor!”

Îi urăm şi noi Ioanei mult succes la Olimpiada de la Chişinău!

Acum doi ani, Asociaţia „Radu Negru” a premiat-o pe Andreea Bianca Godea, admisă în învăţământul liceal cu cea mai mare medie, 9,89, fiind absolventă a ciclului gimnazial, tot la „Carol I”. În 2018, „Diplomele de Excelenţă” au ajuns la Beatrice Marilena Ionescu şi Emanuela Grigorescu, care au intrat la Colegiul „Carol I” cu cele mai mari medii la Evaluarea Naţională. 

„Carol I” a încheiat programul Lion Quest România, bazat pe dezvoltarea multilaterală a tinerilor

Un program complex, ce vizează o dezvoltare multilaterală a tinerilor, a fost oferit de Lions Club District 124 România multor şcoli şi miilor de copii din ele, sub denumirea de Lions Quest România, bazat pe învăţătura socio-emoţională. Nivelul de pregătire al cadrelor didactice de la „Carol I”, care au participat la aceste cursuri, a fost certificat de o plachetă, oferită şcolii de către guvernatorul Lions Club România, Dan Şain: „Am deosebita onoare ca anul acesta, în calitate de guvernator al Lions Club România să acord o plachetă care certifică nivelul de pregătire al corpului didactic al acestei unităţi de învăţământ. Prin eforturile depuse de-a lungul anilor, profesorii din Colegiul Naţional Pedagogic „Carol I” au parcurs unul dintre cele mai importante programe de pregătire, program care se adresează învăţării socio-emoţionale. Această plachetă certifică că şcoala în care aţi păşit este una dintre cele patru şcoli din ţară care au terminat programul de pregătire al Programului Lions Quest România.”

Directorul George Radu a mulţumit pentru distincţie, amintind şi de „juniorul” Lions Club, adică Clubul Leo, care are mulţi membri elevi ai şcolii şi care, împreună, derulează multe acţiuni în afara cursurilor: „Mulţumesc domnului guvernator! Îmi aduc aminte cu mare plăcere de prima acţiune a Clubului Lions Câmpulung, prima relaţie cu şcoala noastră, Clubul Lions a oferit o bursă unui elev din colegiul nostru, au urmat multe, multe acţiuni, inclusiv cursuri de formare pentru colegii profesori şi, un lucru excepţional pe care vreau să-l scot în evidenţă, Clubul Leo, organizat de doamna Carmen Bârloiu. Din acest club fac parte foarte mulţi copii de la şcoala noastră, copii care sunt implicaţi în ceea ce noi ne dorim în mod expres, în activităţi extraşcolare, care îi sprijină în formarea lor.” Ama IVAN

The most visited gambling websites in The UK