Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Micii artişti de la Şcoala Populară de Arte, în tabără de meşteşuguri, la „Dealul Sasului”

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 747

 

În această perioadă, Consiliul Judeţean Argeş, prin Şcoala Populară de Arte şi Meserii Piteşti, organizează tabăra de meşteşuguri tradiţionale, eveniment la care participă 120 de copii din Secţiile externe de meşteşuguri ale Şcolii, împreună cu meşterii care le coordonează. Atelierele de lucru se desfăşoară în complexul turistic „Dealul Sasului” din Dâmbovicioara, una dintre cele mai bogate zone etnofolclorice ale Argeşului.

Într-o lume acaparată de Wi-Fi, telefoane şi tablete, tabăra de meşteşuguri tradiţionale este pentru copii o experienţă unică, în care îşi construiesc amintiri de neuitat: învaţă lucruri noi, leagă prietenii, lucrează şi se distrează în acelaşi timp, în natură, alături de colegi care au aceeaşi pasiune, arta tradiţională. Pe lângă atelierele de ţesut-cusut, olărit, sculptură în lemn, împletit nuiele, confecţionat păpuşi sau instrumente muzicale, copiii din tabăra de meşteşuguri au posibilitatea să-şi testeze şi talentele muzicale sau artistice, pentru că profesorii de la Şcoala Populară de Arte susţin şi ateliere de pian, vioară, chitară şi instrumente de suflat, de pictură, de dans modern şi chiar de actorie. Mai mult de atât, în aceeaşi perioadă, copiii de la Secţiile de Pictură şi Grafică de la Piteşti şi de la Bradu sunt şi ei invitaţi în tabăra de la „Dealul Sasului”, pentru a picta în aer liber alături de artişti consacraţi din Republica Moldova, având astfel posibilitatea să cunoască materiale noi, să observe şi să-şi însuşească noi tehnici de lucru. Participarea artiştilor moldoveni la tabăra Şcolii Populare de Arte Piteşti a fost iniţiată în Anul Centenarului Marii Uniri, cu scopul întăririi relaţiilor culturale moldo-române. Majoritatea cursanţilor Şcolii Populare de Arte şi Meserii beneficiază de sprijinul instituţiei în vederea participării la cursuri şi festivaluri naţionale şi internaţionale sau la emisiuni televizate pe posturi locale şi naţionale (în special Secţiile de Muzică şi Dansuri), la tabere şi ateliere de specialitate (secţiile de Arte vizuale şi Meşteşuguri), astfel că organizarea unei acţiuni dedicate cursanţilor secţiei de pictură, a căror activitate artistică se rezumă la studiul din atelierul şcolii, este binevenită şi foarte apreciată de micii artişti. Ama IVAN

The most visited gambling websites in The UK