Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Concursul Gazeta Matematică şi ViitoriOlimpici.ro, la final

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 1104

b_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2019_August_2413_Clipboard04.jpgCea de-a X-a ediţie a concursului Gazeta Matematică şi ViitoriOlimpici.ro s-a încheiat, vineri după-amiază, cu festivitatea de premiere, care a avut loc la Casa de Cultură a Sindicatelor „C.D. Aricescu”. Tineri pasionaţi de Matematică, din întreaga ţară, au trecut prin etapele de concurs începute în octombrie, iar o parte dintre ei s-au calificat în etapa finală, aşteptând cu nerăbdare această tabără inovativă!

Concursul şi Tabăra Gazeta Matematică şi ViitoriOlimpici.ro au scopul de a pregăti elevii din clasele IV-XII pentru obţinerea performanţei la nivel de olimpiadă. Participarea este gratuită, selecţia realizându-se pe baza performanţelor copiilor din primele 7 etape ale concursului, etape care se desfăşoară pe parcursul unui an şcolar. La Câmpulung a avut loc etapa finală a concursului, unde s-au cernut cei mai buni dintre cei buni. Au fost premiaţi nu numai laureaţii concursului de Matematică, ci şi participanţii la competiţiile de şah, tenis de masă, programare şi fotbal, incluse în programul taberei. „Este, de fapt, a zecea ediţie a concursului în acest format, pentru că concursul Gazetei Matematice are o vechime mult mai mare, în jur de 100 de ani. A fost lansat în anul 1902 şi s-a desfăşurat până la cel de-al Doilea Război Mondial, când s-a întrerupt. A fost reluat în anul 1970, atunci când Societatea de Ştiinţe Matematice era condusă de academicianul Nicolae Teodorescu. Chiar la Câmpulung a fost reluat, iar după câţiva ani a fost mutat la Curtea de Argeş, apoi la Piteşti. De zece ani, concursul se desfăşoară în această formulă, numai la Câmpulung. Derularea lui nu ar fi posibilă fără prezenţa dumneavoastră, dar nici fără suportul unor sponsori care ne asigură cazare, mâncare, logistică şi tot ce avem nevoie. Vom avea premiile non-matematice, cele legate de şah, tenis de masă, programare şi fotbal, după care urmează premiile concursului propriu-zis, ceea ce s-a întâmplat în tabără, proba scrisă, respectiv proba orală, iar la final vom avea medaliile care se acordă pentru întreaga activitate desfăşurată de la 1 octombrie până în prezent.”, a precizat profesorul Ion Cicu la festivitatea de premiere. Ama IVAN

The most visited gambling websites in The UK