Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

„Caroliştii” au câştigat concursul internaţional de procese simulate „Moot Court Europe 2019”

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 1044

b_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2019_Mai_2382_Clipboard07.jpg

Municipiul Câmpulung a găzduit, în perioada 21 - 27 aprilie, o nouă ediţie a concursului internaţional de procese simulate „Moot Court Europe 2019”, cu liceeni în roluri de avocaţi sau procurori. La acest eveniment, derulat pentru a doua oară în urbea musceleană (prima dată s-a întâmplat în 2017), în parteneriat cu Fundaţia Olanda-România (Haga), au participat în jur de 90 elevi de la licee din Bulgaria, Olanda, Polonia, România, Rusia şi Suedia.

Echipele participante au simulat pe rând rolul Apărării şi al Acuzării, susţinându-şi cauza în faţa unui juriu din care au făcut parte experţi în drept european şi internaţional din Olanda, România şi Statele Unite ale Americii. Concursul s-a desfăşurat în amfiteatrul Colegiului Naţional Pedagogic „Carol I”  şi în sălile Judecătoriei din Câmpulung. În final, echipa României, formată din elevi ai prestigioasei instituţii de învăţământ amintite anterior a câştigat ediţia de anul acesta a competiţiei internaţionale de procese simulate pentru liceeni „Moot Court Europe 2019”, după ce a întrecut în finală echipa Poloniei. Proiectul a fost iniţiat de Fundaţia Olanda-România şi Colegiul Naţional Pedagogic „Carol I”, este sprijinit de Guvernul de la Haga şi este susţinut de Ministerul Olandez al Afacerilor Externe şi de Centrul American pentru Resurse Juridice din New York. De asemenea, proiectul promovează educaţia civică, drepturile omului şi justiţia pe plan internaţional, oferind participanţilor oportunitatea de a dezbate şi schimba idei într-un cadru multicultural şi de a se familiariza cu noţiunile de bază ale dreptului şi justiţiei penale internaţionale. Valorile democratice ale statului de drept şi dreptul internaţional sunt doar doi dintre pilonii care stau la baza iniţiativei. Iată care au fost toate rezultatele finale ale ediţiei din acest an:

Locul I - România - Echipa Acuzării: Bianca Godea, Betha Zidaru, Teodor Manu

Locul II - Polonia - Echipa Apărării: Jeremi Marczak, Aleksander Zapala, Anna Malek

Premiul pentru cea mai motivată echipă - Rusia

Premiul pentru cel mai bun spirit de echipă - Olanda

Premiul pentru cel mai bun avocat al acuzării - Simon Sundberg, Suedia

Premiul pentru cel mai bun avocat al apărării - Anna Kostova, Bulgaria

Alex BARBU

The most visited gambling websites in The UK