Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Zeci de elevi voluntari au curăţat Parcul “Kretzulescu” şi malurile Râului Târgului

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 2339

b_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2019_Martie_2370_Clipboard02.jpgDin respect pentru munca lor şi pentru un oraş curat, vă rugăm, aruncaţi gunoaie în locuri amenajate special!

 

Zeci de elevi din Câmpulung, majoritatea liceeni, s-au mobilizat şi au curăţat de mizerii Parcul “Kretzulescu”, dar şi malurile Râului Târgului, de la blocurile Turn şi până la Liceul Teoretic „Dan Barbilian”.

Copiii, reuniţi sub numele „Gaia Team”, sunt o echipă tânără şi entuziastă, care vrea să contribuie, în felul ei, la o lume mai frumoasă. Pentru anul acesta, şi-a propus să realizeze patru proiecte. Două dintre ele deja s-au materializat, adică „Căsuţa cu cărţi - Dai o carte, iei o carte!”, implementate în Colegiile „Dinicu Golescu” şi „Carol I”, şi curăţenia de primăvară, de sâmbătă, 23 martie. Urmează plantarea copacilor în zona Câmpulungului, programată în luna aprilie, şi sărbătorirea „Zilei Pământului”, cu informaţii practice despre cum poate avea aceasta un impact pozitiv. Campania de plantare a copacilor se va face în colaborare cu Asociaţia „Plantează în România!”, urmând să fie identificată o zonă de minim o jumătate de hectar, pe care vor fi puşi minim 2.500 de puieţi.

Revenind la acţiunea de sâmbătă, „Un Câmpulung curat”, cei peste 50 de voluntari au colectat mizerii din zonele amintite, umplând 35 de saci, fiecare a câte 200 de litri, şi, aşa cum au transmis, încă mai e de lucru pe râu. „Voluntarii au curăţat de la podul Turn până la Chimic, şi au găsit o grămadă de lucruri „interesante”: pantofi, televizoare, fiare vechi... Din respect pentru munca lor şi pentru un oraş curat, vă rugăm aruncaţi gunoaie în locuri amenajate special!”, au transmis pe Facebook participanţii la misiune, cu menţiunea că următoarea locaţie în care se va face curat va fi anunţată în curând.

În Parcul “Kretzulescu”, operaţiunea de „pescuire” a resturilor, care pluteau pe lac, le-a dat mult de muncă micuţilor, care au promis că vor veni mai dotaţi data viitoare. Voluntarii au curăţat şi pe lângă tomberoanele amplasate pe strada Nae Leonard, la magazinul general de lângă parc, în clădire funcţionând şi firme de croitorie. În concluzie, să le fie ruşine celor care desfăşoară activităţi comerciale acolo şi care aşteaptă ca nişte elevi să vină să le rânească în ogradă.

Felicitări voluntarilor, care merită tot respectul muscelenilor! “E.M.” 

 

The most visited gambling websites in The UK