Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Mica Unire, sărbătorită de elevii din Câmpulung

  • Written by Diana BUMBENECI
  • Hits: 1217

b_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2019_Ianuarie_2353_12-13-mica-scoli.jpgCu o zi în avans, mai exact pe 23 ianuarie, elevii şcolilor din Câmpulung, împreună cu Casa de Cultură "Tudor Muşatescu", au organizat un eveniment dedicat zilei de 24 ianuarie, Ziua Unirii Principatelor Române. Acum, la 160 de ani de la acest eveniment important pentru istoria neamului, elevii s-au pregătit cum au putut mai bine şi au adus în scenă piese de teatru cu tentă istorică, melodii patriotice şi piese ale marilor compozitori, iar finalul a fost marcat alături de toţi cei prezenţi, printr-o Horă a Unirii.

Sala de Festivităţi a Primăriei din Câmpulung a fost arhiplină pentru cei aproape 100 de copii şi profesori veniţi de la mai multe şcoli din Câmpulung pentru a sărbători Mica Unire. 

Spectacolul a fost deschis de Andrei Gagiu, elev în clasa a VIII-a, pregătit de profesorul Florian Ştefan la Şcoala de Muzică, elevul cântând la vioară frumoasa "Baladă" a lui Ciprian Porumbescu, în acompanierea profesorului Gheorghe Ciurezu, la pian.

După notele vioarei ce au liniştit întreaga asistenţă a urmat un scurt moment istoric, pentru a marca semnificaţia zilei de 24 ianuarie. Profesorul Claudiu Călcâi, binecunoscut pentru pasiunea sa legată de istorie, patrimoniu şi cultură, a vorbit despre ziua de 24 ianuarie, pe înţelesul tuturor. 

După mica lecţie de istorie, a urmat iar momentul în care muzica să domine întreaga sală, de data aceasta, în faţa publicului, îmbrăcată cum nu se putea mai frumos, Mariana Filipescu, interpreta de romanţe a cântat câteva piese speciale şi tematice pentru musceleni. 

Ca o alternare a genurilor în spectacol, au urmat elevii de la Şcoala Gimnazială "Nanu Muscel" care, coordonaţi de profesorul Banu Mihaela au realizat o scenetă cu caracter istoric, pentru a marca semnificaţia Unirii Principatelor Române. 

După piesa de teatru, muzica a revenit în faţa celor prezenţi, iar grupul vocal "Floare de stâncă" de la Şcoala Gimnazială "Oprea Iorgulescu", coordonat de Clara Marinescu a cântat câteva cântece specifice, iar după alţi elevi de la aceeaşi şcoală au mai prezentat un program artistic.

De la Şcoala "C.D. Aricescu", elevii îndrumaţi de profesorii Alina Vlad şi Liliana Scarlat au prezentat un program de recitări şi momente muzicale, iar finalul a fost marcat de elevii de la Şcoala "Theodor Aman" din Câmpulung.

Pe tot parcursul spectacolului, toţi cei prezenţi au creat o atmosferă patriotică, au trimis un gând către istoria noastră şi către semnificaţia zilei de 24 ianuarie. Şi, cum nu se putea altfel, copiii, împreună cu profesorii și cu reprezentanți ai administrației locale şi-au împreunat mâinile şi au făcut o mare "Horă a Unirii".

 

The most visited gambling websites in The UK