Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

CNDG promovează tradiţiile muscelene, în Turcia

  • Written by Diana BUMBENECI
  • Hits: 685

b_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2018_2338_8-9-cndg.jpgNe-am obişnuit să uităm de tradiţii, de valori şi de istoria locului, însă mai sunt şi elevi din instituţii de învăţământ care luptă permanent ca aceste lucruri să nu fie uitate. Aşa se întâmplă şi cu cinci elevi de la Colegiul Naţional „Dinicu Golescu”, care în această săptămână participă  la un proiect Erasmus +, acolo unde vor promova tradiţiile muscelene.

Elevii de la prestigioasa instituţie de învăţământ participă, în Turcia, la Sivas, la un proiect din cadrul Erasmus +, iar printre probele susţinute, una este de a promova mâncărurile tradiţionale româneşti, chiar cele din zona Muscel. În concurs, sunt cinci ţări, alături de România participând şi Macedonia, Lituania, Croaţia şi ţara gazdă. Elevii din Câmpulung au pregătit un proiect de promovare a Municipiului Câmpulung, mai exact un film al locului, dar şi zece reţete tradiţionale, pe care le vor găti în Turcia, alături de ceilalţi concurenţi din cele patru ţări participante, în faţa unui juriu. Proiectul este un schimb de experienţă, prin care toţi elevii din cele cinci ţări participante vor cunoaşte tradiţiile locului, istoria, cultura şi obiceiurile.

b_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2018_2338_8-9-cndg2.jpgProiectul începe în Turcia, iar pe parcurs, concurenţii vor vizita fiecare ţară participantă. Luni dimineață, a avut loc deschiderea oficială a proiectului, la Primăria din Sivas, alături de oficialități, elevii din cele cinci țări și îndrumătorii lor.  Elevii participanți de la Colegiul Național „Dinicu Golescu” sunt: Bianca Amzică, Iulia Balica, Robert Cernat, Radu Chivereanu şi Andrei Grecu, toţi elevi în clasa a XII-a, iar profesorii însoţitori sunt Simona Bădiţescu şi Cristina Fuscel.

 

The most visited gambling websites in The UK