Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

FRIENDSHIP BY LEADERSHIP A NEW STEP TO THE FUTURE ŞCOALA GIMNAZIALĂ NR. 1 POIENARII DE MUSCEL

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 1015

b_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2018_2323_13-poenari.jpgPentru a demonstra în continuare nevoia de dezvoltare a dimensiunii europene a instituţiei, cuprinsă ca ţintă strategică în Planul de Dezvoltare Instituţională pentru perioada 2016-2020, Şcoala Gimnazială Nr. 1 din comuna Poienarii de Muscel se bucură de un nou proiect european, în cadrul programului Erasmus+, KA1, în domeniul Educaţie şcolară. 

„Friendship by Leadership”, proiect finanţat de către Comisia Europeană cu o valoare de 12.775 euro, continuă să diminueze problemele cu care se confruntă instituţia noastră, nevoi identificate şi la baza anteriorului proiect Erasmus+, „Go for IT(C)!”, încheiat în anul 2017.

În urma analizei SWOT de la nivelul Şcolii Gimnaziale Nr. 1 Poienarii de Muscel s-a constatat un număr redus de cadre didactice care au pregătire în domeniul managementului educaţional, atât în cadrul Consiliului de Administraţie, cât şi al responsabililor comisiilor metodice din ciclul gimnazial. Alte două probleme identificate au fost o integrare redusă a elevilor de etnie rromă în cadrul procesului instructiv-educativ şi o implicare din ce în ce mai scăzută a părinţilor elevilor de la gimnaziu.

Pentru rezolvarea acestor probleme, o echipă de 5 reprezentanţi din unitate va participa la cursul de formare profesională „Educational Management & School Leadership”, care se va desfăşura în Grecia - Kalamata, în perioada 3.02.2019-9.02.2019.

În urma participării la acest proiect, implementat în perioada 1.10.2018-30.09.2019, şcoala noastră va beneficia de o echipă managerială cu competenţe îmbunătăţite de leadership, capabilă să rezolve problemele curente şi să gestioneze comportamentele elevilor. Totodată, vom introduce softuri educaţionale care vor uşura organizarea unităţii şcolare şi vor determina o legătură mai strânsă între şcoală şi familiile elevilor. În perioada următoare vom implementa noi metode de integrare a elevilor de etnie rromă, observate concret în timpul activităţilor de job shadowing şi vom îmbunătăţi siguranţa mediului şcolar şi competenţele manageriale ale cadrelor didactice.

Proiectul „Friendship by Leadership” va contribui la colaborarea cu alte organizaţii şcolare din spaţiul comunitar european, va creşte prestigiul unităţii la nivel regional şi ne va ajuta să ne apropiem cu un pas de obţinerea titlului de Şcoală Europeană. Un pas către viitor în 2017, un nou pas de la 1 octombrie 2018!

Manager proiect, Roxana Paula Niţiş

 

The most visited gambling websites in The UK