Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Costin Oncescu, geniu în Informatică, în Europa

  • Written by Diana BUMBENECI
  • Hits: 1532

b_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2018_2311_costin-oncescu.jpgPrea puţin probabil ca, în lumea Informaticii din Europa, municipiul Câmpulung să nu fie ştiut. Asta deoarece de aici a plecat tânărul proaspăt absolvent al Colegiului Naţional „Dinicu Golescu”, Costin Andrei Oncescu, cel care este medaliat naţional şi internaţional, iar acum s-a întors acasă, alături de echipa României, cu medalie de aur. 

Cu peste 100 de medalii, dintre care puţine sunt de argint sau de bronz, musceleanul Costin Andrei Oncescu, elevul de aur al Informaticii româneşti, s-a întors acasă, pe podium, de la ultima competiţie internaţională, acolo unde a participat cu lotul României de Informatică. 

În perioada 12-18 august, în Polonia, mai exact la Varşovia, a avut loc a XXV-a ediţie a Olimpiadei Naţionale de Informatică a Europei Centrale - CEOI 2018. Lotul de Informatică al României, din care face parte şi musceleanul Oncescu a obţinut patru medalii: două de aur şi două de argint. Medaliile de aur, cum nici nu se putea altfel, au fost câştigate de Costin Oncescu, proaspăt absolvent al Colegiului Naţional „Dinicu Golescu” din Câmpulung, şi Alex Tatomir, de la Colegiul Naţional „Nicolae Bălcescu” din Brăila, iar medaliile de argint au fost trecute în palmares de Ioan Tiberiu Muşat şi Ştefan Constantin Buliga, de la Colegiul Naţional „Tudor Vianu” din Bucureşti. 

Costin este laureat şi al olimpiadei de anul trecut, el clasându-se, de data aceasta, pe primul loc în ierarhia generală individuală. 

Lotul României a fost coordonat de profesorul Adrian Panaete, de la Colegiul Naţional „A.T. Laurian”, din Botoşani, Alexandru Velea, actual student la Universitatea din Bucureşti şi membru CSAcademy. La concursul din acest an au participat 55 de concurenţi din 13 ţări precum Austria, Azerbaidjan, Cehia, Croaţia, Elveţia, Georgia, Germania, Italia, Polonia, România, Slovacia, Slovenia şi Ungaria. Prima ediţie a Olimpiadei de Informatică a Europei centrale s-a desfăşurat în România, în anul 1194, la Cluj, la iniţiativa ţării noastre, iar, în prezent, se pare că românii informaticieni duc mai departe tradiţia medaliilor pe bandă rulantă. Pentru musceleanul Costin Oncescu, premiul cu echipa României poate fi ultimul, asta deoarece, în scurt timp, el va începe studiile la Universitatea Oxford, acolo unde a fost admis, el aplicând şi la Stanford, Harvard şi Princeton. 

Costin Oncescu a primit distincţia de „Cetăţean de Onoare” al municipiului Câmpulung, la ediţia din acest an, iar la festivitatea de închidere a taberei de pregătire a lotului naţional de informatică, ce s-a ţinut la Câmpulung, elevul muscelean a primit din partea Asociaţiei „Salvaţi Câmpulungul şi Muscelul” Cupa de Cristal pentru Excelenţa în informatică, diploma de onoare şi suma de 7.000 de lei, în semn de recunoştinţă pentru rezultatele deosebite obţinute şi pentru că este unul dintre elevii musceleni care au adus renume oraşului Câmpulung. 

The most visited gambling websites in The UK