Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

11 ani de Tabără de Matematică, la Clubul „Lyons” Câmpulung

  • Written by Diana BUMBENECI
  • Hits: 861

b_400_250_16777215_10_images_2300_lyons2.jpgDacă weekend-ul ce tocmai s-a încheiat a fost dedicat primelor activităţi din cadrul Zilelor Municipiului Câmpulung, mai exact au avut loc două competiţii sportive, ziua de luni a fost despre educaţie. A debutat cea de-a XI-a ediţie a Taberei de Matematică pentru copii organizată de Clubul „Lyons” Negru Vodă din municipiu. Anul acesta, numărul copiilor înscrişi notează un record pentru organizatori. 

Ne-am obişnuit ca, la Câmpulung, Clubul „Lyons” Negru Vodă să organizeze în fiecare an Tabăra de Matematică pentru copii. De 11 ani, zeci de copii au îmbinat tainele Matematicii cu relaxarea, într-o tabără cunoscută la nivel naţional. Festivitatea de deschidere a celei de-a XI-a ediţii a Taberei de Matematică, organizată de „Lyons” Negru Vodă a avut loc luni dimineaţă, în Sala de Festivităţi a Primăriei. Organizatorii au primit participanţii şi au ţinut să transmită câteva cuvinte în deschiderea evenimentului. 

„Începem cea de-a XI-a ediţie a Taberei de Matematică, organizată de Clubul „Lyons” Câmpulung Negru Vodă, prima capitală a Ţării Româneşti. Mă bucur că sunteţi în număr atât de mare. Este pentru prima dată când avem atât de mulţi elevi înscrişi. Sunt 20 de participanţi, din Constanţa, Satu Mare, Comarnic, Bucureşti, Ploieşti, Timişoara, Craiova, Sibiu... din toată ţara. Îi mulţumesc domnului profesor Ion Cicu, care se va ocupa strict de partea de Matematică, colegilor care o să vă însoţească pe partea care nu ţine de Matematică. Îl am lângă mine pe viceguvernatorul Districtului 124 România, viitorul guvernator pe România. „Lyons” este cea mai mare organizaţie de voluntariat de caritate din lume.”, a declarat Carmen Bârloiu, reprezentant „Lyons”, organizator Tabără. 

b_400_250_16777215_10_images_2300_lyons.jpgLa festivitatea de deschidere a fost prezent şi primarul municipiului Liviu Ţâroiu. Acesta a ţinut să transmită câteva cuvinte, dar şi să-i invite pe copii la programele artistice şi la spectacolele care vor avea loc în această săptămână. 

„Bun venit la Câmpulung. Sper să aveţi o şedere plăcută în Câmpulung. Să vedeţi tot ce avem noi, ca şi cultură şi monumente istorice. Avem multă istorie şi cultură în zona Muscelului, mai ales aici în municipiu. Sper să vă distraţi bine şi să aveţi o tabără fructuoasă şi să aveţi mult succes în final. Suntem la a XI-a ediţie, felicit organizatorii pentru cum se ocupă de acest eveniment şi o să vedeţi la sfârşit că o să vă placă foarte mult această perioadă la Câmpulung.”, a spus primarul Ţâroiu.

Profesorul Ion Cicu este cel care se ocupă de Tabăra de Matematică şi de instruirea copiilor încă de la prima ediţie. An de an, acesta a instruit zeci de copii, veniţi din toată ţara şi care au plecat acasă cu noi cunoştinţe asimilate şi cu o experienţă unică. 

„Bine v-am găsit pe cei care sunt noi în Clubul „Lyons” sau în sală. Bine v-am regăsit pe cei pe care îi ştiu de ani de zile! Tabăra aceasta are, într-adevăr, mai mulţi copii decât eram noi obişnuiţi să avem, dar asta e un lucru bun şi faptul că tabăra noastră a însemnat ceva pentru Clubul „Lyons”, se vede că în alte Cluburi din ţară au început să apară astfel de tabere. Membrii ştiu deja în ce constă acest program, avem patru zile de lecţie. Vineri dimineaţă, un mini concurs, în urma căruia desemnăm nişte premianţi”, le-a transmis profesorul Ion Cicu, înainte de a le prezenta programul activităţilor. 

Dan Şain, implicat activ în absolut toate activităţile Clubului „Lyons”, s-a arătat extrem de emoţionat şi de încântat, atunci când a văzut câţi copiii s-au prezentat anul acesta la tabără. 

„Dragi copii, este minunat că sunteţi atât de mulţi la Câmpulung. Înseamnă că munca aceasta a noastră dă roade. Sunt deja două tabere de Matematică în România. Cred că vor creşte activităţile de promovare a Matematicii şi a studiului pe timp de vară, îmbinat cu relaxarea, plimbările şi activităţile reprezentative. Veţi vedea oraşul, veţi vedea împrejurimile, o să fie foarte frumos!”, le-a transmis reprezentantul Lyons, Dan Şain. 

Întreaga săptămână, copiii veniţi din toată ţara vor studia tainele Matematicii, iar în timpul liber vor vizita municipiul Câmpulung. Vineri dimineaţă va avea loc concursul final al taberei, iar la ora 19.30, pe scena amplasată în Piaţa „Vasile Milea”, va avea loc premierea participanţilor la tabără. 

 

The most visited gambling websites in The UK