Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

De ziua celor care şi-au jertfit viaţa pentru ţară, pe câmpurile de luptă, 30 de brăduţi, cu nume de eroi au fost plantaţi la Mausoleul Mateiaş

  • Written by Alex BARBU
  • Hits: 706

b_400_250_16777215_10_images_2283_braduti.jpgZiua Eroilor, celebrată an de an de sărbătoarea Înălţării Domnului, a fost marcată în Anul Centenarului Marii Uniri într-un mod aparte la Câmpulung. Dincolo de ceremonialele militare şi religioase, cu depuneri de coroane, care au avut loc la Monumentul Eroilor din Cimitirul „Flămânda”, la Monumentul Eroului Necunoscut din Piaţa Jurământului, la Cimitirul Eroilor din comuna Lereşti şi la Mausoleul Mateiaş, în apropierea edificiului ridicat în memoria celor care şi-au jertfit viaţa pentru reîntregirea neamului românesc, au fost plantaţi 30 de brăduţi, botezaţi, simbolic, cu numele unor eroi musceleni.

b_400_250_16777215_10_images_2283_braduti3.jpgAcţiunea s-a derulat în cadrul proiectului educaţional „Pe urmele înalţilor brazi - eroii patriei”, iniţiat de Muzeul Municipal Câmpulung, în colaborare cu Primăria Câmpulung, Regia Naţională a Pădurilor Romsilva - Ocolul Silvic Câmpulung, Şcoala Gimnazială nr.14 „Alexandru Davila” Piteşti, Şcoala Gimnazială „Nanu Muscel” şi Batalionul 30 Vânători de Munte Dragoslavele.

b_400_250_16777215_10_images_2283_braduti1.jpgcei 30 de puieţi de brad au fost plantaţi de copii de la cele două unităţi şcolare menţionate anterior, în vecinătatea Ansamblului Monumental Mateiaş, în scopul conştientizării importanţei implicării în acţiunile de protecţie şi îngrijire a monumentelor istorice şi mormintelor eroilor. Fiecare brad va primi, simbolic, numele unui erou căzut în timpul Primului Război Mondial, în luptele de la Mateiaş. „În contextul în care România comemorează Centenarul Marii Uniri, proiectul educaţional „Pe urmele înalţilor brazi - eroii patriei” are misiunea de a transmite elevilor participanţi sentimente de dragoste, de compasiune şi de respect pentru eroii neamului, informaţii istorice legate de participarea Armatei Române la Primul Război Mondial şi detalii despre principalele personalităţi ale epocii respective. Având în vedere faptul că la Ansamblul Monumental Mateiaş vor avea loc ceremonii militare şi religioase, data pentru derularea proiectului educaţional a fost aleasă special şi pentru a le permite elevilor să asiste şi să participe la depunerea de coroane în amintirea jertfelor Armatei Române, alături de administraţia locală, cadre militare şi turişti.”, se arată într-un comunicat al Muzeului Municipal Câmpulung.

 

 

The most visited gambling websites in The UK