Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Costin Oncescu reprezintă municipiul la Tabăra de Pregătire

  • Written by Diana BUMBENECI
  • Hits: 1051

b_400_250_16777215_10_images_2279_oncescu.jpgÎn perioada 3 - 10 mai, Colegiul Naţional „Dinicu Golescu” Câmpulung organizează, sub egida Ministerului Educaţiei şi a Inspectoratului Judeţean Argeş, cea de-a doua tabără de pregătire a Lotului Naţional de Informatică. Deschiderea oficială a evenimentului a avut loc vineri, alături de elevii participanţi, reprezentanţi ai administraţiei locale, CJ Argeş, ISJ Argeş, Prefecturii şi ai Ministerului. Costin Oncescu, de la colegiul organizator şi gazdă, face parte din lotul de pregătire. 

La tabăra de pregătire, vor participa membrii lotului naţional restrâns de seniori, format din 16 elevi, primii clasaţi la primele trei probe de baraj pentru selecţia lotului de seniori şi membrii lotului restrâns de juniori, format din opt elevi, iar cei clasaţi după primele două probe de elevi vor fi pentru selecţia lotului de juniori. Membrii loturilor naţionale selectate vor reprezenta România la competiţiile internaţionale aprobate de Calendarul Olimpiadelor şi concursurilor şcolare internaţionale ale Ministerului Educaţiei. Aici reamintim Olimpiada Internaţională de Informatică,  Olimpiada de Informatică a ţărilor din Europa Centrală, Olimpiada Balcanică de Informatică, Olimpiada pentru Juniori, Olimpiada pluridisciplinară Tuymaada, din Rusia. De la Colegiul Naţional „Dinicu Golescu”, reprezentant va fi nimeni altul decât Costin Oncescu, micul geniu în Informatică în clasa a XII-a la instituţia de învăţământ. 

*Costin Andrei Oncescu este elevul muscelean calificat la stadiul 16 de pregătire, din tot atâtea posibile, în opt ani de gimnaziu şi liceu, pe locul I pentru definitivarea echipelor care vor reprezenta România la competiţiile internaţionale de Informatică în 2018. 

*El este cel care a adus României numai rezultate de excepţie în cei 8 ani de Informatică. A început în clasa a V-a, atunci când a devenit cel mai mic elev calificat la un lot naţional, într-o compteţie în care au participat elevi de la clasele V-VIII.

*Un an mai târziu, în clasa a VI-a a fost cel mai tânăr român care a adus medalie de aur la o olimpiadă internaţională, obţinând medalie de aur la Balcaniada din Macedonia.

*Este elevul care a adus României cele mai multe medalii la olimpiadele internaţionale, în număr de 10 de aur, 4 de argint şi una de bronz. 

*Numele lui Oncescu se mai găseşte şi pe cel mai premiat site de concursuri de Informatică „codeforces.com”, acolo unde este trecut ca singurul elev din România care a câştigat cel puţin o competiţie pe locul I şi tot pe acelaşi site este românul cu cea mai mare vizualizare la concursurile de programare. 

De când şi-a dat seama că are o înclinaţie aparte pentru Informatică, Costin Oncescu a participat la numeroase concursuri, olimpiade naţionale şi internaţionale şi balcaniade. Numărul diplomelor este imens, iar al medaliilor se ridică la peste 100, dintre care 15 sunt recunoscute la nivel internaţional. Acum, participarea la tabăra de pregătire este doar un pas înainte spre următoarele reuşite la competiţiile internaţionale. 

 

The most visited gambling websites in The UK