Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Elevii de clasa a VIII-a au susţinut simularea la examenul naţional

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 1460

b_400_250_16777215_10_images_2264_MIhaela-crisan.jpgÎn perioada 5-16 martie, se desfăşoară simularea evaluării naţionale pentru elevii de clasa a VIII-a. În Argeş, susţin examenul 5.360 de elevi. Examenul a debutat ieri, cu Limba şi Literatura Română, astăzi se desfăşoară examenul la Matematică, iar mâine, proba la Limba şi Literatura Maternă. Pe data de 16 martie, fiecare instituţie de învăţământ va primi rezultatele la examene. 

Elevii de clasa a VIII-a au intrat în febra examenelor şi au început cu simulările. La nivelul judeţului Argeş sunt 130 de centre de examen, iar în zona Muscel, 27. Chiar dacă au existat întreruperi ale cursurilor din cauza Codului Portocaliu de ger şi ninsoare, evaluările au loc după calendarul planificat. Vineri, la Inspectoratul Şcolar Judeţean a avut loc şedinţa de instruire a preşedinţilor şi persoanelor de contact, iar în aceste două zile, între orele 9.00 şi 11.00, vor avea loc probele scrise, iar după ora 15.00 se vor afişa baremele de corectare. 

Vă prezentăm centrele de examen din Muscel şi numărul de elevi de la comune care susţin simularea la Examenul Naţional:

-Colegiul Naţional „Dinicu Golescu”;

-Colegiul Naţional Pedagogic „Carol I”;

-Liceul cu Program Sportiv Câmpulung;

-Şcoala Gimnazială „Sfântul Iacob”;

-Şcoala Gimnazială „C.D. Aricescu”;

-Şcoala Gimnazială „Nanu Muscel”;

-Şcoala Gimnazială „Oprea Iorgulescu”;

-Şcoala Gimnazială „Theodor Aman”;

-Şcoala Gimnazială „Nae Ghica” Rucăr;

-Liceul Tehnologic „Victor Slăvescu” Rucăr;

-Şcoala Gimnazială Dragoslavele -19 elevi;

-Şcoala Bughea de Jos - 41 de elevi;

-Şcoala Bughea de Sus - 26 de elevi;

-Şcoala Poienarii de Muscel - 32 de elevi;

-Valea Mare Pravăţ - 31 de elevi;

-Şcoala Bălileşti - 32 de elevi;

-Şcoala Broşteni Aninoasa - 29 de elevi;

-Şcoala Coteşti Godeni - 14 elevi;

-Şcoala Albeştii de Muscel  - 17 elevi;

-Şcoala „Ion Iorgulescu” Mihăeşti - 58 de elevi;

-Şcoala Boteni - 17 elevi;

-Şcoala Cetăţeni - 31 de elevi;

-Şcoala Lereşti - 27 elevi;

-Şcoala Schitu - 37 elevi;

-Şcoala Stoeneşti - 40 de elevi;

-Şcoala Vultureşti - 35 de elevi;

-Şcoala Vlădeşti - 24 de elevi.

Pe lângă aceste instituţii de învăţământ mai precizăm două şcoli care au avut un efectiv mic de elevi şi a fost necesar ca aceştia să susţină simularea în alt centru. Inspectorul Şcolar Adjunct Mihaela Crişan ne-a prezentat, pe lângă centrele de examen, şi situaţia unităţilor de învăţământ cu elevi puţini.

„Sunt câteva unităţi de învăţământ care au sub 10 elevi. A existat o prevedere în metodologie ca, acolo unde sunt mai puţin de 10 elevi, aceştia să meargă într-o altă şcoală mai apropiată, cu efectiv mai mare, pentru că nu aveau oameni ca să constituie comisiile din şcoli. Pe zona Câmpulung sunt două scoli mai mici care sunt arondate altei şcoli. Este vorba despre Şcoala din comuna Mioarele, care are 7 elevi în clasa a VIII-a şi care va desfăşura examenul la Colegiul Naţional Pedagogic „Carol I”, unde vor susţine pe lângă aceşti 7 elevi, alţi 56 de elevi. Cea de-a doua Şcoală Gimnazială este Şcoala Podul Dâmboviţei care are 7 elevi, iar ei se vor deplasa la Rucăr, la Liceul Tehnologic „Victor Slăvescu”, în vederea simulărilor şi a examenului.”, ne-a declarat Mihaela Crişan, inspector adjunct ISJ Argeş.

De asemenea, inspectorul Crişan ne-a mai menţionat şi că lucrările de la simulări nu se contestă. Notele nu se trec în catalog, se vor discuta individual cu părinţii rezultatele, după aceea se trag nişte concluzii în cadrul Consiliului Profesoral şi, dacă se impune, se vor face pregătiri suplimentare. Notele pot fi trecute în catalog pe baza unei cereri scrise a elevului. Dacă acesta va dori să i se treacă nota, va trebui să facă o cerere scrisă. Pe 16 martie se vor afişa rezultatele, iar evaluarea va continua astfel:

-4-8 Iunie: Înscrierea la evaluarea naţională;

-8 iunie: Încheierea cursurilor pentru clasa a VIII-a;

-11 iunie: Examen scris la Limba şi literatura română;

-13 iunie: Matematică - proba scrisă;

-14 iunie: Limba şi literatura maternă - proba scrisă;

-19 iunie: Afişarea rezultatelor până la ora 12.00. Depunerea contestaţiilor se face între orele 14-19.00;

-20-22 iunie: Soluţionarea contestaţiilor;

-23 iunie: Afişarea rezultatelor finale după soluţionarea contestaţiilor. Diana BUMBENECI

The most visited gambling websites in The UK