Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Şcoala 1 şi Căminul de lângă Policlinică au asigurat permanenţa pentru copiii pe care părinţii n-au avut cu cine să-i lase

  • Written by Diana BUMBENECI
  • Hits: 1114

b_400_250_16777215_10_images_2263_collage.jpgMai multe şcoli din Argeş au asigurat permanenţă în perioada în care toate instituţiile de învăţământ au fost închise. În Muscel, elevii de la învăţământul primar, dar şi de la cel preşcolar au primit sprijin şi au avut unde să desfăşoare activităţi recreative. 

În contextul avertizărilor de Cod Portocaliu pentru ninsori şi viscol anunţate de către meteorologi, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Argeş, întrunit în şedinţă extraordinară, a hotărât ca, în urma analizei situaţiei caracterizate de scăderea accentuată a temperaturii şi a emiterii Codului Portocaliu de ger şi ninsoare abundentă, şcolile din Argeş să fie închise. Perioada în care instituţiile de învăţământ preuniversitar din Argeş nu au avut activitate cu elevii la clasă a fost din data de 27 februarie, ora 14.00, şi până astăzi, 2 martie. 

În toată această perioadă, au existat şi unităţi de învăţământ la nivel de judeţ care şi-au desfăşurat activitatea. Inspectoratul Şcolar Judeţean Argeş a împărţit judeţul pe zone şi pentru fiecare dintre acestea s-au stabilit şcoli şi grădiniţe, unde copiii au putut fi aduşi, chiar dacă nu erau înscrişi la respectivele instituţii de învăţământ. Pe lista unităţilor de învăţământ care au asigurat preluarea copiilor în situaţia în care familia n-a putut asigura condiţii de siguranţă, asta pentru a veni în sprijinul părinţilor, care ar fi fost nevoiţi să îşi lase copiii acasă nesupravegheaţi, s-au aflat 27 de şcoli şi grădiniţe. 

În Câmpulung, Şcoala Gimnazială „Oprea Iorgulescu” şi Grădiniţa cu Program Prelungit „Sfântul Nicolae” au fost instituţiile care au asigurat activitatea elevilor ai căror părinţi nu le-au putut asigura condiţii de siguranţă în intervalul orelor de curs normale. Elevii au putut să vină la şcoală sau la grădiniţă, unde cadrele didactice au desfăşurat permanent activităţi recreative. 

La Şcoala Gimnazială „Oprea Iorgulescu”, miercuri şi joi, nu s-au prezentat copii, probabil pentru că nu au fost cazuri în care să fie nevoie. „Asigurăm permanenţă. Noi am făcut un grafic cu profesori şi învăţători, sunt la şcoală în aşteptarea copiilor. Nu au venit. În fiecare an se face aşa, iar anul acesta a venit rândul nostru să asigurăm permanenţa şi suntem pregătiţi.”, ne-a declarat directorul Şcolii Gimnaziale „Oprea Iorgulescu”, George Ghinescu. 

În schimb, la Grădiniţa cu Program Prelungit „Sfântul Nicolae” au venit preşcolari, care şi-au desfăşurat activităţile normal, în scop recreativ, iar cadrele didactice şi personalul au fost prezente în totalitate. „Noi asigurăm permanenţă în aceste zile, în sensul că aici sunt direcţionaţi copiii în special de la program prelungit, dar şi de la program normal, unde părinţii merg la muncă în activităţile lor de serviciu, iar noi ne ocupăm, cadrele didactice sunt acolo toate. Cu program normal. Tot personalul. Am primit copiii din structura Grui, de la program prelungit, dar şi de la Grădiniţa cu program prelungit „Sfânta Marina”. Copiii fac activităţi recreative cu doamnele educatoare. Am primit copiii. Totul se desfăşoară cu program normal, program de masă, activităţi recreative şi somn. Au fost 32 de copii în prima zi. Venim în sprijinul părinţilor, că la grădiniţă copiii sunt supravegheaţi şi au parte de activităţi recreative şi frumoase.”, ne-a spus Florentina Roşca, directorul Grădiniţei „Sfântul Nicolae”. 

Majoritatea părinţilor din Câmpulung au lăsat copiii acasă, asta şi pentru că mulţi dintre preşcolari, mai ales, au căpătat un virus şi au fost mai mult răciţi, fiind nevoie de tratament de specialitate şi fără contactul cu alţi copii. 

 

The most visited gambling websites in The UK