Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Peste 1.300 de cursanţi urmează cursurile Şcolii Populare de Arte şi Meserii

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 840

b_400_250_16777215_10_images_ComenziCJ2018_canto-2.jpgŞcoala Populară de Arte şi Meserii Piteşti are acest an un număr record de cursanţi - 1.040 studiază Muzică şi Arte vizuale la sediul din Piteşti, iar 285 deprind meşteşuguri în cadrul celor 19 Secţii externe din judeţ.

b_400_250_16777215_10_images_ComenziCJ2018_canto3.jpgCel mai atractiv curs este de departe cel de Canto Muzică Populară, unde în toamnă s-au înscris 182 de cursanţi. Pe lângă pregătirea muzicală, ei învaţă lucruri esenţiale pentru o prezentare scenică fără cusur: să-şi controleze mimica şi gestica, să-şi dozeze, să transmită şi mai ales să-şi stăpânească emoţia, să aibă dicţie excelentă, să-şi folosească respiraţia. De multe ori, ca spectator ne regăsim în situaţia de a ne ciuli urechile în încercarea de a înţelege ce a zis interpretul, de aceea exerciţiile de dicţie ar trebui să fie nelipsite nu doar pentru cei care vor să cânte în faţa unui public, ci pentru toţi cei care urmează să aibă o prestaţie publică, spune Luiza Stoica, actriţă la Teatrul „Alexandru Davila” şi expert în cadrul Şcolii Populare de Arte. „Odată urcat pe scenă, un solist se prezintă în primul rând fizic, nonverbal, prin gestică, mimică, postură şi apoi verbal - ce şi cum interpretează, cum îşi exprimă sentimentele şi ideile prin muzică. În şcoală, teatrul nu urmăreşte să creeze actori, ci să dezvolte viitorul om. Îl descoperă şi îi pune în valoare calităţile, îl face să fie stăpân pe el, îl lasă să viseze, să se exprime şi, mai ales, să nu-i fie ruşine de el, să câştige puterea de a spune: „Ăsta sunt eu!” Poate nu sunt cel mai bun, dar pot fi cel mai bun în meseria pe care visez să o fac. Arta teatrului vine în slujba celor ce studiază canto şi prin concentrarea atenţiei, a prezenţei de spirit, de „aici şi acum”. Cunoscuta interpretă de muzică populară, Elena Sima, susţine că rolul determinant îl au, însă, aptitudinea de a crea cu adevărat o poveste prin cântecul interpretat, descoperirea şi alegerea unor melodii reprezentative pentru personalitatea şi individualitatea interpretului. „Şi nu în ultimul rând, cursanţii de la Canto Muzică Populară trebui să cunoască foarte bine costumul popular, să-l îmbrace corect şi să-l poarte cu mare dragoste sau măcar cu respect. Iar de toate acestea sunt responsabili experţii îndrumători”, mai spune Elena Sima.

The most visited gambling websites in The UK