Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Copiii s-au mobilizat să-şi salveze colega bolnavă, vânzând mărţişoare şi felicitări

  • Written by Diana BUMBENECI
  • Hits: 2009

b_400_250_16777215_10_images_2262a_nr-3.jpgCe poate să fie mai înduioşător decât o sală plină de suflete curate, unite pentru o cauză umanitară. O altă lecţie de viaţă! Vineri, în sala de sport a Şcolii Gimnaziale „Nanu Muscel” a avut loc o expoziţie cu vânzare intitulată „Târg de Dragobete - Din dragoste pentru Ana Maria”. La iniţiativa elevilor şi a părinţilor, acest târg a căpătat scop umanitar, pentru a veni în sprijinul unei fetiţe frumoase, care a fost diagnosticată cu o boală rară şi crâncenă. 

Steluţa Popescu, directorul instituţiei de învăţământ, a deschis povestea cu un mesaj: „O acţiune ce a prins contur acum câţiva ani, la propunerea Consiliului Elevilor. Dacă, până acum, banii din târguri erau strânşi şi gestionaţi de comitetul de părinţi, fiind utilizaţi de către elevi în săptămâna „Şcoala Altfel”, anul acesta, elevii, din dragoste pentru Ana Maria, au hotărât să transforme scopul acestui târg”.

În fiecare an, la Şcoala Gimnazială „Nanu Muscel” au loc târguri şi expoziţii cu vânzare, iar banii strânşi se folosesc în scop educativ, la diverse activităţi. În 2018, ţelul manifestării expoziţionale a căpătat alt contur, asta din cauză că, în clasa a IV-a, există un înger de copil, ale cărui aripi, în acest moment, sunt strânse de destin. Ana Maria, o fetiţă frumoasă, deşteaptă, sufletistă şi foarte apropiată de cadrele didactice şi de elevi, a fost diagnosticată cu o boală teribilă şi aducătoare de multă suferinţă. Starea fetiţei nu a fost una bună, iar, în ultima perioadă, a trebuit să stea mai mult prin spitale de specialitate, cu tratamente şi alimentaţie precară. Un copil bun, un copil iubit de toţi, astăzi, trebuie să treacă pe nedrept prin atâtea încercări. În sprijinul ei, colegii, alături de părinţi şi de cadrele didactice, au luat iniţiativa şi au organizat un târg bazat pe expoziţie cu vânzare. În sala de sport, timp de câteva ore, zeci de copii, dar şi de adulţi, dacă nu chiar sute, s-au perindat pe lângă tarabele cu mărţişoare, felicitări, obiecte, toate hand-made. Şi nu doar atât! Copiii au adus de acasă jucăriile şi cărţile de poveşti, care, cândva, lor le-au adus un zâmbet pe chip, iar, acum, au vrut să le dea spre vânzare, pentru ca şi ei, la rândul lor, să îi poată dărui un zâmbet colegei Ana Maria. 

Frumos îmbrăcaţi în uniformele şcolare, de la cel mai mic elev al instituţiei şi până la cel mai mare, cu toţii te priveau cu ochii mari şi te întrebau: „Vrei o felicitare? Un mărţişor?” I-am întrebat ce fac acolo şi au spus sfioşi, cu lacrimi în ochi: „Noi vrem să vindem ce am făcut, ca să o ajutăm pe Ana Maria. Luaţi felicitarea acasă, pentru asta le-am făcut! Sperăm ca ea să fie bine şi să se întoarcă la şcoală. Şi noi putem să ajutăm cu ceva, uitaţi ce am făcut!”, au spus doi elevi din învăţământul primar în timp ce îşi expuneau lucrările. 

Pe chipul lor era speranţă, aceeaşi speranţă pe care vor să i-o dăruiască şi Anei Maria. Aceşti copii sunt o lecţie de viaţă pentru cei cu suflet bun din municipiu şi nu numai, care ar putea să vină în ajutorul unui copil, care vrea doar să fie la şcoală, să înveţe şi să fie totul la fel ca înainte. Viaţa înseamnă speranţă, iar noi trebuie să le dăruim aceste speranţe celor în suferinţă. Micuţa Ana Maria are nevoie de sprijin pentru a putea reveni la şcoală, acolo unde este un elev bun şi un copil ascultător. 

„Te aşteaptă grupa de excelenţă la Limba Română, la care te-ai calificat!”

Profesorul învăţător al elevei ne-a transmis un mesaj, prin care am înţeles cine este Ana, fetiţa care a unit, într-o singură zi, atâtea suflete, într-un cauză umanitară. 

„Copiii sunt comorile noastre. Părinţii încearcă să facă tot ce le stă în putinţă să le îndeplinească dorinţele. Ar fi bine ca totul să depindă numai de părinţi, dar, uneori, mai depinde şi de hazard. Cine ar fi crezut că fetiţa cu ochi migdalaţi şi codiţe împletite să aibă în viaţă o cumpănă atât de nedorită şi aprigă? Cum să se declanşeze boala aceasta la Ana Maria? La copila aceasta, care este prea bună, prea conştiincioasă, prea... la locul ei, într-un cuvânt. Şi cine să o cunoască mai bine, bineînţeles, în afară de părinţii ei, decât eu, cea care i-a pus creionul în mână, i-a descoperit talentul la desen şi la Matematică, la dans şi la Limba Română?! Este puternică şi de un optimism debordant, Ana Maria este o luptătoare! Da, pentru că are lângă ea familia, nişte părinţi şi bunici minunaţi! Ne are pe noi, cadrele didactice, pe colegii şi prietenii din şcoală, care, astăzi, au dovedit că, deşi mici fiind, au suflete mari! Sus capul, Ana Maria! Nimic nu va putea să te doboare! Suntem toţi aproape de tine, te aşteptăm la şcoală! Te aşteptăm la noi! Însănătoşire grabnică!”, ne-a spus Adriana Dogaru, profesor învăţământ primar. 

„Suntem alături de ea şi de părinţii ei, iar această acţiune să fie un punct de plecare pentru oamenii de bine din municipiul nostru. Sperăm că este un început şi o vor ajuta pe Ana Maria.”, ne-a spus directorul Şcolii Gimnaziale „Nanu Muscel”, Steluţa Popescu. 

Pe parcursul zilei de vineri, am aflat că micuţii au reuşit să strângă, pentru colega lor, o sumă considerabilă. Peste 10.000 de lei au ajuns la părinţii Anei şi vor fi folosiţi pentru tratamentul costisitor, care poate trece de 10.000 de euro. Doar că gestul elevilor a fost extraordinar şi de sprijin pentru părinţii Anei, oameni cinstiţi şi muncitori, care fac tot posibilul să răzbească, însă mai au şi nevoie de ajutor de la cei cu inimi mari şi suflete curate. În sprijinul părinţilor şi al micuţei Ana Maria, oricine poate merge la Şcoala Gimnazială „Nanu Muscel” pentru a oferi un ajutor, dar poate face şi o donaţie, cât de mică, dar de folos, în următorul cont al părinţilor:

Niculescu Iosif. Cont BRD în RON : RO76BRDE030SV45692130300

Orice om, mai ales un copil, aflat la primele stadii ale vieţii, merită să aibă o speranţă şi, mai ales, şansa de a lupta cu o boală groaznică, iar, într-o zi, poate, totul o să revină la normal şi pentru micuţa Ana Maria, copilul cu ochii de migdală. 

 

The most visited gambling websites in The UK