Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Liviu Ţâroiu vrea creşă la Colegiul Naţional Pedagogic „Carol I”

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 3750

b_400_250_16777215_10_images_2252_Clipboard08.jpgPrimarul Câmpulungului, Liviu Ţâroiu, vrea să înfiinţeze o creşă la Colegiul Naţional Pedagogic „Carol I”. Dintr-o discuţie purtată între edil şi ministrul Educaţiei a reieşit că este necesar ca în municipiu să existe o astfel de locaţie, deoarece, la ora actuală, tot mai mulţi părinţi îşi dau copiii la grădiniţă imediat după concediul de maternitate.

După o discuţie mai amplă cu ministrul Educaţiei Naţionale, Liviu Pop, primarul Ţâroiu a anunţat că vrea să înfiinţeze o creşă în incinta Colegiului Naţional Pedagogic „Carol I”. Ce l-a determinat pe edilul localităţii să facă această propunere a fost faptul că, momentan, la nivel de municipiu şi nu numai, părinţii îşi dau copiii la grădiniţă imediat după concediul de maternitate, care, după prevederile legale, are o durată normală de doi ani sau până la trei, în cazul în care copilul poate prezenta anumite deficienţe sau cerinţe educative speciale, ce îi pot afecta creşterea şi dezvoltarea fizică sau psihică.

Grădiniţele din Câmpulung primesc la ora actuală şi copii de această vârstă, mai ales că pe lista instituţiilor de învăţământ din municipiu sunt şi grădiniţe private, unde vârsta copilului nu mai reprezintă o problemă pentru cadrele didactice. Construcţia propriu-zisă a creşei va avea loc între sala de sport şi clădirea şcolii unde se află elevii de la învăţământul primar şi preşcolar din incinta Colegiului Naţional Pedagogic „Carol I”. „Vreau să fac o consultare publică: dacă ne trebuie sau nu o creşă în municipiu. O să vedeţi că nu. Din consultarea cu grădiniţele asta a reieşit. Grădiniţele au început să primească copii şi de doi ani. Dar o să facem o creşă la Colegiul „Carol I”, pentru că le trebuie, ca să facă pregătire practică elevii acolo. Legislaţia îi dă mamei concediu doi ani, iar după aceea duce copilul la grădiniţă. Acum sunt fonduri. Am vorbit cu ministrul Învăţământului: hai să-ţi fac o creşă!, mi-a spus. Şi facem la „Carol”. Construcţie nouă, amplasată între sala de sport şi şcoală”, ne-a declarat primarul Liviu Ioan Ţâroiu.

Rămâne de văzut dacă înfiinţarea creşei va avea loc, însă, până acum, toate propunerile de proiecte la Colegiul „Carol I” au fost susţinute de către administraţia locală a municipiului la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice.

The most visited gambling websites in The UK