Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Costin Oncescu şi Bogdan Sitaru, premiaţi de ministrul Liviu Pop

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 1278

b_400_250_16777215_10_images_2245_Clipboard05.jpg

Ministrul Educaţiei Naţionale, Liviu Marian Pop, i-a premiat marţi, 19 decembrie, la Palatul Parlamentului, pe olimpicii români, care s-au remarcat în acest an la concursurile internaţionale pe discipline şcolare. Printre cei recompensaţi de Ministerul Educaţiei Naţionale s-au aflat şi cei doi elevi ai Colegiului Naţional „Dinicu Golescu”, Costin Andrei Oncescu şi Bogdan Sitaru. Cu acest prilej, Ministerul Educaţiei a premiat 168 de elevi câştigători a 228 de distincţii (3 premii I absolute, 61 de medalii de aur şi premii I, 77 de medalii de argint şi premii II, 60 de medalii de bronz şi premii III şi 27 de menţiuni) la olimpiadele internaţionale sau regionale pe discipline (juniori şi seniori). În acelaşi timp, au fost premiate cadrele didactice care i-au pregătit (203 la număr), precum şi şcolile din care provin laureaţii (89 de unităţi şcolare). „Mă înclin în faţa performanţelor dumneavoastră şi vă asigur de respectul sincer şi de sprijinul permanent pentru tot ce înseamnă valoare în educaţie. Sper ca, anul viitor, să obţineţi şi mai multe premii pentru că în bugetul pentru 2018 avem câteva elemente care încurajează performanţa. Sper, de asemenea, să vă regăsiţi ca studenţi în universităţile din ţară, astfel încât potenţialul vostru individual să devină baza unei solide cariere de cercetare. Acest lucru ar fi o dovadă în plus că mediul universitar din România este unul de excelenţă. Sunt convins că în perioada imediat următoare, prin încurajarea calităţii şi majorarea bugetului, performanţa şi excelenţa din învăţământul preuniversitar şi nu numai vor creşte.”, le-a transmis celor prezenţi ministrul Liviu Marian Pop.

Elevii şi profesorii de la „Dinicu Golescu”, premiaţi

Costin Andrei Oncescu a obţinut, în acest an, trei medalii la Informatică la competiţii internaţionale. Medalia de aur la cea de-a XXIV-a ediţie a Olimpiadei de Informatică a Europei Centrale - CEOI, care s-a desfăşurat în Slovenia, medalia de aur la Turneul Internaţional de Informatică Shumen din Bulgaria şi medalia de bronz la Olimpiada Internaţională de Informatică din Iran. Costin i-a avut ca profesori îndrumători pe Dan Octavian Dumitraşcu, Diana Teodora Dumitraşcu şi Manuela Oncescu. Bogdan Sitaru a obţinut medalia de aur, cu punctaj maxim, la Olimpiada Pluridisciplinară la Informatică, desfăşurată la Tuymaada, în Yakutsk (Republica Saha - Federaţia Rusă). Interesant este faptul că Bogdan l-a avut ca profesor îndrumător chiar pe Costin Andrei Oncescu.

Potrivit reglementărilor în vigoare, cuantumurile premiilor sunt următoarele: 12.545 lei - premiul I absolut (obţinut cu punctaj maxim); 9.720 lei - premiul I/medalie de aur; 8.330 lei - premiul al II-lea/medalie de argint; 5.950 lei - premiul al III-lea/medalie de bronz şi 4.065 lei - menţiune (sau diplome echivalente). Sumele în bani acordate elevilor care s-au impus în competiţiile regionale (olimpiade balcanice de seniori şi juniori, Olimpiada Internaţională Pluridisciplinară Tuymaada, Olimpiada de Informatică a Europei Centrale, Olimpiada de Chimie „D.I. Mendeleev” etc.), sunt: 4.440 lei - premiul I/medalie de aur; 3.785 lei - premiul al II-lea/medalie de argint; 2.945 lei - premiul al III-lea/medalie de bronz şi 2.550 lei - menţiune (sau diplome echivalente). Profesorul/profesorii care au pregătit elevul/elevii primesc un singur premiu, în cuantumul cel mai mare prevăzut pentru unul din elevii săi/lor. Pentru şcoala pe care elevul/elevii o frecventează sau a/au frecventat-o se acordă câte un premiu, în cuantumul prevăzut pentru fiecare elev premiat. În acest ultim caz, sumele primite vor fi utilizate pentru dotări destinate sprijinirii eficienţei procesului de învăţământ. Fondul total de premiere alocat de MEN este de peste 2.500.000 lei.

Conform inspectorului general adjunct din cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Argeş, Mihaela Crişan, anul viitor, în luna mai, lotul internaţional de Informatică se va pregăti chiar la Câmpulung, în cadrul unei tabere, ce se va desfăşura pe parcursul unei săptămâni. A fost ales Câmpulungul pentru această tabără tocmai datorită celor doi olimpici, Costin Andrei Oncescu şi Bogdan Sitaru, care învaţă la Colegiul Naţional „Dinicu Golescu”. Mircea SIMIONESCU

The most visited gambling websites in The UK