Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Aur la Informatică în Bulgaria, pentru Costin Oncescu

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 1242

b_400_250_16777215_10_images_2243_Clipboard03.jpgO nouă performanţă remarcabilă pentru Andrei Costin Oncescu, olimpicul câmpulungean, care domină podiumul olimpiadelor de Informatică. Recent, elevul Colegiului Naţional „Dinicu Golescu” s-a întors acasă cu medalia de aur de la Turneul Internaţional de Informatică „Shumen” 2017. Competiţia s-a desfăşurat în localitatea bulgară Shumen, în perioada 22-26 noiembrie 2017, fiind la a VIII-a ediţie în format internaţional. 

Turneul a reunit 160 de concurenţi din mai multe licee cu profil informatic din Bulgaria, Moldova, Polonia, România, Rusia, Serbia şi Ucraina, ei fiind printre cei mai buni din domeniu în acest tip de competiţie. Potrivit organizatorilor, pe lângă competiţia propriu-zisă, participanţii la turneu au fost încurajaţi să-şi îmbogăţească cunoştinţele şi abilităţile în Informatică, turneul fiind o expresie a dorinţei tinerilor de a căuta noi provocări.

Costin Andrei Oncescu a participat din partea echipei oficiale a României, alături de alţi trei elevi medaliaţi la olimpiadele internaţionale, echipă care a ocupat locul întâi, toţi cei patru membri câştigând medalia de aur. Echipa de seniori a fost formată din Costin Andrei Oncescu (Colegiul Naţional „Dinicu Golescu” din Câmpulung), Andrei Popa (Liceul Teoretic „Mihail Kogălniceanu” din Vaslui), Alex Tatomir (Colegiul Naţional „Nicolae Bălcescu” din Brăila) şi Ştefan Constantin Buliga (Colegiul Naţional de Informatică „Tudor Vianu” din Bucureşti). 

Costin Andrei Oncescu, elev în clasa a XII, e şi în ultimul an de competiţii, iar de-a lungul timpului a avansat foarte mult din punct de vedere psihic, dar şi al Informaticii, unde, aşa cum spune chiar el, mereu are câte ceva de învăţat, fie că e vorba de strategia de concurs sau de probleme. Pe lângă faptul că, anul trecut şcolar, a absolvit clasa a XI-a cu media 10, a obţinut şi premiul I, medalie de aur şi s-a calificat în lotul naţional de Informatică. La concursul „Urmaşii lui Moisil” a primit premiul II. În 2016, a venit tot cu medalie de aur de la Turneul Internaţional de Informatică Shumen-seniori, Bulgaria. De la Olimpiada Europei Centrale, din Liubliana, Slovenia, a adus medalia de aur şi medalie de bronz, la Olimpiada Internaţională de Informatică de la Teheran, din Iran.

La competiţia din Bulgaria a fost prezent şi Bogdan Sitaru, elev în clasa a XI-a a Colegiului Naţional „Dinicu Golescu”, care a făcut parte din echipa care a reprezentat liceul la această întrecere. El a obţinut o medalie de argint şi speră ca, la anul, să facă parte din lotul României, adică să ducă mai departe numele şcolii în competiţiile internaţionale. Bogdan Sitaru are şi el un palmares bogat de medalii, numai în anul şcolar trecut a obţinut menţiune şi medalie de aur, plus că a fost calificat în lotul naţional de Informatică, iar la concursul „Urmaşii lui Moisil” a primit premiul I. A mai venit cu medalii de aur de la Yakutsk (Republica Saha/Federaţia Rusă), cu punctaj maxim la Informatică, la Olimpiada Internaţională Pluridisciplinară.

Colegiul câmpulungean l-a avut prezent în competiţia internaţională şi pe Nicolae Binică, elev în ultimul an la „Dinicu Golescu”, care se mândreşte cu menţiune şi medalie de aur la Informatică, la întrecerile de anul trecut.

Cei mai buni musceleni sunt pregătiţi de profesorii Diana şi Octavian Dumitraşcu.

Pe lângă medaliile de aur ale lotului naţional de seniori, la Shumen, trei juniori au fost laureaţi cu bronz: Daniel Ştefan Boni (Liceul Internaţional de Informatică din Constanţa), Tudor Gabriel Mocioi (Colegiul Naţional de Informatică „Tudor Vianu” din Bucureşti) şi Albert Antoniu Greaca (Liceul Teoretic Internaţional de Informatică din Bucureşti). Mircea SIMIONESCU

The most visited gambling websites in The UK