Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Premiul întâi pentru Claudia Mariana Filipescu la Festivalul Naţional - Concurs de Interpretare a Romanţei şi Liedului „Nicolae Florei”

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 885

b_400_250_16777215_10_images_2241_Clipboard05.jpgMusceleanca Mariana Claudia Filipescu a fost recompensată cu premiul întâi la prima ediţie a Festivalului Naţional - Concurs de Interpretare a Romanţei şi Liedului „Nicolae Florei”.

Evenimentul s-a derulat pe 24 şi 25 noiembrie 2017, în oraşul Bocşa, din judeţul Caraş Severin, fiind prima ediţie, mai ales că se împlinesc 90 de ani de la naşterea solistului de marcă al Operei Naţionale Române, Nicolae Florei, licenţiat în canto şi muzicologie-compoziţie, şi care a fost mai întâi profesor de muzică la Bocşa Vasiovei şi dirijor la Timişoara. Festivalul a avut trei secţiuni: Interpretare tradiţională (non-cultă) a romanţei; Interpretare cultă a romanţei; Interpretare lied. Primele două secţiuni s-au adresat concurenţilor cu vârste între 16 şi 65 de ani, iar liedul a fost rezervat claselor de canto din cadrul facultăţilor şi academiilor de muzică, cu vârste de până în 30 de ani. Mariana Claudia Filipescu s-a clasat pe primul loc la „Romanţă tradiţională”, primind de la preşedintele juriului, prof.univ.dr. Marius Manyov, o diplomă, o plachetă, flori şi CD-uri. Câmpulungeanca a fost urmată în clasament de doi domni, unul din localitatea Dumbrăviţa (Timiş) şi celălalt din Bucureşti. La Secţiunea de interpretare tradiţională a romanţei au mai fost oferite şi un premiu special al Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Caraş Severin şi premiul special al Televiziunii Banat Reşiţa. 

The most visited gambling websites in The UK