Menu
TRAFIC

Liceul Tehnologic Auto, cele mai bune idei pentru dezvoltarea economică a judeţului

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 910

b_400_250_16777215_10_images_2233_Clipboard01.jpgVineri, 3 noiembrie 2017, Liceul Tehnologic Auto a găzduit, la Câmpulung, o manifestare de amploare, care a angrenat elevii mai multor unităţi şcolare din judeţ. Este vorba de prima ediţie a Simpozionului-concurs „Dezvoltarea economică a judeţului Argeş, prin ochii viitorilor antreprenori”. Acest simpozion se vrea a veni în sprijinul elevilor, pentru înţelegerea mai uşoară a antreprenoriatului, având ca scop pregătirea lor pentru viaţă şi încurajarea implicării acestora în dezvoltarea zonei din care provin, prin stimularea iniţiativei, creativităţii şi competitivităţii. Astfel, sub forma unei competiţii, s-au înscris 15 echipe de la 13 şcoli şi licee din Argeş.

Concursul, menit să dezvolte competenţele antreprenoriale ale elevilor

Faţă de ediţiile trecute, evenimentul din acest an a avut ca invitaţi şi elevi ai şcolilor gimnaziale din Muscel, care şi-au prezentat strategiile de afaceri prin machete şi desene. Startul concursului a fost dat de Stelian Anastasie, directorul Liceului Tehnologic Auto, gazda simpozionului. „Bine aţi venit la activitatea organizată de Liceul Tehnologic Auto Câmpulung. După cum ştim cu toţii, toamna se numără bobocii, aşa că şi noi ne-am gândit să aducem într-un spaţiu educativ creativitatea şi imaginaţia copiilor din şcolile noastre, să le dăm posibilitatea de a contribui la schimbarea dorită în localitatea în care trăiesc. Simpozionul-concurs „Dezvoltarea economică a judeţului Argeş, prin ochii viitorilor antreprenori”, propune un schimb de experienţă, menit să propulseze elevul pe o treaptă superioară a cunoaşterii, să-şi dezvolte competenţele antreprenoriale, în vederea eliminării dezorientării în viitoarea integrare pe piaţa muncii, să stimuleze iniţiativa. El este gândit ca o modalitate de dinamizare a relaţiilor dintre instituţiile locale, şcoli, elevi şi cadre didactice, în scopul familiarizării elevilor cu mediul de afaceri şi cu mentalitatea de a se implica în viaţa cotidiană. Mulţumim tuturor participanţilor, celor care au răspuns propunerii noastre şi ne dorim ca această activitate, aflată astăzi la prima ediţie, să aibă un real succes, să urmeze şi alte ediţii, iar ideile acestor minunaţi copii să devină propuneri de succes, chiar afaceri de succes, iar implicarea lor în viaţa comunităţii să fie una reală. Vă dorim tuturor mult succes în activitate, iar moto-ul zilei este „Învaţă să visezi şi viaţa te va răsplăti.””

Senatorul Marin: „Din timpul şcolii trebuie să pregătim viitori antreprenori”

Activând în Comisia Economică, Industrii şi Servicii a Parlamentului României, ca vicepreşedinte, musceleanul Gheorghe Marin le-a transmis celor prezenţi: „Încep prin a vă felicita pentru evenimentul de astăzi, care sigur va fi unul de succes. Am venit aici după ce am participat la o bursă a locurilor de muncă, iar impresiile mele de acolo au fost legate de faptul că există, în momentul de faţă, foarte multe oferte de locuri de muncă şi nu sunt persoane care să şi le dorească. Cum acest liceu este unul cu profil auto, cele mai multe locuri erau pentru şoferi, nu o să vă vină să credeţi, dar asta este realitatea. În afară de partea cu locurile de muncă, în ceea ce priveşte ideea de antreprenoriat, trebuie să vă felicit pentru că încercaţi să sădiţi încă de pe băncile şcolii ideea unui viitor antreprenor, că trebuie ca elevii să se descurce singuri. La nivelul ţării, anul acesta, a debutat un program pentru antreprenoriat, „Start-up Nation”, la care s-au înscris peste 8.000 de persoane, iar 75% dintre cei care au aplicat sunt tineri. Putem trage concluzia că, din timpul şcolii, trebuie să pregătim viitori antreprenori, să-i învăţăm că trebuie să se implice, să-i învăţăm că acesta este viitorul. Iar dezvoltarea judeţului nostru va fi în mâna celor care acum pun sămânţa antreprenoriatului la noi în zonă. Aş vrea să vă rog, dacă aceasta este prima ediţie în acest format, să dezvoltaţi ideea şi să urmărim chiar ce se întâmplă cu cei care acum fac primi paşi în zona de antreprenoriat.”

Şi inspectorul şcolar general adjunct Mihaela Crişan a avut de transmis felicitări celor implicaţi în astfel de activităţi: „Sunt aici ca să vă aduc mesajul inspectorului şcolar general Dumitru Tudosoiu. Eu sunt pentru a suta oară în această unitate de învăţământ. Sunt onorată şi răspund întotdeauna prezent cu cea mai mare plăcere. Antreprenoriatul este o temă care ne preocupă, la care muncim, încercăm să dezvoltăm interesul elevilor din toate formele de învăţământ, gimnazial şi liceal, pentru a-şi concepe propriile lor afaceri, pentru a deveni oameni de succes, care să reuşească să trăiască frumos în România. Vă felicit, domnule director, pe dumneavoastră şi echipa de proiect, şi vă doresc baftă, dragi elevi!”

Echipa Liceului Tehnologic Auto, câştigătoare la două secţiuni

Concursul din acest an a avut câteva secţiuni total diferite faţă de cele obişnuite ale târgurilor firmelor de exerciţiu din cadrul liceelor tehnologice. Prima secţiune a fost „Strategiile în dezvoltarea judeţului” sau propunerile cu care copiii şi cadrele didactice din judeţul Argeş s-au prezentat la simpozion. A două secţiune a constat în prezentarea „Planurilor de afaceri”, cu care participanţii au venit cu gândul să multiplice numărul locurilor de muncă din judeţul nostru. O a treia secţiune a fost cea a „Machetelor tehnico-artistice / desene”, în cadrul căreia echipele participante au dorit să arate viziunea şi propunerile lor de dezvoltare pentru zonele din care provin. Iar o altă noutate a constat în invitarea elevilor de gimnaziu din Muscel să participe, pentru ei fiind create două secţiuni separate: machetă de prezentare şi expunerea de desene la standurile echipelor. Ideile elevilor participanţi în cadrul acestui proiect au fost vaste, numeroase, iar şcolile pe care aceştia le-au reprezentat au fost următoarele: Liceul Tehnologic Nr.1 Mărăcineni; Şcoala Gimnazială Nr.1 Schitu Goleşti; Şcoala Gimnazială Coteşti-Godeni (machetă realizată de elevele Abigail Rahela Toader şi Ştefania Antonia Dumitraşcu; coordonate de profesorii: Emanuel Dogaru şi Camelia Aldea); Şcoala Gimnazială Nr.1 Poenarii de Muscel (machetă realizată de elevii clasei a VIII-a: Denisa Georgiana Coman, Octavian Ştefănel Enache, Mihnea Petruţ Lăcătuşu, Elisa Maria Mavrodin, Gheorghe Emanuel Molfa, Georgian Cosmin Negoescu, Ioana Raluca Osman, Roxana Elena Preda, Radu Constantin Puiu, Diana Ramona Ungureanu); Şcoala Gimnazială Nr.1 Vlădeşti (clasa a VII-a, profesoarele coordonatoare: Lenuţa Corina Stoica şi Veronica Luciana Lungu); Şcoala Gimnazială Berevoeşti, care a avut două echipe; Şcoala Gimnazială Aninoasa-Broşteni; Liceul Tehnologic Forestier Curtea de Argeş, Liceul cu Program Sportiv (machetă realizată de elevii: Alexia Dumitrescu, Valentin Roman, Petruţa Gheorghiu, Şerban Pîtea, Adriana Bălan); Liceul Tehnologic „I.C. Petrescu” Stâlpeni, Liceul Tehnologic Auto Câmpulung (machetă realizată de elevii: Costinel Pîrvan, Mihai Fuscă, Diana Moroe, Elena Stoica); Liceul Tehnologic Topoloveni şi Colegiul Tehnic Câmpulung, care a concurat cu două echipe.

Juriul a avut misiunea de a alege cele mai bune şi inovative idei, din acesta făcând parte: inspectorul şcolar Adrian Hernest, preşedintele juriului; Gabriela Neagu, inspector şcolar; lector universitar doctor Laurenţia Avram, de la Universitatea „Spiru Haret” Câmpulung; conferenţiar doctor Crăciun Marinescu, reprezentant al Universităţii Bucureşti; Mărgărin Blidaru, viceprimarul Câmpulungului; Florina Vuţei, directorul general al societăţii „Un Băiat şi o Fată”; Roxana Ion, director economic la Romturingia; Marinela Negoescu, Cecilia Zăvoianu, Ancuţa Heroiu, profesoare la Liceul Tehnologic Auto; Daniel Oprescu, preotul paroh al Bisericii Mărcuş; artiştii plastici Thury Ştefan şi Alexandru Marinescu; Liviu Cioacă, directorul Casei de Cultură „Tudor Muşatescu”.

După deliberare, au fost stabiliţi câştigătorii acestei prime ediţii a simpozionului-concurs.

Clasamentul echipelor de liceu a arătat astfel:

8Secţiunea „Strategii în dezvoltarea judeţului Argeş”

Locul I: Liceul Tehnologic Auto Câmpulung

Locul II: Liceul Tehnologic Topoloveni

Locul III: Liceul Tehnic „Armand Călinescu” Piteşti

8Secţiunea „Plan de afacere”

Locul I: Liceul Tehnologic Auto Câmpulung

Locul II: Liceul Tehnologic Forestier Curtea de Argeş

Locul III: Colegiul Tehnic Câmpulung 

8Secţiunea „Machetă tehnico-artistică”

Locul I: Colegiul Tehnic Câmpulung

Locul II: Liceul Tehnologic Auto Câmpulung

Locul III: Liceul Tehnologic Topoloveni

8La Secţiunea „Machetă tehnico-artistică”, primele trei echipe de gimnaziu, premiate, au fost:

Locul I: Şcoala Gimnazială Poienarii de Muscel

Locul II: Şcoala Gimnazială Coteşti, comuna Godeni

Locul III: Liceul Tehnologic Mărăcineni

Rebeca IOANA, Isabela FILIP

 

The most visited gambling websites in The UK