Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Se înfiinţează un liceu privat la Câmpulung!

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 1086

b_400_250_16777215_10_images_2231_Clipboard04.jpgDe mai mult timp, se află în analiza autorităţilor locale câmpulungene o cerere depusă la Primărie de o fundaţie, care solicită clădirea fostei Şcoli 6, cu intenţia de a deschide în incinta rămasă fără utilitate o activitate şcolară. După zece luni de aşteptare, solicitarea ONG-ului a stat la baza unui proiect de hotărâre inserat în mapa şedinţei ordinare programate pentru 30 octombrie 2017. Consilierilor municipali li se solicita avizul de principiu în vederea demarării procedurilor privind concesionarea imobilului din strada Cuza Vodă, nr.30, pentru înfiinţarea Liceului pentru Educaţie şi Meserii. La finele lui august, fundaţia a cerut din nou acordul privind deschiderea unităţii în locaţia fostei Şcoli 6, unde se intenţionează instruirea a aproximativ 250 de tineri. 

Potrivit adresei înaintate autorităţilor locale pe 21 decembrie 2016 de iniţiatorii proiectului, „Liceul pentru Educaţie şi Meserii este un liceu particular, cu activitate şi drepturi recunoscute de către Ministerul Educaţiei şi are ca scop pregătirea teoretică şi practică a elevilor (…). LEM este patronat de Fundaţia pentru Educaţie şi Meşteşuguri (în faza de înfiinţare), care administrează în principal un patrimoniu de provenienţă austriacă şi română. LEM are ca misiune pregătirea de tineri absolvenţi, care pot urma orice formă de învăţământ superior sau desfăşura cu demnitate meseriile învăţate (…). LEM se adresează absolvenţilor de gimnazii, selecţionaţi prin probe de admitere, pe criterii de cunoştinţe şi aptitudini, fără niciun fel de discriminare relativ la provenienţa socială, naţionalitate sau etnie, confesiune religioasă. 

Educaţia elevilor este clădită pe trei coloane principale şi este bazată pe studiul în echipă, cu diferenţierea susţinerii aptitudinilor individuale ale fiecărui elev. Pregătirea teoretică respectă curiculum naţional şi transmite elevilor bazele largi ale cunoaşterii pe care se pot dezvolta şi aprofunda ulterior sau în paralele discipline specifice. Încheierea studiului de liceu presupune absolvirea Bacalaureatului. Caracteristici principale: solida cultură generală umanistă, ştiinţe naturale generale, ştiinţe aplicate (laboratoare, tehnică de calcul, etc.), desfăşurarea activităţii şi conducerea în întreprinderi. 

Pregătirea practică se desfăşoară în ateliere proprii în meşteşuguri legate în principal de prelucrarea manuală şi cu utilaje specifice materiilor prime directe: lemn, metal, piatră. Pregătirea practică în meşteşuguri se încheie cu examene de profesie, conform programei naţionale de învăţământ. Suplimentar se va oferi calificarea de maistru. Pentru completarea aptitudinilor practice se vor organiza cicluri de lucru în întreprinderi cu specific în România şi în Austria. 

Atelierele LEM funcţionează ca diviziuni administrative distincte, sunt înzestrate cu utilaje moderne, performante şi sunt dotate pentru activitatea de instruire a elevilor, dar pot oferi pe piaţa externă lucrări specifice. Prin participarea elevilor la coordonarea, proiectarea şi execuţia lucrărilor externe se urmăreşte instruirea lor în întregul proces de funcţionare a unei întreprinderi. 

Cursurile LEM se desfăşoară exclusiv în regim de activitate pe întreaga zi sau în regim de internat. În afara orelor de curs, elevii sunt îndrumaţi într-un cadru destins, în grupuri reduse de către profesori pedagogi pentru: întocmirea temelor şi executarea proiectelor; activităţi intra şi extra şcolare de gen cultural, sportiv, educativ. În timpul vacanţelor se vor întreprinde excursii cu scop de recreere sau tematic. Taxele şcolare pentru frecventarea LEM nu reprezintă decât în mică parte costurile de învăţământ şi administraţie. Aceste taxe pot fi acoperite în cazul elevilor cu rezultate bune şcolare prin burse de merit acordate de Fundaţia pentru Educaţie şi Meşteşuguri. În statutul de funcţionare al LEM se vor prevedea organisme de coordonare a activităţii, care vor lua în consideraţie opiniile elevilor şi vor implica părinţii acestora în luarea deciziilor.”                                                

 

The most visited gambling websites in The UK