Menu
TRAFIC

Profesorii de la „Dinicu”, în grevă în prima zi de şcoală

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 2877

b_400_250_16777215_10_images_2217_Clipboard13.jpgIeri, toate unităţile de învăţământ şi-au deschis porţile în întâmpinarea şcolarilor şi preşcolarilor. A fost un moment mult aşteptat de cei mici, care au păşit în premieră pragurile claselor, iar cadrele didactice au făcut cunoştinţă cu ei. La evenimentele de deschidere a noului an şcolar şi-au făcut simţită prezenţa mai multe feţe politice, care au participat la festivităţi, unde au luat cuvântul şi le-au transmis elevilor şi profesorilor mult succes în anul de învăţământ 2017-2018.

Dariana Vişoiu şi Oana Necula, şefe de promoţie la „Dinicu Golescu”

Ca în fiecare an, după mesajele tradiţionale, conducerea Colegiului Naţional „Dinicu Golescu” premiază cei mai buni elevi, cu cele mai mari medii în anul precedent sau care au participat şi obţinut rezultate la olimpiadele şi concursurile şcolare. Anul acesta, au primit diplome de excelenţă şi cele două şefe ale promoţiei 2013-2017, care au absolvit cei patru ani de liceu cu media generală 10. Este vorba de Dariana Andreea Vişoiu şi Oana Necula, acum studente. Asociaţia „Naţiune prin Educaţie”, Universitatea Politehnica Bucureşti şi Ministerul Educaţiei Naţionale au trimis diplome pentru echipa de elevi de la „Dinicu Golescu”, participantă la un concurs de robotică.

Au onorat invitaţiile directorului Petre Parghel şi directoarei adjuncte Magdalena Dorcioman senatorul Gheorghe Marin, viceprimarul Mărgărin Blidaru, consilierii locali Estera Stămoiu, Gheorghe Sârbu şi Cristinel Creţu, comisarul şef Aliodor Duţă, de la Poliţia Câmpulung, căpitanul George Trandafir, de la Detaşamentul 7 Jandarmi Câmpulung, Marinică Fologea, expert în cadrul ADR Sud Muntenia.

Au transmis câte un cuvânt de încurajare reprezentanţii clasei a V-a şi a XII-a, dar şi senatorul Gehorghe Marin. Viceprimarul Mărgărin Blidaru a dat citire unui mesaj din partea primarului Liviu Ţâroiu, căpitanul George Trandafir a transmis cuvântul inspectorului şef al Jandarmeriei Române, iar comisarul şef Aliodor Dută, şeful Biroului Ordine Publică, a asigurat pe toată lumea de faptul că Poliţia Câmpulung veghează continuu atât în preajma liceului, cât şi în municipiu. 

La „Dinicu”, profesorii au început şcoala cu un protest

Membri ai Sindicatului FSLI, profesorii de la Colegiul Naţional „Dinicu Golescu” au fost în grevă în prima zi a anului şcolar 2017-2018. Nemulţumiţi că mai multe promisiuni nu le-au fost respectate: măririle salariale, drepturile câştigate în instanţă, că nu li se oferă condiţii mai bune în şcoli, cadrele didactice de la „Dinicu” s-au solidarizat cu cele din ţară şi, în prima zi de şcoală, au avut în piept câte un ecuson pe care scria „PROTEST”. 

Andreea Binca Godea, premiată de Asociaţia „Radu Negru”

La Colegiul Naţional „Carol I”, festivitatea a debutat, după intonarea Imnului Naţional de către Măriuca Enache, elevă în clasa a VI-a, cu un tedeum oficiat de un sobor de preoţi, format din Ion Cojocaru, directorul Seminarului Teologic Ortodox „Iustin Patriarhul”, Daniel Oprescu, Leonard Prunoiu şi Serafim Caiea, stareţul Mănăstirii „Negru Vodă”. 

Anul acesta, Colegiul „Carol I” sărbătoreşte 121 de ani de activitate neîntreruptă a Şcolii Normale la Câmpulung Muscel şi 150 de ani de la înfiinţarea ei la Bucureşti, motiv pentru care şi asistenţa a fost una mai numeroasă.

Alături de directorul George Radu şi adjunctul Sebastian Cealîcu, din prezidiu au mai făcut parte senatorul Gheorghe Marin, primarul Liviu Ţâroiu, viceprimarul Mărgărin Blidaru, consilierii locali Estera Stămoiu, Florin Pană, Marin Stanciu, Gheorghe Sârbu, Bogdan David şi Cristinel Creţu, reprezentantul Arhiepiscopiei Argeşului şi Muscelului, consilierul Caliopie, care a dat citire mesajului Înaltpreafinţitului Părinte Calinic, arhiepiscop al Argeşului şi Muscelului. Au mai venit la Câmpulung trei inspectoare şcolare, Eugenia Jianu, inspector şcolar general adjunct, Florina Biculescu şi Casiana Vitan. Au mai fost prezenţi generalul de brigadă (r) Nicolae Popescu, colonelul Ovidiu Stănescu, comandantul unităţii CBRN Câmpulung, comisarul şef Aliodor Duţă, şeful Biroului de Ordine Publică din cadrul Poliţiei Câmpulung, şeful ADP, Liviu Popescu, şeful Poliţiei Locale, Dragoş Nicolae, Mugurel Minciună, consilierul primarului Ţâroiu, omul de afaceri Ion Cornea, expertul pe fonduri europene, Marinică Fologea, profesori pensionari şi absolvenţi ai şcolii.

În premieră, Asociaţia „Radu Negru” a premiat-o pe Andreea Bianca Godea, eleva care a fost admisă în învăţământul liceal cu cea mai mare medie, 9,89, fiind absolventă a ciclului gimnazial tot la „Carol I”. Diploma şi un „stimulent” în bani le-a primit de la preşedintele asociaţiei, Nicuşor Bănăţeanu, nepotul preotului şi profesorul Şcolii Normale, dar şi director în mai multe etape, Nicolae Bănăţeanu, care a fost şi cel care a deschis anul şcolar 1926-1927.

The most visited gambling websites in The UK