Menu
TRAFIC

Pentru a vedea starea lor înainte de începerea noului an, Conducerea Consiliului Judeţean a inspectat şcolile din Muscel

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 840

b_400_250_16777215_10_images_2216_Clipboard02.jpgŞcoala, sănătatea şi infrastructura au reprezentat şi reprezintă o prioritate a mandatului conducerii Consiliului Judeţean Argeş. Încă de la preluarea mandatului, preşedintele Consiliului Judeţean Argeş, Dan Manu, a precizat faptul că, în judeţul Argeş, toate unităţile şcolare vor trebui să aibă grupurile sanitare în interior. Tocmai de aceea, sume importante de bani au fost alocate pentru realizarea acestor investiţii. Cu o săptămână înainte de începerea noului an şcolar, preşedintele CJ Argeş a vizitat mai multe şcoli din Argeş pentru a vedea, la faţa locului, modul în care au fost investiţi banii alocaţi pentru realizarea acestor proiecte -  toalete în şcoli.

Astfel, la Ţiţeşti  au fost alocaţi bani pentru refacerea şi modernizarea grădiniţei, dar şi pentru construirea unui nou gard şi amenajarea unei parcări. Din banii alocaţi s-a pus acoperiş nou şi s-au făcut toaletele. Gardul este încă în construcţie.

În urmă cu un an, Şcoala Gimnazială Conţeşti cu clasele V-VIII, din Davideşti, nu avea nici măcar aviz sanitar de funcţionare. Astăzi, din banii alocaţi de la Consiliul Judeţean Argeş, şcoala a fost reabilitată în totalitate, s-au construit toalete noi şi moderne, şi a fost achiziţionat chiar şi mobilier nou. La vizita preşedintelui Dan Manu se făceau ultimele retuşuri, astfel că, de luni, copiii din Conţeşti vor învăţa într-o şcoală care le oferă cele mai bune condiţii de studiu.

La Şcoala Primară din Vultureşti au fost înlocuite uşile şi ferestrele. Şcoala are şi un grup sanitar nou şi modern, care acum va fi legat de corpul unităţii şcolare, astfel încât copii să nu mai fie nevoiţi să iasă în exterior pentru a ajunge la toaletă.

Şcolile din Hârtieşti şi Boteni sunt pregătite să primească în cele mai bune condiţii elevii şi profesorii. Din punct de vedere al infrastructurii, unităţile şcolare de aici rivalizează chiar cu cele din mediul urban. La Boteni, la Şcoala Gimnazială „Petre Ţuţea” se mai lucra doar la amenajarea grupului sanitar pentru persoanele cu dizabilităţi, care însă va fi finalizat până luni.

Investiţii majore au fost făcute şi la şcolile din comuna Bălileşti. În mai puţin de un an, din fondurile alocate de la Consiliul Judeţean Argeş, la Şcoala Gimnazială din Poieniţa şi la Şcoala Gimnazială Bălileşti au fost construite grupuri sanitare noi, la care elevii au acces din interior. „Ţin să mulţumesc primarilor, cadrelor didactice şi părinţilor pentru modul în care s-au implicat şi au înţeles efortul nostru. Aşa cum am mai spus, şcoala, sănătatea şi infrastructura reprezintă o prioritate pentru noi. Au fost alocate sume importante pentru şcoli, iar la această oră mai avem foarte puţine unităţi şcolare care nu au toaletele în interior. Noi vom continua să investim în infrastructura şcolară.”, a declarat preşedinte CJ Argeş, Dan Manu.

Până la începerea noului an şcolar, conducerea Consiliului Judeţean Argeş va fi prezentă, în fiecare zi, în şcolile din judeţ.

Preşedintele Consiliului Judeţean Argeş, Dan Manu, a făcut o escală şi pe DN 73 C, drumul naţional care face legătura dintre municipiile Câmpulung şi Curtea de Argeş. Dacă la nivel guvernamental a fost realizat proiectul pentru modernizarea acestui drum, urmând ca în 2018 să înceapă lucrările de modernizare, în această perioadă se lucrează la reabilitarea lui. 

The most visited gambling websites in The UK