Menu
TRAFIC

Inspectoratul a stabilit directorii şi adjuncţii care vor fi numiţi cu delegaţie

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 1120

Funcţiile de director şi director adjunct la unităţile de învăţământ din Argeş, care nu au fost ocupate după cele două runde de concursuri organizate de Inspectoratul Şcolar Judeţean Argeş, au fost scoase la „mezat” din nou. De data aceasta, posturile vor fi ocupate prin detaşare pentru o perioadă de un an, urmând ca, în 2018, cei care doresc, să dea examen definitiv pe post. Chiar şi după acest interviu, pentru detaşarea în interesul învăţământului au rămas unităţi şcolare care, cu trei săptămâni înaintea începerii noului an şcolar, nu au încă directori. Potrivit inspectorului general adjunct din cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Argeş, Mihaela Crişan, este vorba de: Seminarul Teologic Ortodox „Iustin Patriarhul” Câmpulung, Liceul Teologic „Elim”, Şcoala Cocu, Şcoala Moşoaia, Şcoala Morăreşti, Şcoala Săpata şi Şcoala Teiu.

La runda a doua de examene, din iulie 2017, nu a vrut nimeni să fie director la trei şcoli, în Muscel: Şcoala Gimnazială „C.D. Aricescu”, Liceul Tehnologic „Victor Slăvescu” Rucăr şi Seminarul Teologic Ortodox „Iustin Patriarhul”, care a necesitat un aviz special. Dar nici scaunele de director adjunct la Liceul Tehnologic „I.C. Petrescu” Stâlpeni, Şcoala Gimnazială „I.C. Lăzărescu” Ţiţeşti şi Şcoala Gimnazială „Nanu Muscel” nu au avut „pretendenţi”. 

În concluzie, luni, 21 august, la Inspectoratul Şcolar Judeţean Argeş a fost organizat interviul pentru ocuparea a 15 locuri de director şi director adjunct la unităţile şcolare din Argeş, dintre care 7 în Muscel, la care s-a prezentat 17 candidaţi. 

La nivelului Muscelului au fost ocupate toate locurile de conducere vacante, mai puţin cel de director al Seminarului din Câmpulung. Iată care a fost situaţia:

8La Clubul Elevilor Câmpulung, pentru funcţia de director s-au prezentat doi candidaţi, ambii admişi, dar doar unul promovat: Ionica Ramona Neacşu, promovată cu 26,750 puncte, şi Ion Bălălău (admis cu 26,000 puncte);

8La Seminarul Teologic Ortodox „Iustin Patriarhul”, Ion Cojocaru, candidatul pentru postul de director, a absentat;

8La Şcoala Gimnazială „C.D. Aricescu” va fi director profesorul Dan Dănescu (promovat cu 21,000 puncte);

8Pentru funcţia de director adjunct al Şcolii Gimnaziale „Nanu Muscel” au concurat doi profesori, Claudiu Ion Călcîi (admis cu 24,000 puncte), şi Tomiţă Neacşu (promovat cu 26,500 puncte);

8La Şcoala Gimnazială „Nae A. Ghica” Rucăr va fi director Florin Bălan (promovat cu 27,00 puncte);

8Liceul Tehnologic „Victor Slăvescu” Rucăr va fi condus din fotoliul de director de Ştefan Stănescu (promovat cu 26,500 puncte);

8La Şcoala Gimnazială „I.C. Lăzărescu” Ţiţeşti va fi numit director adjunct Iulia Anca Ilinca (care a promovat cu 22,000 puncte).

În cazul Seminarelor Teologice pentru ocuparea funcţiei de director este obligatoriu şi acordul Patriarhiei. „La unităţile de învăţământ, unde nu s-a ocupat postul de director, prin concurs, poate fi numit cu delegaţie un director, pentru o perioadă de un an, de către inspectorul general. La şcolile gimnaziale din mediul rural, unde nu s-a ocupat postul de director, legea prevede că, în lipsa unor candidaţi, care să îndeplinească toate condiţiile, inspectorul general poate numi cu delegaţie un profesor din şcoala respectivă. Până la 1 septembrie, se va găsi o soluţie pentru toate aceste şcoli, existând şi posibilitatea ca cei care s-au prezentat la concurs şi au fost admişi fără loc să poată fi numiţi pe un post rămas vacant.”, a precizat inspectorul Mihaela Crişan. „E.M.”

The most visited gambling websites in The UK