Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Costin Oncescu, bronz la Olimpiada Internaţională de Informatică 2017

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 1194

b_400_250_16777215_10_images_2208_Clipboard03.jpg

În perioada 28 iulie - 3 august 2017, lotul olimpic al României, din care a făcut parte şi câmpulungeanul Andrei Costin Oncescu, a participat la Olimpiada Internaţională de Informatică, ediţia a XXIX-a, la Teherean, în Iran. Ediţia din acest an a reunit peste 304 concurenţi din 84 de ţări. Elevii români şi-au adjudecat patru premii: două medalii de aur şi două de bronz. 

Medaliile de aur au fost obţinute de Ştefan Constantin Buliga (clasa a XI-a la Colegiul Naţional de Informatică „Tudor Vianu” din Bucureşti) şi Tamio Vesa Nakajima (clasa a XII-a la Liceul Vocaţional Pedagogic „N. Bolcaş” din Beiuş, judeţul Bihor, laureat cu aur şi la Olimpiada de Informatică a Europei Centrale din acest an.

Costin Andrei Oncescu (clasa a XI-a la Colegiul Naţional „Dinicu Golescu” din Câmpulung) şi Andrei Costin Constantinescu (clasa a XII-a la Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti), premiaţi cu argint la ediţia precedentă, sunt deţinătorii medaliilor de bronz. Cei doi olimpici se regăsesc şi pe lista premianţilor Olimpiadei de Informatică a Europei Centrale 2017: Costin Andrei Oncescu (aur) şi Andrei Costin Constantinescu (argint).

Echipa României a fost însoţită şi coordonată de Szabó Zoltan (profesor la Liceul Tehnologic „Petru Maior” din Reghin, judeţul Mureş) şi Răzvan Dan Sălăjan (student la Universitatea „Babeş-Bolyai” din Cluj Napoca). Revenirea în ţară a avut loc vineri, 4 august. 

Datorită acestor performanţe, România a depăşit borna „100” în privinţa medaliilor cucerite la Olimpiada Internaţionale de Informatică şi îşi consolidează poziţia a patra în clasamentul all times, având 103 medalii: 30 de aur, 45 de argint şi 28 de bronz.

 

Bogdan Sitaru, aur la Olimpiada Internaţională Pluridisciplinară

Un alt rezultat notabil a fot obţinut de alt câmpulungean, Bogdan Sitaru, elev în clasa a X-a a Colegiului Naţional „Dinicu Golescu”. Acesta s-a întors din Federaţia Rusă cu o medalie de aur la a XXIV-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale Pluridisciplinare Tuymaada, desfăşurată luna trecută, între 14 şi 22 iulie în Yakutsk, Republica Saha. La această ediţie a olimpiadei au participat peste 150 de competitori din şase ţări: Federaţia Rusă, Kazahstan, Indonezia, Singapore, Bulgaria şi România. 

Bogdan Sitaru a primit medalia de aur cu punctaj maxim, la Informatică. Componenţii echipei României au fost premiaţi la toate cele patru discipline din concurs: Chimie, Matematică, Informatică şi Fizică. „E.M.”

 

The most visited gambling websites in The UK