Menu
TRAFIC

Firma de Exerciţiu „Stâna Regală” SRL a Liceului Tehnologic Auto, Premiul Absolut la Târgul Internaţional al Firmelor de Exerciţiu, ediţia a XIV-a, Bucureşti

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 657

b_400_250_16777215_10_images_2185_Clipboard01.jpgTotul a început în anul  2012, când, în cadrul Liceului Tehnologic Auto din Câmpulung Muscel, a fost semnat actul de înfiinţare a firmei, având ca obiect principal de activitate „Promovarea produselor tradiţionale muscelene”. Firma de Exerciţiu „Stâna Regală” SRL (la iniţiativa elevilor, împreună cu cadrele didactice coordonatoare, s-a hotărât ca această firmă să aibă denumirea  „Stâna Regală”), formată din 10 persoane (7 elevi şi 3 cadre didactice), bine pregătite şi motivate, având ca obiectiv principal promovarea produselor tradiţionale muscelene.

În primul rând, „Ce sunt firmele de exerciţiu?”

Firmele de exerciţiu reprezintă un model al unei întreprinderi reale. Modelul permite redarea cu grad diferit de complexitate a proceselor care se efectuează în activitatea economică reală. Firma de exerciţiu este potrivită pentru însuşirea, probarea şi aprofundarea cunoştinţelor economice, a aptitudinilor personale şi comportamentelor aplicabile în toate domeniile economice, pornind de la funcţiile inferioare şi până la cele de conducere din întreprindere. Prin activităţile derulate în cadrul proiectului, echipa a urmărit asigurarea unui cadru performant pentru exersarea elevilor, susţinerea lor în aplicarea cunoştinţelor dobândite şi conştientizarea acestora, a părinţilor, a mediului de afaceri, despre eficienţa metodei de instruire „firma de exerciţiu în formarea elevilor”. Aici le-a fost oferit un prilej deosebit de interelaţionare cu firmele de exerciţiu de pe piaţa internă şi externă cu care au derulat operaţiuni comerciale în spaţiul virtual, începând de la achiziţii, trecând pe la inventarierea sarcinilor şi sfârşind cu desfacerea. Toate activităţile comercial-administrative au fost îndeplinite de ei prin respectarea uzanţelor comerciale şi a prevederilor legislative. Au învăţat să emită informaţiile şi documentele necesare pentru întreprinzător, iar pentru elaborarea şi punerea lor în circulaţie, pe piaţa firmelor de exerciţiu, au avut la dispoziţie tehnologii moderne, corespunzătoare exigenţelor mediului economic real. Cu toate acestea, mărfurile şi serviciile prestate, precum şi banii necesari pentru plăţi sunt prezente numai la nivel virtual. Acesta este atu-ul elevilor care le conferă elanul de a se avânta în vâltoarea concurenţei. Ştiu de la început că orice lucrare bine realizată va fi un succes deplin şi că orice ezitare sau eroare devine imediat un moment concret şi eficace de reînvăţare şi aprofundare. Deciziile greşite, care ar putea duce în viaţa reală până la punerea în pericol a întreprinderii, nu au urmări economice negative în firma de exerciţiu. Au fost elaborate cataloage de produse, materiale promoţionale şi elemente de identitate vizuală cât mai originale şi diverse, care au îmbogăţit şi au sporit valoarea Firmei de Exerciţiu „Stâna Regală” SRL.

Activităţile acestui proiect, variate şi valoroase, au făcut ca Firma de Exerciţiu „Stâna Regal” SRL să participe la trei târguri ale firmelor de exerciţiu locale, judeţene şi internaţionale. Acestea au constituit, în egală măsură, motivaţia şi angajamentul necesare desfăşurării activităţilor la un nivel cât mai performant. Spiritul de competiţie al firmelor de exerciţiu s-a manifestat încă de la momentul selecţiei pentru participarea la târguri, dar mai ales cu ocazia pregătirii participărilor, momente când fiecare angajat al fiecărei firme visa să contribuie cu ceva inedit la crearea unei imagini pozitive şi memorabile.

Rezultatele pentru cei şase elevi: Pîrvan Constantin, Mihai Fuşcă, Boarţă Patrisia, Burche Monica, Gheorghe Simona, Manta Ionela şi cele trei cadre didactice coordonatoare: Mariuţei Daniela, Puiu Mihaela şi Ciobanu Liliana nu au întârziat să apară, Firma de Exerciţiu „Stâna Regală” întorcându-se cu distincţii şi premii valoroase, menţionând faptul ca vineri, 5 mai 2017, firma a obţinut PREMIUL ABSOLUT pentru participarea la Târgul Internaţional al Firmelor de Exerciţiu, ediţia a XIV-a, care a avut loc la Bucureşti. Tot aici au mai primit premiul I pentru „Cea mai Reprezentativă Mascotă” şi menţiune pentru „Cel mai bun stand”.

The most visited gambling websites in The UK