Menu
TRAFIC

Şefa de promoţie Lorena Manu, premiată de primarul Gabriela Firea

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 1194

b_400_250_16777215_10_images_2160_Clipboard02.jpgÎn această vară, ea va beneficia de o vacanţă la mare asigurată de Primăria Bucureşti   

Calitatea de şefă de promoţie atinsă de talentata musceleancă Lorena Manu a adus-o în onoranta postură de a fi premiată de primarul Capitalei, Gabriela Firea, în cadrul unei gale în care au fost recompensaţi 633 de elevi bucureşteni, care au absolvit cu cea mai mare medie, la şcolile lor, clasa a VIII-a. În afară de şefii de promoţie, au primit distincţii din partea Primăriei şi olimpicii naţionali. Potrivit anunţului făcut de primarul Gabriela Firea, care le-a înmânat copiilor diplome de merit, aceştia urmau să fie recompensaţi cu câte un premiu în valoare de 1.000 de lei. Aceeaşi sumă ajungea la fiecare dintre diriginţii claselor în care au învăţat cei mai buni din promoţia 2016, precum şi la profesorii care s-au ocupat de pregătirea olimpicilor. 

Musceleanca noastră, printre elevii de top din Bucureşti 

Răsplata municipalităţii bucureştene, manifestată printr-un eveniment organizat toamna trecută, care i-a adunat pe elevii şi profesorii cu merite deosebite, s-a dorit a fi un mic dar de Crăciun, ca dovadă a aprecierii de către autorităţi şi comunitate a strădaniilor acestora. „Totodată, această premiere se vrea un semnal că municipalitatea încurajează copiii şi tinerii să urmeze această cale a studiului, a educaţiei, pentru a se realiza în viaţă, şi nu pe cea a şmecheriei.”, a afirmat primarul Gabriela Firea, care, în toamnă, a repetat gestul din vară, când cei 62 de absolvenţi cu media 10 la examenele de Bacalaureat şi Evaluare Naţională au beneficiat din partea Primăriei Bucureşti de un premiu de aceeaşi valoare, în completarea diplomei de excelenţă acordate. „A venit momentul să ne arătăm preţuirea, recunoştinţa şi aprecierea pentru aceşti elevi minunaţi. În continuare, voi propune ca aceşti elevi de excepţie să primească burse din partea municipalităţii.”, a declarat aceasta la premierea din vară.       

În cazul celor 633 de olimpici cu rezultate de top la etapele naţionale ale diverselor discipline şcolare şi şefi de promoţie, primarul Gabriela Firea a dat încă o veste bună: premiul va fi extins la o vacanţă pe litoralul românesc în vara lui 2017. Printre copiii şi adolescenţii faţă de care şi-au exprimat gratitudinea autorităţile locale bucureştene s-a aflat şi Lorena Maria Manu, musceleancă de la Berevoeşti, care s-a remarcat în domeniul muzical, pe scenele unor concursuri şi festivaluri, de când era de-o şchioapă. Talentul artistic moştenit de la tatăl său, Dan Manu, şi el pasionat de muzică şi un talentat cântăreţ, şi vocal, şi la chitară, a determinat familia Lorenei să o înscrie la o unitate de învăţământ din Bucureşti, având alte perspective de a se realiza în plan muzical. Astfel, este mai aproape de mentorul său, Monica Anghel, care o pregăteşte pentru o carieră de succes. În prezent, Lorena, o răsfăţată a galelor de premiere ale competiţiilor de muzică pentru copii şi tineret din ţară, graţie talentului, dar mai ales eforturilor depuse pentru a desăvârşi ceea ce a primit de la natură, învaţă la Colegiul Naţional de Arte „Dinu Lipatti” din Bucureşti.  

The most visited gambling websites in The UK