Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Seara, copiii din Coteşti nu aveau cu ce să se întoarcă de la şcoală, nefiind maşină

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 1045

b_400_250_16777215_10_images_2155_Clipboard06.jpgNu degeaba sunt numiţi membri ai Consiliului Local în Consiliile de Administraţie ale şcolilor. Pe lângă rolul de „monitorizare” a manierei în care sunt consumate fondurile alocate din bugetul public, aleşii fac ca problemele cu care se confruntă directorii să ajungă mai rapid la ştiinţa colegilor din Legislativ şi Executiv. Ori contribuie, cu experienţa lor, la rezolvarea unor situaţii mai puţin complicate, care nu presupun finanţări din resursele Primăriei. La propunerea viceprimarului Dorel Rumînescu, în cadrul şedinţei extraordinare a Consiliului Local Godeni, din 5 septembrie 2016, a fost desemnat ca reprezentant al Legislativului localităţii în Consiliul de Administraţie al Şcolii Gimnaziale Coteşti-Godeni, unitate şcolară cu personalitate juridică, pentru anul de învăţământ 2016-2017, Ion Tănase. 

La Coteşti, cel mai mare inconvenient, după cum a relatat public, la întrunirea din 31 octombrie, Ion Livezeanu, era legat de transportul şcolarilor. „(...) Licitaţia... nu ştiu care este situaţia la Coteşti, nu avem maşini. La Montana nu sunt decât două curse, una dimineaţa şi alta la prânz. Seara, copiii nu au cu ce veni. Când se face licitaţie de traseu, să vorbim. Maxi-taxi vine doar până la Coteşti. Cei din Capu Piscului pleacă pe ploaie. La Godeni sunt curse din jumătate în jumătate de oră.”, a prezentat consilierul Livezeanu situaţia neplăcută de la acel moment, care, tragem nădejde, s-a remediat. Mai cu seamă că primarul Ion Pădureanu a anunţat că urma să se ia legătura cu reprezentanţii Autogării, ca să le ceară să se respecte traseul.

Nu este singura carenţă ridicată în Consiliu vizavi de Învăţământ. Potrivit lui Ion Tănase, trebuie rezolvate trecerile de pietoni şi indicatoarele la şcoli şi grădiniţe. „Ar trebui marcaje şi indicatoare. Mai mult, trebuie făcută adresă la Drumurile Judeţene şi referitor la oglinzi.”, a declarat acesta la şedinţa de Legislativ, derulată în ultima zi a lunii octombrie.    

 

The most visited gambling websites in The UK