Menu
TRAFIC

Şcolile n-aveau cum să fie uitate la rectificarea bugetului de Moş Nicolae

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 1077

Dacă este rectificare de buget, este bucurie pentru şcoli. Sau, altfel spus, nu există rectificare de buget, la startul căreia să nu se alinieze şcolile veşnic „flămânde” de fonduri de la bugetul local. Aşa s-a întâmplat şi marţi, când, la propunerea Executivului, s-au mai scos de la teşcherea vreo 2,7 miliarde de lei vechi, pentru nevoi obşteşti urgente şi electorale. Autorii referatului ce a fericit mai mulţi petenţi din rândul bugetarilor, care au noroc să fie finanţaţi de la bugetul local, au invocat în motivarea propunerii de distribuire de fonduri o alocare de 272.000 lei prin Hotărârea Consiliului Local nr.72 din 29 noiembrie 2016! Or ultima ordinară a fost pe 28 noiembrie 2016, dar trecem peste aiureala subalternilor lui Liviu Ţâroiu, care au lucrat materialul pe 5 decembrie, cu o zi înaintea onomasticii Nicolailor din Primărie, când, probabil, unii au dat de băut în avans, ca să fie învoiţi a doua zi. Să revenim la beneficiarii feliuţelor din plăcinta servită de Executiv în săptămâna alegerilor, în sumă de 2,72 miliarde de lei vechi, venită iniţial cu destinaţia de „Asigurări şi Asistenţă Socială” din „Sume din cota de 18,5% din impozitul pe venit” şi „Sume defalcate din TVA” pentru echilibrarea bugetelor locale. Două surse prin care statul ajută „vistieria” unei localităţi. 

Primăria finanţează cu 80 de milioane Concursul Judeţean de Matematică „Dan Barbilian”

Banii alocaţi în noiembrie s-au împărţit, printr-o virare de credite bugetare de la un capitol de cheltuieli la altul, prin retragerea sursei proprii de 272.000 lei de la Asigurări şi Asistenţă Socială şi repartizarea lor la alte capitole, astfel: 

=239.000 lei - Autorităţi publice şi acţiuni externe, bunuri şi servicii;

=15.000 lei - Protecţia mediului, cheltuieli de capital, din care 8.000 lei pentru studiul geologic necesar investiţiei de extindere a reţelei de canalizare menajere pe străzile Carpaţi, Ion Ţicăloiu, Zăvoiului; 7.000 lei pentru studiul topografic aferent aceluiaşi obiectiv, la cererea din 23 noiembrie 2016 a Compartimentului Investiţii;  

=8.000 lei - Şcoala Gimnazială „Oprea Iorgulescu”, cheltuieli materiale. Printr-o adresă din 24 noiembrie 2016, conducerea unităţii de învăţământ a anunţat că organizează, pe 17 decembrie 2016, Concursul Judeţean de Matematică „Dan Barbilian”, eveniment organizat de Inspectoratul Şcolar Judeţean Argeş, în parteneriat cu Primăria Câmpulung. Banii îi sunt necesari şcolii pentru: consumabile (foi xerox, toner) - 300 lei; premiile I, II şi III - 2.700 lei; diplome pentru elevi + simpozion - 100 lei; masa pentru elevii din afara Câmpulungului - 2.400 lei; masa pentru comisia judeţeană + evaluatori - 2.500 lei.

Aceeaşi instituţie de învăţământ a mai solicitat şi i s-a aprobat o alocare de 10.000 de lei pentru achiziţionarea unui copiator. Mai spunem că şcoala a făcut cererea pentru obţinerea celor o sută de milioane de lei vechi pe 5 decembrie 2016, iar, pe 6 decembrie, Moş Nicolae i-a adus în dar votul favorabil. Reamintim că, prin hotărârea din 28 noiembrie 2016, aşadar, cu nici două săptămâni în urmă, Şcoala Gimnazială „Oprea Iorgulescu” a fost fericită cu 57.000 lei pentru 23 de laptop-uri, 15 dulapuri şcolare şi 10 table magnetice. 

LPS primeşte diferenţa de 50 de milioane pentru platforma de săritură în înălţime 

În afară de sursele externe de ajutorare, rectificarea a avut la bază şi nişte alocări din venituri proprii şi subvenţii către instituţiile finanţate în această manieră. Adică dacă tot s-au strâns aleşii la Primărie, să facă o treabă până la capăt, rezolvând şi alte doleanţe aflate în aşteptare, ca să fie uşurată ordinea de zi a ultimei şedinţe din an. Una dintre acestea aparţine Liceului cu Program Sportiv, care, pe 22 noiembrie 2016, a trimis o solicitare de 5.000 de lei. Banii îi sunt necesari achitării platformei de săritură în înălţime, în valoare totală de 20.000 de lei, pentru care s-au primit 15.000 de lei la finanţarea complementară din bugetul local. Cei 5.000 de lei se vor transfera din excedentul anilor precedenţi. 

Printr-o adresă din 23 noiembrie 2016, reprezentanţii Spitalului Municipal Câmpulung propun, pe baza actelor adiţionale pe întreg anul, majorarea bugetului de venituri pe 2016 cu suma de 1.000.000 lei, astfel: =la partea de venituri, se majorează cu 996.000 lei „Veniturile din contractele încheiate cu CAS” şi cu 4.000 lei „Veniturile din valorificarea unor bunuri ale instituţiei publice”; =la partea de cheltuieli, se va majora cu 1.000.000 lei capitolul „Sănătate” - bunuri şi servicii.

The most visited gambling websites in The UK