Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Schimbări la şcoli, schimbări în Consiliul Local

 

Cea mai mare grijă legată de Învăţământul în pandemie era schimbarea directorilor, la mijlocul anului şcolar, sub pretextul expirării mandatelor. Scuză folosită şi de PSD, şi de PNL, căruia i-a venit rândul să-i „zboare” din funcţii pe cei cu afinităţi social-democrate. Unii chiar cu carnet de partid, cum sunt George Ghinescu, Petre Parghel şi adjuncta Magdalena Dorcioman. În privinţa Steluţei Popescu, promovată în timpul fostului primar, nu băgăm mâna în foc că, la locale, a votat PSD, după ce Liviu Ţâroiu i-a lăsat soţul fără funcţia de director al ADP. Deşi ar fi trebuit, din recunoştinţă că, la stat, incompetenţa nu se plăteşte cu postul, ci, în cazul lui Liviu Popescu, ţinut în braţe şi de Călin Andrei, şi de Liviu Ţâroiu, cu alt job, tot la Primărie, cu bătaie de cap aproape zero. 

Schimbările s-au produs la instituţii aflate în Top 3, atât la şcoli generale, cât şi la licee. La „Dinicu Golescu”, PSD-iştii Petre Parghel şi Magdalena Dorcioman au fost înlocuiţi cu profesorii Octavian Dumitraşcu şi Iulian Nicolaescu. Noua formulă nu alterează tradiţia existenţei unui profesor de Sport la conducerea liceului. Şi chiar a unuia plăcut, care are o mulţime de fani în rândul adolescenţilor. Numele lui Octavian Dumitraşcu sună bine, la fel cel al lui Iulian Nicolaescu, varianta găsită de Inspectorat, evident, pe baza recomandărilor (politice) din teritoriu primind aprecierea elevilor, părinţilor şi, probabil, şi a colegilor dascăli. În afara elevilor şi părinţilor, care îl susţin moral, profesorul Dumitraşcu a avut, mai mult ca sigur, şi susţinerea partidelor locale, pledante în faţa liberalei din fruntea ISJ Argeş. Cu toate rezultatele remarcabile în activitatea didactică, se simte influenţa politicului, care a lansat numele lui Octavian Dumitraşcu pentru funcţia pe care, profesional vorbind, o merita. Dar ştim cu toţii că a fi bun nu este suficient pentru a conduce o instituţie bugetară, „propteaua” politică, mascată sau nu sub forma unui concurs, fiind condiţia de bază pentru a fi manager.  

PNL, după cum intuim, a pus o vorbă bună la liberala Liliana Murguleţ pentru consilierul POL, care, la cum s-a manifestat în Consiliul Local, ne face să credem că a determinat-o inclusiv pe partenera de alianţă a liberalilor să-l susţină. Primăriţa Elena Lasconi scapă astfel de un ales vocal din opoziţie, aşadar, un motiv în plus de a respecta, ca preşedinte al USR Câmpulung, colaborarea şi nominalizarea agreată de liberali. 

Ultima însărcinare, ca ales local, a lui Octavian Dumitraşcu s-a consumat cu o zi înaintea deciziei Inspectoratului Şcolar de a pune directori noi la reluarea cursurilor. În dimineaţa zilei de Sfântul Ion, patru delegaţi ai Consiliului Local s-au întâlnit cu primăriţa, pentru a dezbate subiectul „restant” al burselor şcolare. Dacă s-a atins şi subiectul meditaţiilor, care îi ajută pe foarte mulţi să obţină banii de la Primărie, nu cunoaştem, întrucât jurnaliştii n-au primit invitaţie să ia parte la discuţii. Din motivul convenabil al pandemiei. Deşi, la sfârşitul anului trecut, Iohannis organiza conferinţe de presă, cu puhoi de ziarişti în sală, când în România erau 10.000 de cazuri depistate pe zi. La Câmpulung, la o rată a infectărilor de 2 la mia de locuitori, nu sunt posibile întâlnirile - oricât de răzleţe - cu presa, care nu se mulţumeşte cu o poză şi comunicarea că „a fost”. La fel ca PSD-istul Ivan, care afirma, la şedinţa din decembrie, că nu digeră scuza cu pandemia, ca motiv de sistare a lucrărilor pe Bulevardul „Pardon”, nici noi nu acceptăm ţinerea noastră la distanţă de agenda de acţiuni ale Primăriei din motiv de COVID.  

Al treilea PSD-ist obligat să „împacheteze” a fost George Ghinescu, şi el beneficiar al unei nominalizări în 2016, când Inspectoratul şi Primăria erau conduse de colegii de partid Tudosoiu şi Ţâroiu. Beneficiar şi al unei nominalizări pe lista de consilieri locali, în 2020. Funcţia de director al Şcolii „Oprea Iorgulescu” o preia Veronica Oprei, soţia lui Cătălin Oprei, un politician din „garda” lui Mircea Andrei, ctitorul Alianţei pentru Argeş şi Muscel, pentru a o opune, în 2012, USL-ului lui Andrei şi Ţâroiu. PDL, unit, la localele de acum nouă ani, cu PNŢCD, a fost aspirat de PNL, care, în prezent, mânuieşte pâinea şi cuţitul la ISJ Argeş. A.A.M. din 2012, format preponderent din PDL, îi avea în componenţă pe Cristi Creţu (acum PNL), cap de afiş, din postura de candidat la Primărie, Constantin Ivan (PSD), Ionel State (PNL), Ion Dumitraşcu (PNL), Claudiu Căţoiu (POL), Mircea Fulger (PER), pe care i-am regăsit şi la localele din 2020. Mai puţin pe Cătălin Oprei, PDL-ist la acel moment, în cazul căruia activitatea politică a făcut paşi serioşi în urma celei profesionale, de şef al Ocolului Silvic Câmpulung.

Noua misiune primită de Octavian Dumitraşcu lasă un loc liber în Consiliul Local, pe care POL va trebui să desemneze ocupantul, probabil, la şedinţa din februarie. Întrucât, la ordinara lunii ianuarie, doar se ia act de vacantarea lui. Dacă următoarea persoană pe lista de la locale nu declină nominalizarea - condiţie pe care o invocăm, având ca precedent gestul profesorului Căţoiu de a nu accepta funcţia de consilier local -, atunci, grupul POL se va întregi cu Iuliana Bîlea. 

Curând, se va disponibiliza un loc şi la USR PLUS, prin accederea Ioanei Marcu în postul de city-manager al Câmpulungului. Şi la USR s-a întâmplat, la fel ca la POL, ca unul dintre aleşi să nu intre în Consiliul Local, dar nu pentru că n-a vrut el, ci pentru că nu l-a vrut Elena Lasconi. Marius Coţofană, aflat pe poziţia a şaptea, din partea „aripii” Banzea - PLUS, avea dreptul să se numere printre actualii consilieri locali, dar n-a fost să fie pentru el. Se pregăteşte numărul 10, Iulian Zanvetor, pe care, la câtă campanie a făcut pentru USR, nu-l vedem refuzând. 

Putea să fie o schimbare şi la PNL, în cazul fericit în care doamna inspector Murguleţ ajungea senator. Dacă promova adjunctul ei, Cristi Creţu, ca general, Silviu Mănescu avea şanse de revenire în Consiliu. Însă cea mai aşteptată înlocuire este la PSD. Condamnarea lui Liviu Ţâroiu, pentru pocinogul cu băutura - „sărbătorit” de Sfântul Ion, la împlinirea unui an de când fostul primar s-a cocoţat cu SUV-ul Primăriei pe două june cu gura mare şi chef de publicitate - va elibera un scaun în Consiliu pentru Gabriel Neacşu. Sau pentru Sergiu Cicu, în caz că şoferul lui Zenovie va fi convins să se dea la o parte.

The most visited gambling websites in The UK