Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Logo

De ce angajaţii Primăriei îl vor vota masiv pe actualul primar

Magda BĂNCESCU 

Iz de campanie electorală din ce în ce mai accentuat în Consiliul Local. Nimic nou la opoziţie, care continuă ofensiva pentru naivi, în realitate, fiind într-o cârdăşie deplină cu puterea, acceptând şi votând tot ce doreşte puterea. Inclusiv bugetul jenant al anului 2020, o listă modestă de restanţe cauzate de contractele neîndeplinite de constructorii de casă ai Primăriei Câmpulung. Parcă era vorba că nu e legală investiţia în achiziţia aripii private a Casei de Cultură „Tudor Muşatescu”, dar n-a cerut niciun liberal scoaterea ei de pe lista de cheltuieli, unde figurează cu o alocare generoasă de 1,45 milioane de lei, căci doar nu dă nimeni de la el. Asta ca să nu fie impedimente la votul acordat bugetului, care a trecut ca uns cu propusa tranzacţie asupra căreia ar plana bănuieli de nelegalitate. Că strategia PNL nu e altceva decât ipocrizie o demonstrează votul acordat fără probleme bugetului conceput 100% de primar şi colaboratoarele sale de la Economic, care au înregistrat un progres profesional de aplaudat: parcurgerea în întregime a Codului Fiscal, ceea ce înseamnă că viitorul Consiliu nu mai are motive să revină asupra hotărârilor adoptate greşit, din cauză că au fost redactate greşit, pe fondul necunoaşterii legilor.

Dacă liberalii menţin tactica atacului, sub forma unui spectacol ieftin pentru credulii care au impresia că opoziţie = zgomot, candidatul nr.1 adoptă, în această perioadă de campanie, un comportament de-a dreptul amuzant. Spovedania publică, luând asupra sa toate păcatele subalternilor, pe care n-a reuşit să-i vindece de lehamite nici cu salariile care nu ne-ar mira să fi fost umflate pe ascuns, fără să mai fi trecut prin Consiliu - aşa cum licitaţiile cu interes ocolesc SICAP-ul -, cu consimţământul opoziţiei, care mizează şi ea pe o parte din voturile bugetărimii. 

Săptămâna trecută, a fost şedinţă de Consiliu. Una calmă, relaxantă, după nevroza cu clăbuci la gură de la buget, când “elementul turbulent” David şi-a atras o drăcuială din partea gazdei şi eticheta de „nebun” din partea colegului de partid al gazdei, Dumitrescu, ai cărui nervi au fost ţinuţi în frâu admirabil până la finalul celor două ore de clănţănit fără rost. Apropiindu-se momentul confruntării electorale, politicianul cotat cu cele mai mari şanse doar pentru că este primarul în funcţie - cutumă care nu se prea justifică la aceste alegeri, ţinând cont de popularitatea “praf şi pulbere” a primarului - apare în faţa electoratului spăşit. Lupul de sub blana de oaie nu mai ripostează la tentativa de harţă a oponenţilor, ci recunoaşte că aşa e cum zic ei. Şi aşa s-a încheiat şedinţa în mai puţin de o oră, dacă liberalii n-au avut cu cine să se certe. 

Prima greşeală mărturisită în faţa Consiliului şi a comunităţii a fost scăparea aplicării TVA la taxele pentru parcări. Omisiunea aparţine, fără discuţie, Direcţiei Economice, unde se simt din plin derapajele generate de pregătirea făcută „la bătrâneţe”, în târg, la „Sorbonica”. Adică pentru orice individ paralel cu cifrele sună într-un fel când aude că directorul economic al Primăriei a uitat de taxa pe valoarea adăugată în cazul unei activităţi economice generatoare de încasări, care exclude beneficiara din categoria neplătitorilor de TVA. Şi-atunci ce să mai credem despre calcularea taxelor şi impozitelor noastre, dacă profesioniştii primarului dau dovadă de un asemenea amatorism?!

Superiorul doamnelor de la Economic a recunoscut umil că… „mai avem şi scăpări de genul acesta”, deşi impresia generală este că scapă cam multe inşii aceştia de la Primărie, unde dezinteresul de a face o treabă ca lumea se combină cu neştiinţa, nepregătirea şi nepriceperea. Fiind an cu alegeri, TVA-ul scăpat, cum zice primarul, şi în 2018, şi în 2019, a fost vârât în taxa care era stabilită, ca să nu sufere votantul. Dar, de la anul, intuim că va apărea ca supliment la cei 80 de lei anual, cât s-a hotărât că va costa parcarea de domiciliu, care, pe înţeles, va creşte. 

Altă situaţie consumată în cadrul aceleiaşi dezbateri, care l-a făcut pe mai-marele instituţiei să-şi pună cenuşă în cap, este legată de demolarea coşmeliei din faţa blocului „Romarta”. Ionescu a ţinut să marcheze momentul împlinirii a doi ani de când îl bate la cap pe primar să ridice şandramaua rămasă fără funcţionalitate, prin neprelungirea contractelor de închiriere, cu excepţia florăriei. Acum, cinstit vorbind, dacă pe primar l-a durut în cot de paginile de ziar irosite în mai bine de doi ani de când redacţia noastră îi solicită acelaşi lucru, de ce l-ar fi băgat în seamă pe juniorul de la PNL? Care e total inofensiv pentru el.

Fiind campanie, s-a făcut marele anunţ: în această săptămână, dispare magherniţa, dar nu în totalitate. Cel puţin, aşa s-a înţeles, că florile rămân locului, mai cu seamă că ar fi în genul minunilor de la Caracal să demolezi o florărie în perioada 1-8 Martie. Din nou, primarul se sacrifică în contul subalternilor care nu i-au dus la îndeplinire porunca veche de un an şi jumătate! Vă daţi seama ce ins autoritar conduce Câmpulungul, dacă nişte trepăduşi din subordine îi dau peste picior dispoziţiile! Poftiţi aici justificare pentru care scheletul ruginit şi oribil din „buricul târgului” rămâne proba „hărniciei” la Primărie. „Îmi aparţine vina, cu toate că aparţine altora dintre colegii mei.”, este explicaţia conducătorului municipiului, care ne lămureşte „buştean” cine este vinovatul. După care: „Săptămâna viitoare, să fie demolate, fiindcă le cer asta de un an şi jumătate. Le-am dat şi dispoziţie.” Le-ai dat şi salarii mult, mult peste dificultatea dispoziţiilor, dar dacă în instituţie există şi varianta în care să tratezi cu flit obligaţia de serviciu - căci nu te evaluează nimeni şi nu te sancţionează - e şi păcat să n-o faci. „Mi-am asumat greşeala şi e nereuşita mea.”, sunt vorbele de la finalul spovedaniei electorale, menite să nu-i supere pe alegătorii din Primărie. 

Evenimentul Muscelean