Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Logo

Alcoolemia conduce Primăria. În 2020, salariile depăşesc încasările proprii cu 5 milioane de lei!

Magda BĂNCESCU

Iresponsabilitatea administratorilor banilor noştri naşte situaţii absurde, cum este următoarea, care spune totul despre calităţile manageriale ale celor care ne conduc. În 2020, conform comunicării publice a directoarei economice Violeta Iarca, veniturile proprii propuse de Primărie se cifrează la 14,7 milioane de lei. În schimb, în bugetul acestui an, cheltuiala de personal în administraţia publică câmpulungeană este estimată la 19,7 milioane de lei! Oare, sunt întregi la minte (sau treji) cei care fac asemenea planificări dezastruoase pentru supravieţuirea municipiului, dezvoltarea lui fiind poveste pentru naivii care au impresia că avem vreo şansă cu bătrânimea hrăpăreaţă din fruntea Câmpulungului?! Dacă, acum doi ani, dezechilibrul între încasările proprii şi salariile bugetărimii era de „doar” 2 milioane de lei, „cataclismele” din fruntea oraşului programează nebuneşte un avans de 5 milioane de lei al cheltuielii cu personalul faţă de veniturile obţinute pe plan local.          

Pensionarul de lux, pe care îl plătim cu 13.500 lei - ca să umble pe trei cărări -, leafă stimulată cu 15%, sporul pentru contribuţia uriaşă la reducerea sărăciei în oraş, îngroapă Câmpulungul cu disperarea după voturi, tradusă în chenzine nesimţite. De aia orăcăie ăştia din Primărie împotriva noilor apariţii în materie de candidaturi, ca Lasconi sau chiar Liţoi, deşi popularitatea celei dintâi este, fără discuţie, mult peste cea a liberalului. Fiindcă n-au nevoie de un şef care să le ceară muncă, disciplină şi seriozitate pentru retribuţiile neruşinate. 

Care a fost reacţia opoziţiei la vederea acestei diferenţe şocante? Zero! Că doar nu era să se lege de salarii cu trei luni înainte de alegeri, când bugetarii de la PNL tot pentru salarii se visează înapoi la Primărie. Sevrajul după „ciolan”, manifestat în stilul penibil al liberalilor rămaşi fără lider adevărat, a generat o mizerie de dezbatere abundând în imbecilism politic, minciuni sfruntate - căci Executivul doar minţind contracarează acuzele stângace ale opoziţiei - şi bazaconii pentru care opozanţii cereau finanţare. Dacă şi în campania electorală, indivizii aceştia patetici ies în faţa oamenilor, ca să le spună că, datorită lor, s-au introdus în buget o tabără de sculptură, cerută de colegul de partid Cioacă, la 30.000 lei bucata, şi un „flashmob” de 5.000 lei… mai bine rămâne la butoane cherchelitul! 

În caz că vă întrebaţi ce-i acela un „flashmob”, evenimentul este definit de dicţionare ca fiind „o adunare foarte scurtă, într-un loc public, participanţii efectuând o anumită acţiune neobişnuită, pentru o durată scurtă de timp, după care grupul se împrăştie”. Acţiunile acestea pot fi şi serioase, pe teme culturale, educaţionale, ecologie, anticorupţie, dar multe sunt divertisment. Adică dansuri stradale, bătăi cu perne, cu apă, cu făină sau „fără pantaloni la metrou” - noroc că n-avem metrou - sau mulţime de fete îmbrăcate în lenjerie intimă, în public, sau mulţime de oameni îmbrăcaţi în alb. Nu ştim ce propun liberalii ca temă de „flashmob” potrivit realităţilor noastre, căci primarul l-a acceptat în lista de evenimente, dar sărim în ajutorul lor cu câteva idei: cine deschide cel mai repede o sticlă, cine goleşte cel mai repede o sticlă… sau o navetă ia premiul de 5.000 lei.

În duelul verbal ridicol s-au acuzat de aberaţii, în locul ideilor de lucrări dorite de cetăţeni, cum este cheltuiala de 1,45 milioane lei, în contul prietenului primarului, proprietar în Casa de Cultură „Tudor Muşatescu”. Sătul după două ore de trăncăneală fără miez, conducătorul Câmpulungului, cu plăcintele înşirate în sala alăturată, ca să-şi serbeze ziua de naştere, a cerut scurt „fiţuica aia” de 200.000 lei, banii ceruţi de liberali ca să-şi facă meandrele. Cum David nu voia predarea „fiţuicii” cu amendamente, pe motiv că nu ştie să scrie şi că, vezi Doamne, dacă ştia să scrie, ce probleme avea primarul!, aniversatul a explodat: „Hai, bă, că aţi vorbit nu ştiu cât, ce dracu’, o oră jumate!”

Bugetul votat în unanimitate, inclusiv de flecarii din raţiuni electorale, s-a încheiat cu următorul schimb de „fineţuri”, pe care vi-l redăm întocmai, pentru a nu-i altera „calitatea”. 

Dumitrescu la adresa lui David: „Stăm pentru un nebun!”

David la adresa lui Dumitrescu: „Aşa e când te pensionezi, te mai ia capul.” 

Dumitrescu: „Hai sictir!” 

David: „Dacă stai acasă, eşti odihnit.” 

Dumitrescu: „Sictir!”

„Vă invit la o prăjitură şi un saleu.”, i-a despărţit sărbătoritul, în timp ce opoziţia i-a amintit că are o „restanţă” de Sfântul Ion. Când cel dintâi Ion al târgului s-a „sărbătorit” singur dând pe gât o găleată de apă în sediul Poliţiei. 

Evenimentul Muscelean