Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Dispreţ liberal la adresa Elenei Lasconi

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 2156

Magda BĂNCESCU

Singura certitudine legată de alegerile locale, la Câmpulung, este Liviu Ţâroiu. El este candidatul PSD, partid care mizează fie pe memoria scurtă a electoratului, fie pe ignoranţa votanţilor, care au luat drept un scheci  năzbâtia măsurată în grade penale a actualului pieton nr.1 al Câmpulungului. Ca o paranteză, acum că va face paşi, poate remarcă starea execrabilă a trotuarelor câmpulungene, primele care au devenit de nerecunoscut, conform programului său electoral. Nu „orice om îi este teamă” de un dosar - redăm din înţelepciunea şefei sale de partid - şi unul dintre aceştia este omul social-democraţilor din târg, care îşi bagatelizează incidentul şi comportamentul. Şi pe bună dreptate, căci, la alegeri, se cere doar să nu dai în gât, nu să nu dai pe gât. Adică să nu fii turnător, nu consumator, activ ori rezervist. Destul despre stăpânul belelelor, care aproape că dădea vina pe bietul Mugurel, într-o gazetă judeţeană, că şi-a scurtat programul de la schimbul II la Primărie şi, rămas singur cu volanul, a căzut în ispită. Uite de aia trebuia să-i fi făcut „vinovatului” normă întreagă de consilier de primar şi-atunci se comporta omul ca un veritabil însoţitor al persoanei în nevoie.  

Tot certitudine, dar nu cap-coadă, este şi prezenţa jurnalistului Elena Lasconi, care va anunţa curând şi ce formaţiune politică o va susţine, conştientă că independenţa nu-i va favoriza ascensiunea în administraţia publică. Acolo unde alegătorii sunt oameni dezgustaţi de măscăricii politici de la „butoane”, poate ieşi şi un primar independent. Dar contează la fel de mult ca victoria de la alegeri maniera de colaborare cu membrii înregimentaţi politic ai Consiliului Local. Care, dacă nu eşti de-al lor, îţi pot şicana intenţiile de lucru ca la balamuc. Liviu Ţâroiu a avut noroc cu o majoritate, al cărei singur merit în mandatul 2016-2020 a fost mărimea. Şi de aceea i-a ignorat pe clănţăii liberali, care, în aceeaşi legislatură, n-au făcut decât gălăgie. N-au iniţiat nicio hotărâre notabilă, deşi opozanţii ar fi trebuit să-l îngroape în propuneri de proiecte pe executantul şef. Ce dacă erau respinse?! Aveai ce prezenta la final de mandat. Să spui că ai depus un proiect de hotărâre ca să ieşim din A.D.I. Constanţa, ca să nu fie înlocuită Edilul cu Raja, înseamnă că eşti penibil! Păi, am intrat pe bune?! Nu. Pentru că Ţâroiu n-a mai avut cele 3,34 milioane lei, ca să-i onoreze pretenţiile lui Văsâi, singurul impediment care a năruit afacerea, nicidecum ilegalitatea ei în condiţiile dorite de autorităţi. Ca să fim lămuriţi: ce n-a făcut Ţâroiu n-a făcut pentru că n-a vrut el, nu pentru că l-au stânjenit orăcăielile PNL-iştilor, care au pus coada pe spinare, neprezentându-se la şedinţe, cum arunca Ţâroiu câte o „bombă” pe ordinea de zi. 

Ca să evităm dreptul la replică, prilej de campanie gratuită, trecem alte două mari iniţiative privind progresul Câmpulungului, provenind de la opoziţie: un teren de sport în Grui, ejectat din bugetul local, pentru a face loc blocului social, şi focul lui Sumedru, pe care primarul a dat în clocot să-l organizeze, că-l ajuta la imagine. În rest, timpane sparte! Nici măcar acum, cu contractele „defecte” ale lui Ţâroiu în faţă, să n-ai sânge în instalaţie, ca să-ţi faci praf adversarul?! Nu se întâmplă asta, pentru că sunt „bube” şi în administraţia trecută şi, de aici, menajarea actualului.    

Candidatul PNL rămâne o enigmă până în martie, când se încheie măsurătorile de partid prin care trec „cel puţin” patru inşi ai organizaţiei locale. Trei au fost depistaţi în timpul conferinţei de presă, de săptămâna trecută: David, State şi Ionescu. N-are cum să nu te umfle râsul imaginându-ţi-l primar pe oricare dintre aceştia. Bine, ei au impresia că sunt grozavi şi este păcat să-i contrazicem, când tot patru luni ne mai despart de momentul în care vor avea proba “grozăviei”.

Este cinstit a preciza că nu toţi cei şase componenţi ai opoziţiei de mucava manifestă aroganţa care îi va îndepărta pe alegători de candidatul liberal. Anca Dumitrescu, Silviu Mănescu şi Cristi Creţu au arătat, permanent, prin intervenţiile decente din Consiliul Local, că fac parte din categoria intelectualilor Câmpulungului. Oameni şcoliţi, cu bun simţ, pregătiţi profesional, cei trei au o purtare superioară, din toate punctele de vedere, celorlalţi doi-trei, impuşi cu meliţa şi aere de şmecheri. 

Cât dispreţ s-a simţit în tonul trufaşului David când a fost întrebat de o eventuală colaborare cu Elena Lasconi! Păi, e Lasconi de nasul lui David?! Aşa a sunat răspunsul impertinent al insului care are impresia că rupe concurenţa la aceste alegeri, doar pentru că e PNL naţional pe val. Stai aşa, că la Câmpulung e încă proaspătă decepţia orăşeanului faţă de distrugerea parcurilor, finalitatea unei administraţii lungi de 11 ani, în care nu s-a întâmplat nimic, de dragul cosmetizării a două spaţii verzi şi a străzilor de legătură. 

S-o roage ei pe Lasconi? Păi, nu ştia Lasconi drumul la sediul PNL Câmpulung, ca să-i roage ea s-o bage în seamă?! Nici Orban, cu care au străbătut fieful maicilor din Nămăeşti şi alaiul PSD-ist, înflăcărat de Centenar, n-ar îndrăzni să le dicteze lor candidatul! „Bomboana pe coliva” afirmaţiilor aberante: Lasconi se foloseşte de reputaţia PNL Câmpulung, dându-se candidatul liberalilor! Şi nu este singura care se dă candidatul liberalilor! Măi să fie! Te pomeneşti că şi lupul Ţâroiu umblă sub blana de oaie liberală! Cu doctrina înmuiată în cele 0,80 miligrame de pomină! Te cruceai ascultând ce aiureli proferau adversarii PSD-istului, în loc să aprecieze oportunitatea de a avea un candidat plăcut, popular, singurul în stare să aducă la vot acea categorie de alegători neconvinsă de PNL ori PSD. Aşa… fără om ca lumea la PNL, fără alegeri în două tururi… continuăm cu rânjitul. 

The most visited gambling websites in The UK