Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Mizeriile de la PNL, aceeaşi culoare ca la PSD

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 1107

 Magda BĂNCESCU

În mod normal, şi noi, cei de la „ţară”, ar trebui să simţim că ne aflăm din nou într-o perioadă de campanie electorală, una importantă, pentru alegerea preşedintelui, precedată de schimbări cruciale la nivel central. Acalmia locală nu surprinde, ca de obicei, dacă n-am avut noi, la locale, parte de agitaţia politicienilor, daţi cu toţii la o parte din calea lui Liviu Ţâroiu. Liberalii, în special, care au transformat campania alegerilor din 2016 într-o şaradă, cu un candidat intenţionat „paralizat” în faţa alegerii PSD pentru funcţia de primar. Dacă, la vârf, frecuşurile între partidele care au înlăturat PSD de la putere sunt generate de condiţia „cu Orban sau fără Orban”, în judeţ, dilema care îi frământă pe ai noştri este „cu Miuţescu sau fără Miuţescu”. Încă din septembrie a apărut în spaţiul public o poziţie vădită „fără Miuţescu”, pe care mulţi dintre primarii PNL nu-l mai agreează. Mai mult, au înaintat către Biroul Naţional al PNL o scrisoare asumată de primari liberali argeşeni şi de 70 de şefi de filiale din teritoriu, cărora li s-au alăturat - cităm din comunicatul de presă - personalităţi liberale locale incontestabile.

În faţa lui Orban, iniţiatorii demersului de înlăturare de la şefia organizaţiei judeţene a lui Miuţescu au susţinut că acesta nu este străin de dificultăţile prin care trece PNL Argeş, „măcinat de tensiuni şi conflicte interne puternice”. Semnatarii hârtiei depuse la Secretariatul General al PNL au făcut public faptul că, după ei, de la sfârşitul lunii septembrie, Adrian Miuţescu nu mai este liderul lor politic. Ce au cerut contestatarii preşedintelui, care nu este la prima experienţă de acest fel? Pe Rareş Bogdan în fruntea PNL Argeş, pentru ca judeţul Brătienilor să aibă o şansă să câştige alegerile prezidenţiale. Apoi localele şi parlamentare de la anul. S-a vehiculat şi o alternativă la nominalizarea lansată de opozanţii lui Miuţescu din propriul partid: primarul Virgil Baciu, de la Corbi. Norocul indezirabilului: este pe placul lui Orban, care se declară mulţumit şi de el, ca preşedinte, şi de partid, care, sub conducerea sa, a înregistrat rezultate ce justifică menţinerea pe mai departe a actualei conduceri. 

În decursul unei luni trecute de la tentativa eşuată de „mazilire” a preşedintelui intrat pe invers „teritoriului”, nicio reacţie din partea organizaţiei municipale. Îl susţinem pe Miuţescu, nu-l susţinem… ca să ştie alegătorul că PNL are încă partid la Câmpulung, chiar dacă oamenii săi din administraţia publică s-au dat cu Ţâroiu. I-a dat de gol cum se umblă cu fofârlica în partid un cetăţean de la Stoeneşti, cu „gura mare” pe Facebook, om de afaceri în zonă, care povesteşte nişte treburi interesante. Dacă s-ar spune asemenea lucruri şi la conferinţele de presă, n-ar mai moţăi niciun ziarist cu nasul în telefon, pe durata a una-două ore de monologuri insipide.

Afaceristul de la Stoeneşti l-a găsit pe Miuţescu şef la PNL, în 2008, când a intrat în partid. El mărturiseşte că, de când unora dintre primarii liberali şi şefi de organizaţii comunale li s-a luat de liderul judeţean, a fost căutat în mai multe rânduri de complotişti, ca să-i obţină semnătura împotriva lui Miuţescu. Pe de altă parte, membrii PNL au fost convocaţi la o şedinţă de susţinere a preşedintelui „lucrat” de o puzderie de colegi, şedinţă condusă de un ins din Dâmboviţa, care susţinea că e trimis de Orban ca să-i împace pe răsculaţii din provincie. Şi să se asigure că nu apar alţii. În orice caz, ideea şedinţei „deconspirate” de liberalul de la Stoeneşti era că centrul nu va aproba demiterea lui Miuţescu, amic al lui Orban, al cărui delegat i-a “îmbătat” pe participanţii la consfătuirea pro-Miuţescu cum că, odată instalaţi liberalii la putere, primarii PNL primesc bani cu dedicaţie. Prilej de frământare pentru localitatea PSD-istă Stoeneşti, unde conduce încă un social-democrat greu de învins, care riscă să rămână cu teşchereaua nesatisfăcută taman acum când are planuri mari cu gazele. 

Simpatic, autorul postării dă din casă şi alte picanterii. Cum s-a declarat nebun moderatorul şedinţei, ca să fenteze un dosar penal. Şi cum i-a invitat Miuţescu pe colegii liberali la un chiolhan la pensiunea primarului PNL de la Albeştii de Muscel. Şi cum i s-a spus, la finalul consumaţiei, pe care meseanul de la Stoeneşti s-a oferit s-o achite, că e „plăcerea primarilor musceleni”. Frumos! „Plăcerea primarilor musceleni” era să-şi îmbuibe tovarăşii cărora le-au tremurat burţile prin hârtoapele unui drum prăpădit, până la pensiune, unde erau invitaţi la masă, ca să nu cadă în ispita susţinerii altui preşedinte. Fie Rareş, fie Baciu, fie oricare altul în afară de Miuţescu. 

Metehne ca la PSD, reclamă omul, care îşi condamnă camarazii că nu înţeleg nimic din ce-şi doresc oamenii, deşi părerea noastră este că înţeleg, dar nu le pasă, obiectivul fiind „ciolanul”. În sfârşit… altă rundă de semnături, printre care şi cea a autorului confesiunii care îl costă excluderea din partid - de fapt, a şi fost anunţat că nu mai are susţinerea PNL -, în vederea organizării unei şedinţe având pe ordinea de zi păstrarea lui Miuţescu în poziţia de preşedinte, cu participarea lui Orban. Şi-acum urmează un amănunt delicios. Cică Ionel State, nr.2 în PNL Câmpulung, care nu-l poate controla pe „cronicarul” de la Stoeneşti, care face comunicări fără voia partidului, ar fi găsit o soluţie de întărire a formaţiunii şi a publicului lui Miuţescu cu cei de la PAM. Care, momentan, nu pot părăsi ce a rămas din Partidul pentru Argeş şi Muscel, în favoarea PNL, căci îşi pierd funcţiile de aleşi locali. Însă manevra se va produce în 2020, cu o lună înainte de alegeri. Din nou frumos!

Curios pe cine vor racola liberalii de la PAM Câmpulung, unde, după ştiinţa noastră, n-a mai rămas decât consilierul local Constantin Staicu, a cărui poziţie este, fără dubiu, de partea fostului său elev, Liviu Ţâroiu, şi a majorităţii PSD, alături de care a votat un mandat aproape încheiat.

The most visited gambling websites in The UK