Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Ţâroiu reorganizează Primăria. După mărirea salariilor, măreşte şi personalul

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 839

Magda BĂNCESCU  

Deşi Liviu Ţâroiu le-a mărit „salariile” aleşilor municipali, îi pune să muncească din ce în ce mai puţin. E corect să plăteşti cu 10% din chenzina primarului de 13.520 lei o şedinţă cu cinci puncte pe ordinea de zi?! Când altul, care n-a avut norocul oportuniştilor înfipţi majoritatea nemeritat în funcţia de consilier local, ia banii aceştia într-o lună?! Chipurile, cei 10% se dau pentru o şedinţă de Consiliu şi una la comisia de specialitate, dar pe cea din urmă n-o punem la socoteală, căci i-a dat în gât fostul secretar Ghinea, cum că se roagă de ei să servească şi îndatoririle netelevizate, fiind tratat cu un chiul masiv la întâlnirile în cadrul cărora trebuie lămurite şi avizate proiectele de hotărâri înainte de a ajunge în plen. Noi avem o bănuială că astfel de şedinţe de comisie nici nu se ţin, dacă pe ordinea de zi a următoarei dezbateri nu sunt teme care ţin de competenţa comisiei cu pricina. Deşi nu este normal, căci poate sunt solicitanţi cu interese de ordin urbanistic, social, locativ, care vor să se prezinte în faţa aleşilor în ziua/zilele din lună în care, teoretic, se întruneşte comisia de specialitate a Consiliului Local, pe care doresc s-o consulte. Îi mai dau de gol fie că lipsesc regulat de la comisii, fie că nu respectă în grup regula întâlnirii o dată - de două ori pe lună întrebările pe care le ridică în momentul votului. Adică ce întreabă ei trebuia clarificat la comisie, unde pot participa, în afara membrilor, toţi colegii cu nelămuriri. Fiţi convinşi că nu se întâmplă aşa, cel mai probabil, secretarul fiind cel care aleargă după ei, ca să obţină avizele necesare. Prin urmare, 5% din indemnizaţie sunt încasaţi necuvenit.       

De la o vreme, după cum am observat, contrariaţi de volumul de muncă de tot râsul al consilierilor locali, tot mai puţin solicitaţi de Executiv - exclus să aibă ei iniţiative, care să îmbrace forma unor hotărâri de Consiliu - au ajuns întrunirile oficiale ale Legislativului municipal mai scurte decât lecţiile la grădiniţă. La care atenţia preşcolarilor nu poate fi solicitată mai mult de 15-30 de minute, în funcţie de grupă, căci se plictisesc. În cazul aleşilor, dacă Ţâroiu are grijă de ei să nu facă riduri lecturând documentaţii cu roaba, la convocările sale tot mai străvezii, ei sunt cei care plictisesc auditoriul cu banalităţile invocate în cel mai important for al municipiului. Ca să ne arate că merită banii prăpădiţi cu cel mai slab Consiliu Local din istoria Câmpulungului. Şi e o realitate că, de la un mandat la altul, avem un Consiliu mai slab decât precedentul, care, în schimb, ne costă mai mult. Se întâmplă ca aceste costuri să crească de câteva ori într-o legislatură, în funcţie de rapiditatea cu care creşte indemnizaţia primarului. A lui Ţâroiu să fi crescut de patru ori până acum, cifră care s-ar putea să-i producă hohote de râs beneficiarului, din cauză că memoria noastră a pierdut şirul majorărilor salariale în cazul primului bugetar al târgului. 

Fiindcă am ajuns la subiectul „preferat” al câmpulungenilor, bugetărimea din subordinea lui Liviu Ţâroiu, stimulată cu salarii triplate, cu vouchere de vacanţă, cu indemnizaţii de hrană şi cursuri pe litoral - în 2019 nu s-a putut, căci n-ar fi avut loc pe plajă de colegii de la Consiliul Judeţean -, intră în reorganizare.

Reorganizare înseamnă că angajaţii Primăriei Câmpulung vor fi mai mulţi, nu mai puţini, deşi Dumnezeu ştie cu ce vor fi plătiţi, când 2018 a arătat, fără echivoc, consecinţele dezastruoase ale deciziei nesăbuite de a umfla salariile, fără a ţine cont de veniturile proprii. Cei mai importanţi lideri ai instituţiei, Ţâroiu şi Iarca, susţin pe două voci că scade progresiv materia impozabilă şi, pe cale de consecinţă, scad veniturile proprii ale municipiului şi, cu toate acestea, ignori, când umfli salariile, această realitate care te conduce către faliment?! Uite că staff-ul Primăriei nu are temerea îngropării cu zile a Câmpulungului, umflând, după salarii, şi colectivul instituţiei.    

Reorganizarea, care intră în vigoare de la 1 octombrie, aduce 28 de posturi în plus pe noile organigramă şi stat de funcţii, în comparaţie cu cele aprobate în urmă cu trei ani. Cu ce mai era neocupat pe grila Primăriei, sunt disponibile 33 de slujbe călduţe, în care poţi să faci câte prostii doreşti, căci nu plăteşti. La Primăria Câmpulung nu se poartă decât sistemul de recompensare, nu şi cel de sancţionare. Apar o grămadă de compartimente noi, generate de nevoile depistate în intervalul 2016-2019, după cum susţin iniţiatorii reorganizării menite să le facă loc unora care întrunesc criteriile de eligibilitate cerute de stat. Dintre toate compartimentele şi serviciile noi, cel mai amuzant, gândindu-ne la oamenii pe care şi i-a ales Liviu Ţâroiu, ni se pare „Serviciul Dezvoltare Locală pentru facilitarea şi promovarea dezvoltării Municipiului Câmpulung, prin implementarea strategiilor şi politicilor de dezvoltare locală”. Scoateţi batistele, căci e de râs cu lacrimi! Oameni buni, capii aceştia ai noştri vizează, făţarnic, dezvoltare, când, dacă ar fi fost să stea numai în taxele şi impozitele locale, am fi mers, noaptea, cu torţe  pe stradă, fiindcă n-aveau cu ce plăti o factură! Ţâroiu le-a raportat câmpulungenilor că, anul trecut, a dat pe salariile de la Primărie cu 20 de miliarde de lei vechi mai mult decât a încasat de la cetăţeni. Iar el face un serviciu special pentru dezvoltarea locală! Nu că nu ne-ar trebui aşa ceva, dar dacă până acum n-ai arătat nicio intenţie de dezvoltare... Doar ai tocat banii lăsaţi de Andrei şi ai majorat, şi de două ori pe an, salariile. Punct.

Tot din categoria structurilor cu denumiri pompoase vom mai avea un Compartiment Strategii Urbane, un Compartiment pentru Monitorizarea Procedurilor Administrative şi Tehnologia Informaţiei şi un Compartiment Guvernanţă Corporativă. După cum remarcaţi, la capitolul „tichie de mărgăritar” menită să îndulcească golul de sub ea… Primăria nu duce lipsă de idei. Deşi avem o bănuială că sunt copiate 100%. 

Problema nu e că s-au împopoţonat infatuaţii lui Ţâroiu cu titulaturi de birouri care le gâdilă orgoliul, ci că nu sunt în ele oameni care să presteze impecabil activitatea reflectată de denumirea dorită. Oameni moderni, vizionari, deschişi, informaţi şi pregătiţi. Or „năşicile” cu care a ticsit Ţâroiu Primăria cumulează opusul calităţilor enumerate.

The most visited gambling websites in The UK