Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

În loc să ne construiască o piaţă nouă, C.N.I. îşi face damblaua cu stadioane noi pe seama Câmpulungului

 

Oricât de tare le-a intrat pe invers Liviu Ţâroiu câmpulungenilor, cu salariile neruşinate de la Primărie, începând cu al lui, cu mărirea taxelor şi impozitelor în fiecare an, cu lucrările semi-ratate şi neputinţa de a-şi disciplina propria instituţie, darămite un oraş întreg, are şi momente în care are dreptate. Şi începe să aibă dreptate, pentru că simte că rămâne fără bani. Are dreptate, de pildă, respingând cea mai recentă găselniţă de jaf din banii publici a Companiei Naţionale de Investiţii, care scoate de la naftalină un proiect la modă prin 2004, când s-a umplut Românica de săli de sport. S-a ales şi Câmpulungul cu două, prin programul celor 400 de săli al lui Năstase, una la „Dan Barbilian”, cealaltă, la Şcoala fostă nr.3. Odată revenită obsesia, la 15 ani distanţă de prăpădul de aproape 170 de milioane de euro, având ca rezultat, în foarte multe cazuri, nişte hale nefuncţionale - la Câmpulung, de bine, de rău, servesc activităţii sportive -, primarul în funcţie primeşte o ţidulă pe acelaşi subiect. Compania Naţională de Investiţii plănuieşte să ridice 170 de baze sportive, câte au rămas din planurile iniţiale, care erau tot de 400 de „bucăţi”. Una a fost programată la Câmpulung, drept pentru care C.N.I. i-a trimis o adresă lui Ţâroiu ca să-l întrebe dacă doreşte şi, bineînţeles, dacă are terenul necesar centrului de antrenament propus în municipiul nostru. 

Ca o paranteză, la Compania Naţională de Investiţii este depus, de doi ani, proiectul de reconstrucţie din temelii a halei comerciale a Pieţei Centrale. Şi nici până astăzi, instituţia Ministerului Dezvoltării Regionale nu a dat un răspuns ferm autorităţilor: o face, n-o face… Cel mai probabil, n-o face, căci dacă avea de gând să înceapă investiţia, îi punea pe ai noştri să-i predea frontul de lucru golit de clădirea actualei pieţe, a cărei demolare revine, ca sarcină şi cheltuială, administraţiei publice câmpulungene. 

În loc să ne dea veşti despre Piaţa Mare a municipiului, mult mai necesară decât irosirea banului public pe săli de sport, C.N.I. încearcă să bage pe gâtul municipalităţii o investiţie care nu este chiar „moca”, aşa cum s-au dat de ceasul morţii liberalii, auzind ce răspuns a dat Ţâroiu ministerului. Simţind că prinde încă un mandat de primar, în care nu va mai avea la discreţie o grămadă de bani, cum a fost cea lăsată de Andrei, primarul a manifestat prudenţă în corespondenţa cu Compania. Adică el ajută Compania să-şi facă meandrele şi interesele, trântind un nou stadion la Câmpulung, dar cine îl întreţine? Cine-i plăteşte funcţionarea? Şi-apoi n-avem destule stadioane?

Din aceste considerente, Liviu Ţâroiu şi-a pus scribii să-i însăileze un răspuns care cam „scălda” poziţia municipalităţii. În locul unei baze noi, nu mai bine reabilitează Stadionul Municipal, care este vai mama lui?! Odată „păcatul” mărturisit în faţa Consiliului, ce orăcăială a declanşat în rândul opoziţiei, care mai să-şi smulgă părul, să-şi rupă hainele, că a dat Ţâroiu cu piciorul unei asemenea oportunităţi! Unui asemenea câştig pentru sănătatea copiilor, pe care primarul acesta nesăbuit îi îmbuibă cu şaorme şi gogoşele înecate în ciocolată, la târgurile lui de pe bulevard! Dincolo de ironiile pe care nu ţi le poţi reţine, ca martor consternat al disperării bocite în gura mare a unor politicieni penibili, e adevăr şi în ce spun liberalii: copiii au nevoie de mişcare şi, în lipsa parcurilor şi a locurilor de joacă, a terenurilor de sport publice, gratuite şi deschise pe perioada vacanţei de vară, n-au unde s-o practice. Şi-am completa noi: decât să ţii banul la ciorap, ca să ai pentru salariile incompetenţilor din subordine, mai bine construieşti terenuri de sport la fiecare colţ de bloc. 

Copiii, însă, n-au unde să-şi consume energia şi din vina lor. Parcă era vorba, acum câţiva ani, tot de când e primar Ţâroiu, că se pune în Consiliu de un regulament de folosire a sălilor de sport ale unităţilor de învăţământ de către doritori din afara lor. Păi, l-a făcut cineva?! Dar acum urlă ca smintiţii că n-au copiii unde să se mişte, în siguranţă, feriţi de maşini, pentru că le e lene lor să mobilizeze Consiliile de Administraţie ale şcolilor, din care consilierii fac parte, ca să accepte folosirea sălilor de sport şi în alt scop decât pentru orele de Educaţie Fizică ale instituţiei respective. Noi suntem convinşi că directorii nu doresc, căci sunt cheltuieli cu paza şi utilităţile, plus că pot apărea deteriorări ale spaţiilor, cu consecinţa reparaţiilor pe spezele şcolii. Deci, nu se doreşte, nu că n-au copiii unde să facă sport, dacă am avea autorităţi categorice în faţa managerilor de şcoli. 

Ţâroiu are o justificare care sună pertinent, de data aceasta: decât o construcţie nouă, care echivalează cu costuri suplimentare pentru bugetul local, mai bine reabilitezi terenurile pe care le ai, în special stadionul mare. Şi dacă se poate, într-un viitor apropiat, să edifice o sală de sport în Vişoi, unde, într-adevăr, lipsesc spaţiile cu această destinaţie. Opozanţii nu i-au digerat argumentele şi s-a lăsat cu zbierete ca la nebuni: de ce nu le-a prezentat Ţâroiu hotărârea de Consiliu cu stadionul cel nou, că ei voiau s-o aprobe! Că ei voiau stadion la Câmpulung şi că Ţâroiu era obligat să-i întrebe pe ei, înainte să transmită Companiei că el nu-l vrea! 

Acuzatul, care nu dorea să-i supere electoral pe cei care gândesc la fel ca sportivii din Consiliu, s-a apărat cum că el n-are 16.000 de metri pătraţi decât un Grui. Unde are de gând să facă nenorocitul de bloc, după care jeleşte cu zece rânduri de lacrimi pe obraji un constructor aflat în sevraj, auzind proporţiile dezastrului de 208 miliarde de lei vechi, la comiterea căruia Primăria are complice Ministerul Dezvoltării. Trei sferturi pune ministerul, un sfert, Primăria şi… să trăiască şi să înflorească nevoiaşii! Şi-atunci s-a înfoiat şi Ţâroiu: vreţi stadionul şi nu vreţi blocul?! Căci bietul de el stă cu contractul semnat de minister pe masă şi el n-are hotărârea de Consiliu cu contribuţia Primăriei! Aşa-i trebuie! Că el - sau şi el - i-a umflat cu locuinţe în ANL pe liberali şi pe rudele lor, unii dintre beneficiari nemaifiind de mult prin Câmpulung.

The most visited gambling websites in The UK