Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Campanie la târg

 

Social-democraţii n-au ratat ziua în care muscelenii şi-au sărbătorit neamurile şi cunoştinţele alintate cu Lenuţa şi Costică, mai cu seamă că doi primari din zona noastră au asigurat „mise-en-place-ul” electoral: târguri cu căutare, într-o zi în care creştinul are interzis la grădinărit. Marţi, PSD-iştii, mai multe femei decât bărbaţi, cu Şerban Valeca, Dan Manu şi  Simona Bucura Oprescu, au mers la sigur, la Vlădeşti, unde Hristu Dică ţine târg de Sfinţii Constantin şi Elena. Lume multă, şi de o parte, şi de alta. Şi gazde, şi musafiri, perindaţi pe la toate mesele, unde sătenii s-au adunat la o halbă de bere şi o grămăjoară de mititei, la toate tarabele şi toate corturile. Acum, să nu le fie cu supărare alor noştri, dar Bucura, mai mult gazdă decât oaspete în această zonă, parte a teritoriului său, pe când parlamentarii răspundeau de colegii, a făcut din nou dovada că n-a pierdut timpul în anii petrecuţi lângă Nicolescu. N-a scăpat vânzător, de la brânzari la bişniţari, nesalutat, bătrân nepupat, adult neîmbrăţişat, aflat ori ba pe traseul deputatei, care n-a lăsat neacoperit niciun colţişor al târgului „înroşit” de alaiul aflat în vizită la primarul „reabilitat”. Şi reînscăunat, drept pentru care colegul care i-a ţinut locul, Leonard Şerban, şi-a reluat atribuţiile de secund purtător de pliante şi publicaţii de campanie, căci şeful era ocupat cu deschiderea drumului prin mulţime. Fiind mai mult teritoriu al Mioveniului decât al Muscelului, politicienii de la Câmpulung n-au avut reprezentare la acţiunea de acum trei zile, alăturându-i-se colegului Hristu Dică doar vecinii de la Stâlpeni, primarul Gabi Şerbănoiu şi viceprimăriţa Nicoleta Machedon. Şi vicele Costache, de la Mioveni, şi el, aflat, la fel ca Bucura, ca la el acasă. Pupături, pliante, poveşti şi poze cu cine a dorit o amintire… aşa s-a mai dus o zi din ultima săptămână de campanie, pe care ai noştri au cam lăsat-o să treacă fără agitaţie. 

Târg şi la Vultureşti, unde primăriţa Irina Poşircă şi-a pus sacoul cel roşu, căci primea lume bună de la partid. Pe Bucura n-au împiedicat-o nici codurile galbene ale acestei săptămâni să colinde uliţele şi curţile localnicilor de la margine de Muscel, unde i-a fost ghid ex-primarul Liviu Poşircă, sărit în ajutorul cumnatei şefă de Primărie, în a-şi onora sarcinile pe linie politică. La fel la Davideşti, unde primarul Ionuţ Sandu a fost scos la aer, să facă mişcare, căci munca la birou l-a aşezat, la capitolul greutate, înaintea tuturor primarilor musceleni.

Cu o zi înainte, fiindcă tot se întâlneau la Dâmbovicioara, PSD-iştii, de la Piteşti, Mioveni şi Câmpulung, şi-au dat întâlnire la Rucăr, unde Ionel Dulamă i-a dus tot la târg, fiind duminică şi alegători ieşiţi la cumpărături. Iar sâmbătă, social-democraţii de la Mioveni au dat o fugă la Rădeşti, pe ale cărui uliţe au fost conduşi de Gabi Şerbănoiu, un fel de şef de campanie pe Muscel, care nu ratează nicio manifestare, naţională, municipală ori comunală. Apoi la Gura Pravăţ, la bruneţii lui Boncoi, gătit într-un violet asortat la buchetul de liliac primit de Simona Bucura, care au suplimentat astfel stocul de pliante căpătate de la Miuţescu. Bucura n-a uitat nici de colaboratorii de la Schitu, Palaghiu şi Tudor, şi nici de oamenii de aici, unde i-au ţinut companie primarii din vecinătate, Matei şi Şerbănoiu. Ideea este că, acolo unde mobilizarea a avut-o ca autoare pe Bucura Oprescu, s-a simţit mai multă unitate decât la noi. Pe bolovănişul de la Poienari, pe asfaltul proaspăt din Mioarele, în piaţa de la Stâlpeni, la târgul de la Boteni... farmacii rurale, cârciumi, prăvălii alimentare, orice putea produce un vot n-a fost scăpat de pe itinerarul social-democratei, care nu se joacă atunci când face campanie partidului.  

Nu insistăm asupra raidurilor prin cartierele Mioveniului, unde organizaţia a deplasat zeci de persoane, nu o mânuţă, cât au numărat însoţitorii lui Ţâroiu pe la blocurile sociale din Vişoi. Ce spuneam data trecută, că mişcarea PNL pentru europarlamentare s-a simţit incomparabil mai mult în zona Piteştiului, este valabil şi pentru social-democraţi, care le datorează colegilor de la Mioveni acţiunea într-o bună parte a comunelor Muscelului. Dragnea s-a ferit de Muscel şi Câmpulung, dar nici Ţâroiu n-a plâns după el, din cauză că l-a fentat cu banii alocaţi de la centru, în care îşi pusese nădejdea pentru proiectele aşa-zis sociale. Cum este prostia de bloc din Grui, pe care vrea s-o construiască la un preţ de infarct, în condiţiile în care el are străzi şi trotuare în cartiere făcute harcea-parcea. Şi nici Rovana Plumb n-a fost tentată să vadă Câmpulungul, tulind-o după discursul de 30 de minute, rostit pe scena Clubului ARO, sub pretextul că a început să plouă. Şi la Piteşti a plouat în acea zi, dar condiţiile meteo n-au constituit un impediment pentru candidatul nr.1 de a lua centrul reşedinţei de judeţ la pas, cu un puhoi de lume după ea.

După gecile roşii etalate, marţi, la Vlădeşti, au urmat fularele galbene, căci şi liberalii au profitat de ocazie să-şi facă puţintică imagine, cu Bica, Miuţescu şi candidata Sorina Marin, adusă în aceeaşi zi şi la Câmpulung, în Piaţa Centrală. Unde primirea le-a făcut-o doamna Nina, celebră după instantaneul cu Orban, care i-a promis că o cadoriseşte cu o pălărie galbenă, cu care s-o înlocuiască pe cea roşie. Liberalii şi-au concentrat acţiunile, în ultima săptămână, la Piteşti, după cel mai important eveniment politic al partidului, mitingul din Piaţa Victoriei, unde, dintre câmpulungeni, doar Cristi Creţu s-a lăsat pozat în mulţime. Şi veteranul Dumitraşcu, în autocarul care-i ducea pe argeşeni la Bucureşti. Fiindcă am atins subiectul prezenţei câmpulungenilor la mişcările stradale, specifice campaniei, Blidaru şi câţiva tovarăşi de partid şi-au sacrificat duminica şi au „îngroşat” rândurile participanţilor la mitingul PSD de la Târgovişte. 

ALDE Câmpulung, fără Sergiu Cicu, a jucat, până acum, în deplasare. La Braşov, unde Tăriceanu i-a convocat pe susţinători la un marş împotriva abuzurilor, căruia i-au dat curs Bivol şi Enescu. ALDE s-a păstrat pentru final, planificându-şi să-l aducă la Câmpulung pe Tăriceanu cât mai aproape de ziua alegerilor, ca să fie proaspătă impresia alegătorului în momentul votului. Greu de crezut că se repetă - de data aceasta, pentru candidaţii partidului la europarlamentare - povestea de la prezidenţiale. Acum cinci ani, atât de mult a contat că Tăriceanu a fost singurul candidat care s-a obosit să bată drumul la Câmpulung, încât votanţii din municipiu i-au dublat procentul scos de independent la nivel naţional.

The most visited gambling websites in The UK