Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

În primăvara electorală se numără fripturiştii. Şi fitiliştii

  • Written by Magda BĂNCESCU
  • Hits: 681

 

Pe senatorul Marin l-a buşit râsul în momentul în care o colegă de-a noastră, din presa locală, l-a întrebat dacă, în anul electoral 2019, care precede unul la fel de electoral - chiar mai de interes pentru oamenii locului -, cu alegeri locale şi parlamentare, înregistrează pierderi. Şi dacă ar înregistra, n-ar fi o pierdere mare, a intervenit cu răspunsul „administratorul” Liviu Ţâroiu, care nu poate ieşi cu totul din pielea de politician, chit că auzim la el refrenul lui Călin Andrei, cum că Primăria bate politichia. Bârfele despre pierderile care ar „paşte” PSD Câmpulung sunt, de obicei, o formă de şantaj practicat de membrii aspiranţi la o promovare în cariera politică. Adică folosesc diversele surse de împrăştiere a nemulţumirii care, chipurile, se soldează cu o demisie din partid, ca să obţină ce doresc. Şi, de regulă, doresc să fie parlamentari, primari, şefi de instituţii şi servicii cu şanse de a fi transformate în societăţi ale Consiliului Local şi ce şi-or mai dori, atunci când politicul te saltă profesional. 

Pe PSD-iştii locali, din câte lasă ei să se înţeleagă, n-au început să tremure de spaimă cusăturile nădragilor că le pleacă valorile din partid. Sau că fac valuri cu plecarea, ca să obţină ce doresc. De pildă, o fostă consilieră locală, care şi-a făcut aroganţa şi cu Consiliul Judeţean, vrea mai mult. În contradicţie cu planurile partidului, care vrea s-o „pensioneze”, căci sunt atâţia la rând, care-şi aşteaptă răsplata. Şi consiliera de profesie, şi soţul, ţinut de partid în puf, în funcţii echivalente cu traiul în paradis, ar ameninţa cu demisia din partid, acum, la bătrâneţe, dacă madama cu ifose de deputăreasă nu va fi moţul grămezii pregătite pentru Parlament, la anul. Probabil, râsul diplomat al preşedintelui de organizaţie municipală avea în spate informaţia privindu-i pe „fripturiştii” până la moarte, care umblă în târg de ceva vreme. Dar, cum era normal, a infirmat existenţa unor vociferări oficiale ale celor care se vor mai în faţă decât sunt. Pare-se, ar fi situaţia şi a doi consilieri locali ai partidului de la putere, daţi şi ei de „gura târgului” pe lista de potenţiali dezertori. Dacă pretenţiile la Primărie ale unuia dintre aceştia nu ni se par anormale, lăsând impresia că are capacitatea să zdruncine o instituţie aflată într-o lâncezeală insultătoare, în schimb, celălalt a fost ajutat cu vârf şi îndesat de partid. Şi de primar, care i-a salvat soţia care muncea în privat, angajând-o la stat, în sistemul medical, unde salariile îi bagă în boală până şi pe bugetarii de la Primărie. În cazul celui de-al doilea, chiar nu vedem ce şi-ar putea dori mai mult decât un loc în Consiliul Local, nefiind bun nici de vice, exclus de primar. Poate funcţia de şef la Casa de Cultură sau, cine ştie, la Muzeu, căci tot i s-a „ciuntit” mandatul lui Alexandru Oprea, de la cinci ani la trei ani. 

Cum era firesc, Marin a contrazis ideea de plecări, în acest moment, dar tot el a admis că… nu se ştie niciodată. „Acum, nu ştiu ce gândeşte fiecare.”, a căutat liderul social-democraţilor câmpulungeni să domolească presupusele frământări mocnite în culisele formaţiunii locale, posibil să fie reale, posibil să fie inventate de opoziţionişti, care speculează tendinţa cătrăniţilor din PSD de a se da cu Ponta. Deocamdată, nemulţumiţii nu s-au arătat nemulţumiţi, a spus-o cu alte vorbe omul politic Ţâroiu, care nu va plânge pentru una-două persoane. Dacă e să se ducă la Pro România, care, la începutul acestei primăveri, s-a înfipt cu cortul în buza bulevardului, pentru a-i îndemna pe câmpulungeni să fie alături de Corina Creţu şi Victor Ponta. I-am remarcat între susţinătorii partidului alăturat celor trei, despre care ştim sigur că au rămas pe poziţii, de la precedentele alegeri, pe Răcăşanu, tatăl şi fiul, ei fiind cei mai cunoscuţi din grupul însărcinat cu strângerea de semnături pentru europarlamentarele de la sfârşitul acestei primăveri.

În schimb, sunt înscrieri, susţin şefii social-democraţilor din oraş, nu neapărat ale unor persoane cu notorietate, ci ale unor oameni de rând, care vor să se facă membri de partid şi care bat la uşa PSD fie din proprie iniţiativă, fie cu recomandare de la membrii Biroului Municipal. Ţâroiu povestea amuzat că pe doi inşi care au venit la cortul PSD cu gura mare, revoltaţi pe PSD-işti, din pricina harababurii din ţară, aşa i-a învârtit şi ameţit Sârbu, că au şi semnat cererea de intrare în partid. Or fi semnat ca să scape de discursurile cu rol de somnifer ale profesorului care, în Consiliu, este cel care pune concluziile după aproape fiecare proiect de hotărâre.   

În ciuda mesajelor anti-Iohannis ale lui Marin şi Ţâroiu, semn de campanie electorală pentru prezidenţiale, cei doi susţin că municipiul a intrat în pregătiri pentru europarlamentare, de aceea s-au şi înteţit şedinţele la partid. Deocamdată, fără aliaţii ALDE, unul dintre motive, enunţat de primar, fiind că „nu ştim prea bine cine e preşedintele. Am pornit cu unul, ne-am trezit cu altul.” Dar Ţâroiu insistă că vorbeşte şi se înţelege şi cu Bivol, şi cu Sergiu Cicu, în compania cărora se afişează, la evenimentele publice, primul candidat la Primărie anunţat, Dan Enescu. 

Pe la sfârşitul anului trecut, primarul în funcţie spunea că, în cadrul organizaţiei care îl susţine, nu s-au discutat eventualele candidaturi pentru Primăria Câmpulung şi restul primăriilor muscelene, fiind mult prea devreme. „Să trecem pragul alegerilor europarlamentare, după aceea începem să ne gândim”, îndemna Ţâroiu, care dezminţea o posibilă ascensiune a sa între candidaţii la alegerile parlamentare. „Lumea bagă, pe surse, fel şi fel de “fitile”. Nu cred că partidul va accepta să-mi retrag candidatura de la Primărie.”, afirma Liviu Ţâroiu înainte să se încheie 2018. Doar dacă va găsi un candidat mai bun, a mustăcit acesta, cunoscând dificultăţile partidului de a găsi ocupanţi ai locurilor în Consiliu, darămite unul straşnic pentru scaunul de primar.

The most visited gambling websites in The UK