Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Tifla aleşilor faţă de GAL-ul lui Ţâroiu

  • Written by Magda BĂNCESCU
  • Hits: 777

 

În categoria evenimentelor cu sala goală s-a înscris şi a doua conferinţă publică - de data aceasta, fără public - pe un subiect, teoretic, de interes numai dacă ne gândim la suma aflată la discreţia GAL Câmpulung Muscel. Aproape 7 milioane de euro, care va fi consumată doar în trei zone considerate sărace sau marginalizate, cum elegant s-au exprimat autorii strategiei în baza căreia va presta pentru defavorizaţi acest Grup de Acţiune Locală. Măcar bugetul acestei structuri de lucru merita atenţia comunităţii, care, în acest caz, nu este culpabilă pentru dezinteresul reflectat de puţinele scaune ocupate în sala de festivităţi, unde s-a ţinut prezentarea. Consultantul susţine că evenimentul a fost anunţat pe site-ul Primăriei, afirmaţie neadevărată. Noi am consultat sursa indicată şi, în afara unei invitaţii lansate câmpulungenilor de a-şi da cu părerea, la o adresă de e-mail, despre Strategia de Dezvoltare a Serviciilor Sociale, şi ea trecută în revistă joia trecută, odată cu intenţiile GAL-ului în „sărăciile” municipale, nimic despre vreo întâlnire la Primărie, cu dată şi oră! Cu siguranţă, a fost o scăpare, căci interesul organizatorilor era de a se adresa unui auditoriu consistent, nu aleşilor locali, nici aceia prezenţi în formulă completă.               

Liviu Ţâroiu a căutat să drege greşeala, anunţând la şedinţa de Consiliu, care s-a ţinut înaintea dezbaterii despre GAL, că s-a semnat contractul de finanţare pentru GAL şi că urmează, în sala alăturată, evenimentul despre care povestim. N-a fost suficient anunţul primarului pentru a-i face pe cei prezenţi să rămână locului, încă 45 de minute, peste iritanta întrunire a Legislativului. Asta pentru că presa avea programul făcut: după Consiliu, avea loc, la Clubul ARO, Festivalul de Satiră. Şi nici toţi consilierii locali n-au dat ascultare rugăminţii lui Ţâroiu de a sta şi la GAL, mai cu seamă că se făceau de râs în faţa musafirilor, deputata Bucura Oprescu şi primarul Georgescu, de la Mioveni, care pierduseră două ore şi jumătate, din cauza agendei date peste cap de „încurcă-lume” de la Câmpulung.

Iată ce bănuim noi că s-a întâmplat de-a rămas dezbaterea fără public. Moderatorul Bertea Hanganu spunea că acţiunea lui trebuia să se ţină de la ora trei a după amiezii. Adică înaintea şedinţei de Consiliu cu o oră. Programarea i-a fost răsturnată de decizia luată de comun acord de primar şi consilieri de a devansa cu o oră dezbaterea lunară, care, în loc de ora patru, a început la trei. În prostul obicei al dezorganizării totale în care se complace Primăria noastră, nimeni nu i-a anunţat pe Simona Bucura Oprescu şi Ion Georgescu să nu bată drumul la Câmpulung la ora propusă, căci s-au inversat evenimentele. Georgescu şi-o fi potolit aşteptarea disperantă şi nervii cauzaţi de turuiala absurdă fumând şi dând ture prin Primărie. Însă deputata a asistat răbdătoare la o porcărie de dialog între conducătorii Câmpulungului. Aşa ca de Centenar, umbrit de penibilul aleşilor, care a făcut ca o ordine de zi, care n-avea de ce să consume mai mult de o oră, cu sesiunea de „diverse” şi „La Mulţi Ani!”, să se ducă la aproape două ore şi jumătate! 

Acesta bănuim că a fost motivul pentru care organizatorii seminarului despre GAL n-au mai anunţat cetăţenii să vină la Primărie, neştiind cât au de gând conducătorii să lungească şedinţa de Consiliu. Ai cărui componenţi s-au grăbit să pună coada pe spinare, făcându-ne de două ori de râs în faţa oaspeţilor, deşi dovada de minimum respect nu-i costa decât trei sferturi de oră. De la PNL a stat, de ruşine faţă de naşa lui de cununie, Bogdan David, care l-a avut alături de el, preţ de 15-20 de minute, pe Lucian Ionescu. La un moment dat, a întins-o şi acesta din urmă. Dacă la fel procedaseră colegii State, Creţu, Anca Dumitrescu şi Mănescu după Consiliu! Nici Liviu Ţâroiu n-a reuşit să-i ţină pe loc pe toţi ai lui, „evaporându-se” la trecerea dintr-o sală într-alta Nora Bădescu şi Florin Pană. Absenţa PSD-istei o putem considera motivată, având un bebeluş acasă. În schimb, restul au tulit-o şi nici la Sergiu Cicu, peste drum, la Satiră, n-au ajuns. 

Ruşinos, dar deloc surprinzător la nişte lideri de comunitate parcă ciudoşi că vin nişte milioane de euro la Câmpulung, chit că simţim de pe acum că o grămadă vor fi fuşeriţi în bunul stil românesc. Dacă numai pe informare şi promovare - exact ce a lipsit evenimentului de care au fugit, lăsând golaşe realizările fotografice ale fostului inspector şef al învăţământului, Gabriel Bratu, devenit pozar de ocazie - GAL şi-a propus să toace (ţineţi-vă bine!) 250.000 de euro! Peste 11 miliarde de lei vechi! Dacă asta nu miroase a bani vânturaţi… Nu mai vorbim despre fondurile cu ghiotura alocate de UE GAL-ului pe ceea ce se cheamă „ocupare”: aproape 1,5 milioane de euro, pentru angajarea dezavantajaţilor. 

Dezavantajaţi pe care Liviu Ţâroiu i-ar avea în celălalt proiect cu amărâţii târgului, de peste 4 milioane de euro, numai dacă i-ar aduce legaţi în lanţuri. Îngroziţi că vor fi obligaţi să se angajeze, nevoiaşii din „Şerpărie” au respins categoric subvenţiile şi masa caldă oferite doar ca să vină la cursuri, având efect zero îndemnul „Schimbă-ţi viitorul!” Păi, de ce să-l schimbi dacă prezentul este lipsit de griji?! „N-am înscris în POCU pe niciunul”, a spus-o cu o francheţe dezarmantă primarul Ţâroiu, după ce consultantul a expus ca pe un viitor succes integrarea pe piaţa muncii a 1.500 de inşi din zonele vizate de GAL. Ţâroiu le promisese că le face blocurile de la ARO „boboc”, având la dispoziţie vreo 400.000 de euro, dacă nu greşim. Dar dacă n-a venit niciunul să intre în program… Iar cum proiectul are regulile lui, rămân în mizerie pe mai departe.

 

The most visited gambling websites in The UK