Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Liberalul Vlădescu, la concursurile de angajare ale PSD

  • Written by Magda BĂNCESCU
  • Hits: 905

 

Bugetar la bugetari trage. Este impresia lăsată de cele mai recente concursuri de angajare organizate de Primăria Câmpulung, unde s-au bulucit ca să se aranjeze, spulberând şansele - dacă au existat vreodată - ale concurenţilor anonimi, doi directori de carieră: Liviu Popescu şi Ionel Vlădescu. În cazul lui Popescu, şef la Şantier din vremea cumnatului Buta, dacă nu greşim, nu dorinţa de varietate după cei 20 de ani în acelaşi post l-a determinat să accepte schimbarea cu care îl sâcâia pe Ţâroiu, cu declaraţii de presă neautorizate de partid, tovarăşul Dumitrescu. Directorul ADP-ului, ca personal contractual, nu era retribuit la fel ca ceilalţi directori ai Primăriei, Iarca şi Bădiţa, cu peste 100 de milioane de lei vechi, salariu de bază. Între cei trei directori era o diferenţă de aproape 25 de milioane de lei vechi, ADP-istul şef câştigând 76 de milioane, leafă de bază. Ca să se pună la adăpost, profesional vorbind, Popescu a lăsat ADP-ul pentru un job mai slab ca remuneraţie cu vreo 20 de milioane. Şi aşa se înmulţiseră cârâielile în PSD, că Ţâroiu nu-i schimbă pe şefii de servicii şi societăţi moşteniţi de la Călin Andrei, deşi venise timpul ca puterea să-i aranjeze pe ai săi. Prin urmare, cu toată apropierea dintre Ţâroiu şi Popescu, primarul trebuia, odată şi odată, să dea ascultare şi partidului în vrie să-şi instaleze membrii merituoşi în funcţii productive. 

Cum proba interviului este ca trecută, după reuşita la scris - şi pe noi ne umflă râsul relatând despre succesul admiterii la concursurile Primăriei -, Liviu Popescu şi-a făcut intrarea în instituţie, unde se poartă ţopăiala dintr-un post într-altul mai bine plătit. Deocamdată, trebuie să se mulţumească cu atribuţiile la Transport Public Local, unde are în grijă activităţi care merg din inerţie: taximetria şi maxi-taxi, ambele generatoare de nemulţumiri şi reclamaţii. Dacă Ţâroiu îl va ţine aici sau îl va recompensa cu o poziţie mai bună şi un salariu pe măsura prieteniei dintre ei, vom trăi şi vom mai povesti. 

În ceea ce-l priveşte pe liberalul Vlădescu, despre care Liviu Ţâroiu glumea, amical şi neoficial, că nu mai vrea el să stea la Pieţe - deşi bănuiala noastră este că nu vrea el, primarul, să renunţe la serviciile sale -, acesta şi-a ratat a doua şansă de a-şi găsi serviciu. La stat, fireşte, unde altundeva?! Că doar nu era să opteze pentru una dintre slujbele în privat, căutate inclusiv prin intermediul ziarului nostru, destinate celor cu pregătire tehnică superioară! Avem în cap un exemplu proaspăt: colegul său de partid, Minu Năstase, plecat de la stat la privat, ca director la o firmă de mezeluri în vecinătatea Câmpulungului, a anunţat recrutarea de personal în mai multe rânduri. Şi ne vine greu a crede că-l punea colegul să umple cârnaţi pe camaradul şef peste Pieţe vreo 13 anişori. Dar, pesemne, serviciul la patron îi „pute”, în general, - nu ne referim în mod deosebit la directorul societăţii Consiliului Local - angajatului de la stat, căruia statul nu-i cere nimic din ce caută privatul: competenţă, disciplină, performanţă. 

Ionel Vlădescu a înregistrat al doilea eşec în încercarea de a se încadra în muncă într-o instituţie înroşită la vârf. S-a amăgit că poate deveni administrator la Spitalul Municipal, însă s-a retras înainte de a fi testat de comisia pusă de Grigore Stănescu să aleagă ocupantul perfect. Dacă s-a ivit oportunitatea unor funcţii la Primărie, Vlădescu şi-a forţat norocul, deşi, mai mult ca sigur, ştia că n-are nicio şansă. Adică trebuie să fii naiv ca să nu realizezi că n-ai şanse de câştig la examenele fiefului PSD-ist din Primăria Câmpulung, care face angajări tot cum făcea PNL-ul. Previzibil, şefului Pieţelor i s-a respins dosarul, după cum, probabil, au simţit candidatul şi restul câmpulungenilor care au ascultat cu atenţie dialogul dintre David, Ţâroiu şi secretarul Ramona Simion, purtat la şedinţa Consiliului Local din august.

La acel moment, şeful de partid al lui Vlădescu a chestionat-o pe proaspătul secretar al Primăriei pe tema celor cinci locuri scoase la concurs, unele proceduri fiind reluate, din motivul negăsirii unor persoane interesate să le ocupe. Ca o paranteză, eşecul găsirii unor concurenţi pentru poziţiile vacante la Urbanism şi Investiţii - Achiziţii a constituit contextul în care Liviu Ţâroiu a invitat tinerii să dea năvală la Primărie, exclamând entuziasmat că lui îi place să lucreze mai mult cu tineri. Nu, vezi Doamne, cu pensionarii ţinuţi pe lângă casă, cu rol de sfătuitori personali. David a reclamat, acum trei săptămâni, că procedura a fost oprită, în mod curios, după depunerea dosarelor. Când să vină pretendenţii la concurs, poftim belea!, s-a suspendat concursul! 

Bineînţeles, a existat o explicaţie şi anume că A.N.F.P. a schimbat criteriile legate de vechimea candidaţilor, care s-a redus de la nouă ani la şapte ani. Cum cel care a solicitat justificarea a respins-o categoric, Ţâroiu s-a arătat dispus să-i dea o maşină a Primăriei, ca să facă, pe cheltuiala noastră, o deplasare, în scop de documentare, la Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici. Liberalul nu şi-a abţinut remarca potrivit căreia inclusiv în cazul Ramonei Simion, secretar interimar, criteriile de concurs, prin promovare, au fost astfel meşteşugite încât să nu se încadreze nimeni altcineva. Chiar a felicitat-o public pentru „concursul” pe care urmează să-l ia.       

David n-a vorbit dezinteresat, interesul intervenţiei sale fiind postul vizat de Vlădescu, pe care nu ştim cât îl dezavantaja lărgirea perioadei de vechime, făcându-le loc şi altora mai puţin rodaţi în respectiva specialitate, de vreme ce el n-a corespuns altor cerinţe ca să devină consilier la Investiţii - Achiziţii Publice. Cel care îl va ocupa, nemaiavând de susţinut decât interviul, formalitate bifată astăzi, este Marian Bădescu, coincidenţă de nume - sau nu - cu proaspătul soţ al consilierei locale de la PSD, Andreea Nora Bădescu, Fărcăşanu, la alegerile din 2016.

The most visited gambling websites in The UK