Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

S-au stabilit şi „Cetăţenii de Onoare” din 2019

  • Written by Magda BĂNCESCU
  • Hits: 975

Deşi eram convinşi că Executivul n-avea nicio emoţie pentru ordinea de zi a celei de-a treia întâlniri a Consiliului Local, din ultimele două săptămâni, comentariul unui coleg de partid al primarului, lansat la începutul şedinţei de acum trei zile, a tulburat oarecum liniştea dinaintea tumultului „Împreună pentru Câmpulung”. Şi nu numai că a tulburat armonia instalată între politicieni, temporar, cât ţin Zilele Municipiului, dar a şi trădat maniera pe mai departe dezorganizată în care se lucrează la Primărie. „Cetăţenii de Onoare”, de pildă, care parcă trebuiau propuşi şi selectaţi după reguli noi, după o procedură riguroasă, ca să se mai cearnă un pic „gloata” onorabililor. Tovarăşul de partid al lui Liviu Ţâroiu, care a vociferat până să apuce aleşii să se aşeze pe scaune, avea perfectă dreptate. Ar fi trebuit să existe o publicitate mai apăsată  - deşi ne amintim că a fost o vorbă în Consiliu ca, până la începutul lunii iunie, cine are ceva de propus să propună - referitoare la procedura de nominalizare a personalităţilor îndreptăţite să fie premiate cu cea mai importantă distincţie a municipiului. Consilierul Dumitrescu, absent, pesemne, la şedinţa la care s-a zis, într-o doară, data limită 1 iunie, a ratat momentul până la care putea supune atenţiei colegilor profesionistul pe care el îl vedea potrivit a fi recompensat cu recunoştinţa comunităţii exprimată prin titlul cu pricina. Dumitrescu intenţiona să le recomande camarazilor o somitate a vieţii medicale din România, Cătălin Copăescu, datorită performantelor profesionale reflectate de cele peste 4.500 de intervenţii chirurgicale, dar, mai ales, datorită apropierii şi dragostei sale pentru locurile natale. Sentimente care îl fac ca, atunci când aude că a venit la spital cineva de la Câmpulung, să lase tot şi să-l rezolve pe cel de acasă. 

Frumoasă şi mişcătoare prezentarea făcută de ales în susţinerea propunerii sale, din păcate, tardive, pe fondul eternei comunicări defectuoase între Executiv şi Legislativ. Mai cu seamă că ideea era total dezinteresată, mărturisind sub cuvânt de onoare că nu-l cunoaşte pe doctorul Copăescu şi că n-a stat niciodată de vorbă cu el. În cazul acesta, este defectuoasă comunicarea şi între membrii PSD Câmpulung, care se puteau pune de acord pe cine promovează la această ediţie rotundă, cu numărul 20, când s-ar fi pretat nişte „Cetăţeni” de răsunet. Este adevărat, e şi greşeala lui că nu s-a interesat despre formalitatea al cărei prestigiu avea de gând să-l crească graţie personalităţii sugerate cu întârziere. Crezând că se mai poate face, totuşi, ceva, în seara dinaintea votului în Consiliu asupra celor cinci „Cetăţeni de Onoare”, consilierul i-a trimis un e-mail primarului, care l-a lămurit că e prea târziu. Cele două comisii ale Consiliului Local implicate în procedura de selecţie - care n-au selectat nimic, ci, pur şi simplu, au constatat care sunt sugestiile devenite proiecte de hotărâri - s-au întrunit, chipurile, au analizat şi au decis.

Ca să vedeţi ce abject lucrează politicienii care ne conduc şi care orăcăie că a căzut în derizoriu titlul de „Cetăţean de Onoare”, dacă PSD-iştii l-au propus pe Constantin Staicu, liberalii le-au făcut în ambiţie şi l-au băgat şi ei la înaintare pe Ion Dumitraşcu. Acum, nu vrem să zicem nimic rău de Dumitraşcu şi nici de alţii, dar chiar nu-şi mai vede nimeni lungul nasului?! În asemenea circumstanţe penibile, cine şi-ar mai dori sau cine s-ar simţi onorat să-i fie decernat premiul pe care nu ne-ar  mira să-l vedem într-o bună zi vândut pe o tarabă, la Zilele Câmpulungului, ca o tinichea fără valoare. 

Altfel arăta Liviu Ţâroiu cu doctorul Copăescu lângă el, în faţa publicului invitat la recepţia de la „Ciobănaşul”, în cadrul căreia se conferă titlurile, din nou prea multe, chiar dacă primarul se declara mulţumit că acoperă multe domenii. Mai puţin pe cel medical, carenţă care, susţine şeful Executivului, va fi îndreptată la ediţia din 2019. El însuşi i-a nominalizat pe doi dintre specialiştii foarte buni care ne reprezintă în ţară, graţie succeselor profesionale extraordinare: doctorii Barbilian, de la Bucureşti, şi Bratu, de la Timişoara şi, cu siguranţă, mai sunt şi alţii. Băiatul lui Staicu, i-a venit rapid în memorie alt exemplu, avându-l în faţă pe fostul său profesor de la liceu. L-au completat colegi din Consiliu, care l-au adăugat enumerării pe fiul medicului Valerian Iosifescu. 

Anul viitor, a asigurat Ţâroiu, care s-a confesat că îi cunoaşte foarte bine pe părinţii lui Cătălin Copăescu şi că îl cunoaşte foarte bine şi pe el, vom avea „Cetăţeni de Onoare” şi medici, care sunt şi profesori universitari, cum sunt cei despre care s-a vorbit miercuri după amiază, pentru că, în 2018, au fost preocupaţi să-l facă pe Dumitraşcu „Cetăţean de Onoare”. De parcă n-a „mâncat” destulă indemnizaţie de consilier, îi mai trebuia şi titlu! Dacă tot se discuta despre „Cetăţenii” din 2019, profesorul Staicu a atenţionat în privinţa lui Adrian Benţea, analist de marcă, absolvent al Liceului „Dinicu Golescu”. Dacă o avea loc de puhoiul de valori locale! Păcat, mare păcat că purtătorii de titlu continuă să fie stabiliţi la mica înţelegere între partide, în loc să-i aducă acasă, de sărbătoarea Câmpulungului, şi să-i prezinte comunităţii pe oamenii care ne fac să ne simţim mândri că s-au ridicat dintre noi! 

Cum „procedural” nu s-a mai putut, ca s-o cităm pe preşedinta de şedinţă, să fie completată lista, şedinţa s-a împotmolit tot dintr-o scăpare procedurală. Lipseau buletinele de vot, fiind vorba despre persoane pe care, poate, unii nu voiau să le voteze. Şi nici ca oamenii pe care nu i-au votat să afle. Din păcate, şi noi, cei din presă, care am asistat de pe margine la noua rundă de stângăcii ale aleşilor, am fost privaţi de numărul voturilor „pentru”, al celor „împotrivă”, dacă au existat, şi al abţinerilor, despre care ştim sigur că au existat. Singura remarcă făcută ca deznodământ amar, cu repetiţie, pe acest subiect decepţionant este că toţi au trecut cu majoritate de voturi şi aşa s-a închis şedinţa. Nu înainte ca Ţâroiu să insiste la consilieri, ştiindu-le obiceiul de a nu servi programul Zilelor Municipiului, să facă act de prezenţă la acţiunile care debutează în acest weekend cu ciclismul. 

Tot fără obiecţii a trecut la votul Consiliului şi asocierea cu afacerista de la Târgovişte care ne organizează sărbătoarea anunţată de meteorologi a fi stropită de sus din belşug. În afară de Palmyra, au procurat caietul de sarcini alţi doi solicitanţi, care n-au avut şi calitatea de ofertanţi, preferând să nu intre în cursă cu asociata preferată a Primăriei Câmpulung.

The most visited gambling websites in The UK