Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Creşte familia Primăriei

 

Angajaţii Primăriei s-ar putea să aibă colegi noi pe statul de plată al chenzinelor, fapt care, după toate legile Matematicii, înseamnă bani mai puţini de căciulă, dacă „grămada” rămâne aceeaşi. Sigur nu va spori, dimpotrivă, va scădea, pentru că mor mai mulţi plătitori de taxe şi impozite decât se nasc. Iar cei care se nasc în aceste vremuri sigur nu rămân în Câmpulung, ca să aibă certitudinea salariilor neruşinate cei care au avut cu ce să prindă un post la Primărie. Apropo, să i se facă rău primarului nostru când a citit, vineri dimineaţă, în ziarul lui preferat, ce salarii se iau în mână la Spitalul Municipal, unde recordul îl deţine un medic, cu aproape 24.000 de lei! Un sfert de miliard de lei vechi, pe care omul îl câştigă lunar, dar nici cu ceilalţi nu ne e ruşine, de vreme ce le intră în cont, în ziua de salariu, în jur de 15.000 de lei. Şi sunt mai multe asistentele care iau 5.000-6.000 de lei net decât colegii cu aceeaşi meserie plasaţi sub acest câştig. Or, la un asemenea festin salarial, să continui să te uiţi după răsplata pacientului, se cheamă nesimţire cronică! Să revenim la oile noastre din Primărie, pe cale să se înmulţească dacă municipalitatea va fi obligată - şi va fi, căci este lege - să preia Clubul Sportiv „Muscelul”, de care Ministerul Tineretului şi Sportului vrea să scape, ca să se despovăreze de o cheltuială. Care, într-un an, ar ajunge la aproximativ 20 de miliarde de lei vechi. Belea curată pentru amărâtul buget local, care municipiului nu-i ajunge nici pe o măsea, după ce plăteşte salariile şi utilităţile. 

Înghesuirea mai multor angajaţi în acelaşi fond de salarii, dacă se va ajunge la preluarea personalului C.S. „Muscel”, cu dandanalele aferente, va conduce la diminuarea lefurilor actuale, care se plătesc în Primărie şi instituţiile subordonate. Liviu Ţâroiu şi consilierii locali zic că, vezi Doamne, nu preiau structura sportivă din teritoriu a ministerului, dacă ministerul nu se angajează să finanţeze pe mai departe salarizarea şi întreţinerea clubului. Parcă e după ei! Ce a declanşat discuţia despre aglomeraţia de sub acoperişul Primăriei? O ţidulă a Consiliului Judeţean, care îi punea în temă pe ai noştri cu ce-i aşteaptă. Iar ai noştri, ca să se dea cocoşi la şefii de la judeţ, cică pun condiţii. Adică sunt de acord cu preluarea Clubului Sportiv „Muscelul”, dar să nu plătească salariile angajaţilor şi facturile la utilităţi. Însă funcţionarea unităţii M.T.S.-ului presupune mult mai multe cheltuieli decât cele care i-au băgat în sperieţi pe aleşi, toate competiţiile şi evenimentele sportive generând costuri. Asta ne mai lipsea, în condiţiile în care nădragii ferfeniţiţi de cât s-a tras de ei în toate direcţiile de-abia se mai ţin pe dosul Câmpulungului! În scenariul optimist, Liviu Ţâroiu vorbeşte despre o preluare ca în cazul şcolilor şi al spitalelor, unde banii de salarii şi funcţionare provin din bugetul de stat, iar municipiul susţine investiţiile. Deocamdată, transferul este la stadiul de teorie, însă, ieri după amiază, a fost programată o şedinţă comună a primarului Ţâroiu şi comisiilor reunite ale Consiliului Local, care au solicitat înainte de întâlnire tot ce înseamnă cheltuială a C.S. „Muscel”. Asta ca să se vorbească nu pe vorbe, ci pe cifre, înainte de a lua hotărârea preluării. Şi sigur o vor lua, pentru că, în situaţia refuzului autorităţilor de a trânti încă un bolovan pe spinarea comunităţii locale, soarta clubului este pecetluită: cel mai probabil, va fi desfiinţat. 

Trecem peste acest subiect care sigur îi lasă indiferenţi pe majoritatea câmpulungenilor, în rândul cărora suporterii au rămas şi ei pe măsura performanţelor sportivilor musceleni, pentru a ne referi la lucruri care ne destind. Poliţia Locală, de pildă, despre care aflăm că a fost împiedicată de comandamentul suprem să-şi prezinte realizarea anului 2018. După cum bănuiam, având la discreţie toate probele de care aveau nevoie, înregistrările camerelor video ale spaţiilor comerciale din complexul Gruiului, comunitarii i-au depistat rapid pe tinerii care şi-au bătut joc de munca şi banii oamenilor, murdărindu-le pereţii blocurilor cu tot soiul de caraghioslâcuri în numele artei urbane. Informaţia că autorii picturilor murale au fost prinşi circulă de mai multă vreme în oraş, fiind plecată chiar de la un lucrător al Poliţiei Locale, cătrănit că el şi colegii sunt ocărâţi degeaba de cetăţeni, de vreme ce cazul a fost elucidat. 

Pe când se aşternuse uitarea peste speţa rămasă în stadiul comunicat de primar prin aprilie, al vizionării filmărilor de către poliţiştii locali, Constantin Staicu a zădărnicit, fără să vrea, verdictul „autor necunoscut”. La recenta reunire a Consiliului, la o convocare de îndată a primarului, subiectul zilei, predarea terenului Pieţei Centrale Companiei Naţionale de Investiţii, pentru construcţia unei clădiri noi, a fost condimentat cu câteva „diverse”. Deşi nu obişnuiau să aibă „diverse” la şedinţele extraordinare ori de îndată, Liviu Ţâroiu nu s-a opus excepţiei. Profesorul Staicu a făcut un apel la autoritatea primarului de a dispune măsuri pentru acoperirea semnelor de circulaţie cu graffiti. Moment în care Ionel State a sărit la primar că ştie foarte bine cine sunt cei care au batjocorit faţadele blocurilor din Grui, dar nu vrea să le facă publice identităţile şi, mai grav, nu vrea să-i sancţioneze. Altfel spus, Poliţia Locală i-a prins, tot Poliţia Locală a „ciripit” că i-a prins, dar, prinzând nişte copii de doctori, de poliţişti, cazul a fost trecut sub tăcere. Ia să fi prins progeniturile unor „maţe huruite”! Defilau cu ei tot cum au defilau cu proxeneţii, care vor acum despăgubiri că li s-a pus praful pe maşini în curtea Jandarmilor!

State a strigat cu nerv în Consiliu că „se ştiu, dar nu vor să-i dea pe cei pe care i-au prins!” Iar lui Ţâroiu: „Dumneavoastră ştiţi foarte bine cine sunt, dumneavoastră ştiţi ai cui copii sunt!” Poliţistul de la care a răsuflat vestea depistării derbedeilor i-a confirmat consilierului local că „domnul primar ştie”, dar mai multe nu spune, de teamă că-şi pierde serviciul. În schimbul protejării identităţii fiilor, condiţia pusă „doctorilor şi poliţiştilor”, câte o bucată din fiecare, a fost să repare ce-au stricat odraslele. Într-un fel, n-a fost rău cum au gândit autorităţile, căci pe oameni nu-i încălzea amenda, ci refacerea faţadelor plătite de ei. Iar faptul că erau beizadele, zice Dumitrescu, e de bine, căci au bani taţii de reparaţii. Reparaţii care, însă, nu s-au produs, iar puşlamalele au scăpat şi nepedepsite. Bineînţeles că Liviu Ţâroiu a negat cap-coadă întreaga tărăşenie, cum că el nu ştie nimic despre niciun făptaş prins. Care sigur nu e fiul său, susţine el, glumeţ, ca de obicei, pentru că fiul este plecat din Câmpulung.

The most visited gambling websites in The UK