Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Investiţiile dorm în front


Aplauzele care au însoţit anunţul retragerii lui Ghinea de pe scena profesională au lipsit în momentul prezentării succesorului, Ramona Simion, deloc o surpriză, de vreme ce, de anul trecut, s-a împrăştiat în târg vestea răsuflată din Primărie că Ţâroiu a găsit omul care-l va înlocui pe secretarul pensionar. După un uşor antrenament de încălzire la Personal, timp de un an, în care, alături de Iarca, cealaltă nou venită în Consiliul personal al primarului, şi-a atras mai multe antipatii decât simpatii printre colegi, a venit momentul introducerii oficiale a secretarului interimar. Simion n-a beneficiat deloc de o primire călduroasă din partea consilierilor locali, dimpotrivă, după felul în care a fost anunţată, de nevoie, de Ţâroiu, i se contestă clar accederea într-o funcţie de o importanţă incontestabilă, printr-o dispoziţie a primarului! Prefectura s-a pronunţat şi a zis că „e ok”, a rămas să-şi dea cu părerea şi Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici, către care ar fi fost expediat un răvaş al grupului PNL, contestatar al manierei în care primarul a desemnat secretarul. Fie el unul provizoriu. Dacă au apucat să-l expedieze, căci nu ne miră să se fi răzgândit între momentul redactării lui şi cel al transmiterii, după cum se pupă cu toţii în spate, după show-ul de faţadă de la Consiliu.
În fine, trecem peste secvenţa fugitivă cu prezentarea „glaciară” a noului secretar, o ea, de data aceasta, care s-a ferit pe durata şedinţei de o jumătate de oră să ridice ochii de pe notiţe, părând uşor jenată de protestul la adresa promovării sale profesionale. Bine nu i-o fi căzut când a văzut ce aplauze furtunoase primeşte Ghinea, care mai mult a fost aplaudat de bucurie că scapă lumea de el, iar pe ea o întâmpină cu o temperatură de Polul Nord.
Ca să fie treaba treabă, fără secretar de Primărie oficial, fără secretar al Consiliului Local de o jumătate de an, iar vineri, şi fără secretar-dactilograf, care să consemneze zicerile înţelepte ale sfătoşilor urbei, poftim belea, instituţia a rămas şi fără Investiţii! Cel puţin pentru o zi, ziua de vineri, când şedinţa convocată de îndată de Liviu Ţâroiu avea la bază o solicitare a Compartimentului Investiţii, care explica de ce este nevoie de repetarea votului asupra hotărârii prin care terenul Pieţei Mari era predat Companiei Naţionale de Investiţii, în vederea reconstruirii din temelii a complexului comercial.
Materialul de şedinţă era semnat de Sorin Bălăşcan, dar, în absenţa acestuia din Primărie şi din localitate, primarul a invitat-o la şedinţă pe consiliera personală Gheorghiţa Nestor, nemaifiind, probabil, nimeni în temă de la Investiţii cu investiţia de la Piaţă. Primarul a justificat calitatea acesteia prin faptul că a asigurat legătura cu C.N.I., finanţatoarea lucrării de amploare, prilej pentru opoziţie de a-i arunca în faţă lui Ţâroiu câteva ironii legate de „încrederea” acestuia în angajaţii de la Investiţii. Pe Liviu Ţâroiu nu l-a deranjat înţepătura, fiind de acord cu tovarăşul de contre politice că este mai bine aşa. Mai bine fără Bălăşcan.
Din păcate, sesizează tot opoziţia, Investiţiile lipsesc şi de pe şantierul din Grui, unde se toarnă al doilea strat de asfalt, care n-ar fi la acelaşi nivel peste tot. Dimpotrivă, prin comparaţie cu ce a stabilit proiectul, sunt diferenţe pe distanţe mari, pe care Liviu Ţâroiu, care se făleşte că, în fiecare dimineaţă, inspectează asfaltarea de pe Gruiului, nu le-a observat. „Avem un singur diriginte de la Investiţii, domnul Popescu”, se plânge primarul, iar grija domnului Popescu este şantierul din vale, din Piaţa Jurământului, în cazul căruia lipsesc - căci tot vorbim despre ce n-are Primăria - un pârlit de aviz de la un arhitect şi, cel mai important, avizul de la Monumente. Iar acesta din urmă era obligatoriu să fie cerut, este concluzia lui David, de vreme ce nu poţi monta un contor de curent electric în zona centrală fără acordul Monumentelor.
Îl contrazice Liviu Ţâroiu, după care nu este nevoie de acest document, întrucât derulează o lucrare, cităm, „la nivel de talpă”. Adică pavaj pe trotuare, în privinţa căruia noi am atras atenţia, de când s-a licitat contractul, că va fi unul ordinar, cu pavele de ciment, în locul unui granit de calitate, iar strada râcâită va fi asfaltată. Şi-apoi i-a consultat pe specialiştii de la Monumente, de la care aşteaptă negaţia în scris referitoare la avizul cu pricina. Pe măsură ce discuţia a avansat, primarul a dat vina pe angajaţii de la compartimentul care s-a ocupat de întocmirea formalităţilor, certificatul de urbanism şi autorizaţia de construire, care n-ar fi solicitat documentul, considerând că n-au nevoie de el. Nici nu ştii ce să mai crezi. Ba l-au cerut şi aşteaptă răspunsul negativ de la forul de cultură, ba nu l-au cerut şi i-au dat bice cu lucrarea, având experienţa cu Piaţa Primăriei, de data aceasta, unde obţinerea unui aviz similar a durat vreo nouă luni, dacă nu mai mult.

The most visited gambling websites in The UK