Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

„Ninsoarea mieilor”, la care ai noştri au făcut-o de oaie, a topit câteva procente ale PSD

Chit că reunirea aleşilor municipali s-a consumat cu patru zile înainte de a intra în Săptămâna Mare, greşelile angajaţilor din cel mai confortabil sector de stat al Câmpulungului - Primăria şi subordonaţii - n-au fost iertate. Replica şedinţei de Consiliu, care l-a ridicat pe Ghinea de pe scaun ca scurtcircuitat, i-a aparţinut lui Sergiu Cicu, căruia i-a scăpat o remarcă adevărată până la ultima vocală: sunt salariaţi în Primărie care „muncesc” cel mult o oră pe zi! Sau nicio oră pe zi! La care secretarul mai să plonjeze din colţul lui, aidoma unui Rahan dezlănţuit, pe „fiara” din fruntea Clubului ARO, căreia i-a zburat porumbelul inspirat din experienţa pe care o are de ani buni, de decenii chiar, de când colaborează cu Primăria. Mai direct decât a expus Cicu o realitate puternic jignitoare la adresa plătitorilor salariilor nesimţite n-a spus-o vreodată opoziţia lui Liviu Ţâroiu, care are interes să răstoarne PSD-ul. Le-a dat o mână zdravănă de ajutor aliatul puterii de la ALDE, care a vorbit în cunoştinţă de cauză, chit că apărătorul din oficiu al colosului bugetăresc, pe cât de scump, pe atât de inutil, îl presa să-i dea exemple. Câteva exemple de figuranţi conduşi de şefi decorativi au fost livrate, totuşi, de opoziţie, eclipsată de magistrala observaţie a lui Sergiu Cicu, declanşatoare a isteriei secretarului, care n-a mai ţinut cont că şedinţa avea un preşedinte, că preşedintele este o femeie şi că trebuie respectate anumite uzanţe prevăzute de lege în derularea unei şedinţe de Consiliu. Plus că nu era treaba lui să-i apere pe angajaţi, ci a primarului, dacă considera de cuviinţă să-i apere, dar numai după ce obţinea permisiunea preşedintelui de şedinţă să vorbească. 

Dar cum urlatul peste masă, ca la birt, e boală nevindecabilă la ai noştri, asta s-a întâmplat şi la întrunirea ţinută cu o săptămână şi jumătate înaintea Paştelui, când penibilul unor justificări şi orăcăielile în afara înscrierilor de cuvânt ne-au făcut să ne întrebăm dacă nu cumva unii au furat startul împărtăşaniei. De pe agenda de subiecte a „diverselor” n-a lipsit şi nu trebuia să lipsească puternicul amatorism manifestat în timpul acţiunilor de scoatere a Câmpulungului de sub nămeţii lui Mărţişor. Actul final al iernii, care a uns pe suflet firmele de deszăpezire, „îngheţate” de spaimă, cât a durat iarna calendaristică, din pricină că nu ningea, a topit câteva procente din scorul PSD-ului. Cât de tâmpit să fii să pui ştampila pe cel care te-a lăsat să clefăi prin mocirlă, ca să nu consume banii pe benzină, ridicând şi transportând nămeţii de pe străzi şi trotuare?! 

Astfel au sunat cele mai proaspete explicaţii ale primarului Liviu Ţâroiu, care a ales să se afunde în locul viceprimarului, şef de comandament de iarnă, capitulat înainte de „prelevarea” tuturor probelor „ninsorii mieilor”, la care ai noştri au făcut-o de oaie. Abordând subiectul alunecos, opoziţia a evitat lipsa utilajelor de deszăpezire - veşnicul motiv pentru ocolirea străduţelor din cartiere -, lipsa muncitorilor, lipsa unui şef capabil, lipsa a orice care sabotează profesionalismul serviciului public. În schimb, s-a legat de zăpada adunată în stive la marginea trotuarelor, pe care administratorii domeniului public n-au mai catadicsit s-o ridice. Au ridicat-o de pe bulevard, de parcă pe bulevard locuiesc cetăţenii, iar de restul i-a durut în cot. La primul episod de iarnă târzie, mobilizarea post-ninsoare a arătat incomparabil mai bine. La al doilea, sarcina eliminării mormanelor murdare din peisaj a fost lăsată în seama temperaturilor anunţate a lua avânt. 

Când Ionescu a scos pe gură „grămezi de noroi şi o mocirlă îngrozitoare”, Liviu Ţâroiu i-a ordonat scurt: „Daţi-mi exemplu!” Cum exemplul n-a venit la fel de repede, comanda s-a repetat. În locul PNL-istului aflat într-o pană de inspiraţie, prezentăm noi câteva exemple valabile la acel moment. Tot Vişoiul, interior şi exterior, s-a aflat sub o târmoacă nenorocită, ale cărei dovezi erau mai mult decât evidente la ora şedinţei de Consiliu. Aleile dintre blocuri, nu mai vorbim despre trotuare, esplanadele de la Turn şi Balada, zona Poştei, erau sub băltoace mizerabile şi o fleaşcă teribilă, prin care lumea plescăia resemnată. Nici boierimea târgului nu era scutită de cufundarea condurilor de soi în zloata rezultată din maldărele înmuiate. Aşa se prezenta cea mai centrală stradă a municipiului, Negru Vodă, pe tronsonul de după Primărie, către Schei, unde mormanele de zăpadă, care nu i-au venit în minte lui Ionescu, zăceau pe trotuare. Iar asta se întâmpla vineri, a doua zi, după şedinţă. De neînţeles de ce consilierul s-a fâstâcit ca un ţânc, trădat de roşeaţa obrajilor că a venit cu tema nefăcută, şi nu l-a umplut pe primar de exemple, având la discreţie o grămadă.  

Dar Liviu Ţâroiu nu voia cazuri de oriunde, ci numai de pe centru, după cum a rectificat dispoziţia către cel care a deschis subiectul. „Daţi-mi un exemplu pe centru! Daţi-mi acum un exemplu pe centru, unde mai e zăpadă?!”, a poruncit cu vocea ridicată Ţâroiu, care l-a „încuiat” pe Ionescu. N-am înţeles de ce numai de pe centru. Numai centrul primează la deszăpeziri? „Proştii” din cartiere nu plătesc impozite, nu votează, nu contează? Într-un sfârşit, Ionescu a putut să livreze un singur caz: la bariera de la „Dan Barbilian”. „Mai e zăpadă?”, l-a contracarat ironic primarul. Într-adevăr, la ceasul la care se împungeau cei doi, nu mai era strop de fleaşcăială, deoarece, cu o zi înainte, conform informaţiei divulgate de cel care a provocat dialogul, cinci-şase lucrători aruncau zăpada pe carosabil, ca să-i scape şoferii de corvoada încărcării tractorului şi a transportului.

„Ce voiai, s-o arunce în apă?! Să cheltuim s-o care, când ea se topea instantaneu?!”, a uluit audienţa şeful Executivului, când toţi care trăim în Câmpulungul acesta batjocorit am asistat la „instantaneul” care a durat o săptămână. Şi mai bine, căci ceva rămăşiţe netopite, în unghere umbroase, găseşti şi astăzi. 

Dându-şi, probabil, seama că nu tratează echitabil chestiunea împrăştierii mizeriei pe carosabil - adică cetăţenii au fost certaţi când au fost prinşi făcând acest lucru, în schimb, muncitorii au primit ordin să facă exact acelaşi lucru - primarul a simţit nevoia să se explice. Pentru cei dispuşi să accepte explicaţii năucitoare precum cele care urmează. Zice primarul că, după ce a constatat că, la a doua manifestare a iernii tardive, au rămas cantităţi mici de zăpadă, deşi, în realitate, erau ditamai munţii, n-avea rost să mai consume combustibil să le care. Aşa că… ADP-iştii le-au lăsat lângă bordură şi, cităm, „în două ore s-au topit.” 

Acestea sunt lucruri constatate, susţine Liviu Ţâroiu, de el personal, pe teren, unde iese şi de două-trei ori pe zi. „Maşina Poliţiei astupată de zăpadă aţi văzut-o?”, a fost o curiozitate din tabăra liberală. La care Blidaru a avut o intervenţie monumentală: Poliţia Rutieră! Adică Poliţia Rutieră putea să arate ca un iglu, blocată în capcana de zăpadă! Ce dacă era nevoie de ea la vreo intervenţie?! Aia a Localei să nu fi fost în belea! Păi, cu ce ajungeau bieţii comunitari la dozatorul de cafea, peste drum, la Clubul ARO, ca să se trezească?! „Era astupată de zăpadă de la utilajele noastre, domnul viceprimar!”, l-au lămurit opoziţioniştii pe vice că, din vina Primăriei, Rutiera era „reţinută” la bază. „Poate nu ştiţi că o lamă nu face deosebirea între maşina Poliţiei, care merge pe stradă, şi o maşină privată. Ce să facă lama? Ridică şi pleacă. Ăstea sunt chestii de subiectivism. De a da cu noroi în activitatea mea şi a ADP-ului.”, a fost cugetarea finală a lui Liviu Ţâroiu, a cărei plăcere de a o „rumega” v-o lăsăm în totalitate.

Tagged under: editorial PSD
The most visited gambling websites in The UK